معاون سیاسی وزارت امور خارجه ایران از آغاز غنیسازی ۶۰ درصدی اورانیوم خبر داد
سید عباس عراقچی موضوع غنیسازی ۶۰ درصدی را در وین اعلام کرد. این در حالی است که بامداد یکشنبه ۲۲ فروردین، یک هفته بعد از آغاز مذاکرات وین برای احیای برجام در طی یک عملیات سری سیستم برق سانتریفیوژهای زیرزمینی تاسیسات هستهای نطنز به طور کامل تخریب شد.
سید عباس عراقچی صبح سهشنبه ۲۴ فروردین برای ادامه گفت و گوها و نشست کمیسیون مشترک برجام به وین سفر کرده است. معاون سیاسی وزارت امور خارجه ایران خبر آغاز غنیسازی ۶۰ درصدی اورانیوم را در وین اعلام کرد.
قرار است دیدارها و رایزنیها با اعضای باقیمانده برجام در روز سهشنبه به صورت دو و چندجانبه آغاز شود و در روزهای آتی ادامه یابد.
در این دور از گفتوگوها نیز نمایندگانی از سایر دستگاهها از جمله وزارت نفت و بانک مرکزی در ترکیب هیات ایرانی حضور دارند. بنابراین ممکن است تحریم بانکی و نفتی ایران در دستور کار این دوره از مذاکرات وین قرار داشته باشد.
خرابکاری در تاسیسات هستهای نطنز
بامداد یکشنبه ۲۲ فروردین، یک هفته بعد از آغاز مذاکرات وین برای احیای برجام در طی یک عملیات سری سیستم برق سانتریفیوژهای زیرزمینی تاسیسات هستهای نطنز به طور کامل تخریب شد.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران دوشنبه ۲۳ فروردین در کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی اسرائیل را عامل حمله به نظر معرفی کرد. یول گزانسکی، مسئول سابق میز ایران در شورای امنیت ملی اسرائیل در مصاحبه با واشنگتن پست گفت: «گزارشها درباره مشارکت موساد در عملیات نطنز نشاندهنده این است که دولت اسرائیل میخواهد به طور غیرمستقیم مسئولیت این خرابکاری را به عهده بگیرد با این هدف که [در مذاکرات وین] چیزی عایدش شود یا از طریق آمریکا یا از طریق ایران.»
همزمان کاخ سفید اعلام کرد ایالات متحده امریکا از خرابکاری در نطنز بیاطلاع بوده است. سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز گذشته گفته بود:
«اگر این اقدام [خرابکاری در نطنز] با این هدف بوده که توان هستهای ایران محدود شود باید بگویم تمامی سانتریفیوژهایی که از مدار خارج شدند از نوع IR1 بوده است که با نوع پیشرفته خود جایگزین خواهد شد.»
کدام تحریمها
هجدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام از ۱۳ فروردین ماه جاری به صورت برخط با حضور نمایندگان ایران و کشورهای ۱+۴ آغاز شد و ادامه آن به صورت حضوری در وین ادامه یافت. حاصل این نشستها این بود که دو گروه کارشناسی برای شناسایی تحریمهایی که میبایست لغو شوند و اقدامات ایران برای بازگشت به برجام در ازای لغو آن تحریمها تشکیل شد. ایران خواهان لغو همه تحریمها و بازگشت بلاشرط آمریکا به برجام است. هفته گذشته یک مقام ایرانی گفته بود چالش اصلی لغو تحریمهای غیرهستهای از طرف آمریکاست.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران صبح امروز در نشست خبری مشترک با سرگئی لاوروف همتای روسی خود در تهران خواهان لغو همه تحریمهای آمریکا شد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.