ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

معترضان به کودتا در میانمار شیوه‌های جدیدی از اعتراضات را به‌کار بردند

فعالان معترض به کودتا در میانمار با گسترش سرکوب‌ها شیوه‌های جدیدی برای اعتراضات برگزیده‌اند. آن‌ها در یانگون بوق خودروها را به‌صدا در آوردند و در شهر میندات شمار زیادی پلاکارد اعتراضی را در میدان مقابل بازار نصب کردند. همسایگان میانمار نیز برای حل بحران این کشور در تدارک اقدامات دیپلماتیک هستند.

به‌گزارش رویترز، دوشنبه ۲ فروردین / ۲۲ مارس رانندگان در یانگون، بزرگترین شهر میانمار بوق خودروها را در اعتراض به کودتای نظامی ماه گذشته ارتش که به یک دهه اصلاحات دموکراتیک در این کشور خاتمه داد، به‌صدا در آوردند.

پس از راهپیمایی صدها نفر در ماندالای، از جمله شمار زیادی از پرسنل پزشکی با روپوش‌های سفید در بامداد روز گذشته (یکشنبه)، رسانه‌ها از اعتراضات صبح دوشنبه در دست‌کم دو قسمت از مرکز تجاری یانگون خبر دادند.

از زمان سرنگونی دولت منتخب به رهبری آنگ سان سوچی، برنده جایزه نوبل صلح توسط ارتش در یکم فوریه / ۱۳ بهمن، میانمار درگیر بحران سیاسی است. بر اساس آمار انجمن دفاع از زندانیان سیاسی، از آن زمان تاکنون دست‌کم ۲۵۰ نفر در سرکوب‌های شدید اعتراضات ضدکودتا کشته شده‌اند.

این خشونت‌ها بسیاری از شهروندان را مجبور کرده تا روش‌های جدیدی را برای بیان اعتراضات برگزینند.

در مناطق مرکزی شهر یانگون، پایتخت تجاری میانمار، رانندگان در پاسخ به فراخوان رسانه‌های اجتماعی به‌مناسبت یک ماهگی آغاز اعتراضات بوق خودروهای خود را به‌صدا در آوردند.

در شهر غربی میندات معترضان شمار زیادی پوستر و پلاکارد را در میدان مقابل بازار اصلی کاشتند که بر آن‌ها نوشته شده بود: «دیکتاتوری نظامی باید سرنگون شود».

به گزارش سایت خبری میانمار نو، در شهر ماندالای، دومین شهر بزرگ میانمار هنگامی که ارتش قصد داشت در یک مدرسه پایگاهی ایجاد کند مردم به اعتراض برخاستند و نیروهای ارتش با گشودن آتش به روی معترضان چهار نفر را کشته و چندین نفر را زخمی کردند.

یک پزشک نیز روز یکشنبه گفت در اثر تیراندازی مأموران به سوی گروهی از مردم در شهر مرکزی مانیوا یک نفر کشته و چند نفر زخمی شدند. مردم پس از اصابت گلوله به سر مرد معترض و در حالی که صدای شلیک‌های بیشتری شنیده می‌شد، فریاد می‌زدند: «تک‌تیرانداز! تک‌تیرانداز!».

این در حالی است که سخنگوی حکومت نظامی پیش از این گفته بود که نیروهای امنیتی فقط در صورت لزوم از زور استفاده می‌کنند.

رسانه‌های دولتی روز یکشنبه اعلام کردند که مردان موتورسیکلت‌سوار به یکی از اعضای نیروهای امنیتی حمله کردند که بعد جان خود را از دست داد. ارتش گفته است دو مأمور امنیتی در اعتراضات قبلی کشته شده‌اند.

فشارهای دیپلماتیک در جنوب شرقی آسیا

دولت نظامی می‌گوید در انتخابات ۸ نوامبر سال گذشته که حزب آنگ سان سوچی برنده شد تقلب شده است، اتهامی که توسط کمیسیون انتخابات رد شد. رهبران نظامی قول انتخابات جدید داده‌اند اما تاریخی را تعیین نکرده‌اند.

کشورهای غربی بارها کودتا و خشونت را محکوم کرده‌اند. همسایگان آسیایی نیز که سال‌ها از انتقاد از یکدیگر پرهیز کرده‌اند، واکنش نشان می‌دهند.

به نشانه فشارهای جدید دیپلماتیک در جنوب شرقی آسیا، ویویان بالاکریشنان، وزیر امور خارجه سنگاپور، روز دوشنبه قبل از رفتن به مالزی و اندونزی به برونئی سفر می‌کند.

این سفر در حالی انجام می‌شود که اندونزی و مالزی به‌دنبال برگزاری نشست فوری مقام‌های بلندپایه گروه منطقه‌ای آسیای جنوب شرقی در مورد بحران میانمار هستند. میانمار نیز عضو این گروه است.

در حال حاضر برونئی رئیس ۱۰ عضو انجمن ملل آسیای جنوب شرقی (آسه آن) است. جلسه وزیران خارجه آسه آن در ۲ مارس نتوانست پیشرفتی در این زمینه به‌دست آورد.

هنگ سوئی کیت، معاون نخست‌وزیر سنگاپور، روز دوشنبه در یک نشست خبری گفت سرکوب غیرنظامیان در میانمار وحشتناک است. او گفت:

«سنگاپور از سرکوب خشونت‌آمیز غیرنظامیان حیرت‌زده است. بسیار مهم است که همه طرف‌ها در میانمار دور هم جمع شوند تا به یک راه حل طولانی‌مدت صلح‌آمیز دست یابند و به گذار دموکراتیک بازگردند.»

سنگاپور که روابط اقتصادی گسترده‌ای با میانمار دارد، پیش از این کودتا در میانمار را «شرم ملی» خوانده بود.

ارتش میانمار که خود را تنها حافظ وحدت ملی می‌داند و پس از کودتای ۱۹۶۲ نزدیک به ۵۰ سال حکومت کرد، هیچ نشانه‌ای از عقب‌نشینی از قدرت نشان نمی‌دهد.

رسانه‌های استرالیایی گزارش داده‌اند که دو مشاور تجاری استرالیایی هنگام تلاش برای خروج از میانمار بازداشت شده‌اند، اما دلیل آن مشخص نیست. سخنگوی وزارت امور خارجه استرالیا اعلام کرد که در حال ارائه کمک‌های کنسولی است اما به دلایل حفظ حریم خصوصی از اظهار نظر بیشتر خودداری کرد.

‌شان تارنل، مشاور اقتصادی آنگ سان سوچی که استرالیایی است، ماه گذشته بازداشت شد. ارتش هیچ اتهامی را علیه تارنل که چندین سال در سیاست اقتصادی به سوچی مشاوره می‌داد، اعلام نکرده است.

تارنل از جمله ۲۰۰۰ نفری است که به‌گفته انجمن حمایت از زندانیان سیاسی  از زمان کودتا تاکنون بازداشت شده‌اند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.