ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اعتراض جمعی با هشتگ «بیدادگاه»؛ علی یونسی و امیرحسین مرادی را آزاد کنید

علی یونسی و امیرحسین مرادی در طول یک‌سال گذشته در بند امنیتی ۲۰۹ زندان اوین به‌سر برده و حتی از امکانات ناچیز بند عمومی نظیر دسترسی کافی به تلفن و هواخوری هم محروم شده‌اند.

شمار زیادی از روزنامه‌نگاران، فعالان مدنی و دیگر کاربران توئیتر فارسی شامگاه جمعه سوم اردیبهشت‌ماه در طی یک اقدام جمعی، با هشتگ‌های «#بیدادگاه، #علی_یونسی و #امیرحسین_مرادی» خواستار آزادی این دو دانشجوی زندانی در ایران شدند.

امیرحسین مرادی، دانشجوی فیزیک و علی یونسی، دانشجوی مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف از روز ۲۲ فروردین ماه سال ۱۳۹۹ توسط مأموران وزارت اطلاعات، «بدون ارائه هیچ‌گونه حکمی و با ضرب و جرح» بازداشت شده و با وجود گذشت بیش از یک‌سال از بازداشت آنها، مراجع قضایی و نهادهای امنیتی همچنان از دسترسی آنها به وکیل تعیینی و برگزاری دادگاه برای رسیدگی به پرونده آنها جلوگیری می‌کنند.

علی یونسی و امیرحسین مرادی در طول یک‌سال گذشته در بند امنیتی ۲۰۹ زندان اوین به‌سر برده و حتی از امکانات ناچیز بند عمومی نظیر دسترسی کافی به تلفن و هواخوری هم محروم شده‌اند.

این دو دانشجوی نخبه تاکنون به اتهاماتی مانند «بمب گذاری»، «ارتباط با سازمان مجاهدین خلق» و «افساد فی الارض» متهم شده‌اند. با وجود اعمال شکنجه‌های فیزیکی و روانی بر این دو زندانی سیاسی برای اخذ اعترافات اجباری، قوه قضاییه اما هنوز نتوانسته اتهامات ادعایی خود را ثابت کند.

رضا یونسی برادر علی یونسی در جریان کارزار توئیتری در شامگاه جمعه، با انتشار یک توئیت در حساب کاربری خود در توئیتر و با اشاره به سابقه پرونده سازی نهادهای امنیتی و مراجع قضایی برای دانشجویان، نوشته:

«داستان تکراری برای بهاره‌ها، علی‌ها، امیرحسین‌ها و.. عدالتى که بر اساس مدرک یا اعتراف متهمین کار نمی‌کند. اساس بر این است که با انفرادی و فشار روحی شکنجه کنند، زندانی و خانواده‌اش را تهدید کنند، اجازه دسترسی به وکیل ندهند تا زندانی را مجبور به اعتراف مدنظرشان کنند.»

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

هانیه قره اوغلانی، خواهر حامد قره اوغلانی، زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی ارومیه هم با انتشار یک توئیت، با مقایسه نحوه پرونده سازی نهادهای امنیتی برای برادرش و این دو دانشجوی زندانی نوشته:

«حامد به درستی گفت که بدون سند بدون مدرک و بی پروا پرونده سازی می‌کنند و سناریو می‌نویسند و هر حکمی که می‌خواهند بر قضات تحمیل می‌کنند و همه‌ این‌ها در شدیدترین حالت ممکن طی یک سال بر علی یونسی و امیرحسین مرادی روا داشته شد.»

در طی یک‌سال اخیر منابع دانشجویی از بازداشت ده‌ها دانشجو خبر داده‌اند، بازداشت‌هایی که با وجود تعطیلی دانشگاه‌ها در دوران کرونا انجام شده است. این فشارها اما در مورد این دو دانشجو شکلی کم‌سابقه پیدا کرده تا جایی که دستگاه قضایی اتهام «افساد فی الارض» را به آنان منتسب کرده است.

محمود امیری مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران و استاد دانشکده پزشکی دانشگاه اسلو هم با انتشار یک توئیت در حساب کاربری خود در توئیتر درباره وضعیت علی یونسی و امیرحسین مرادی نوشته: 

«گاهی وقت‌ها هنگام تدریس در دانشگاه اسلو دوست دارم به دانشجویان نروژی در مورد علی یونسی و امیرحسین مرادی بگم، در مورد مدال طلا و نقره در المپیاد جهانی، در مورد ۵۹ روز سلول انفرادی، فشار برای اعتراف اجباری، اتهام‌های دروغین، و غمی که مادر و پدر و خواهر و برادرشون دارند.»

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

در هفته‌های اخیر و طبق ابلاغیه‌ای که به دست وکلای علی یونسی و امیرحسین مرادی رسیده، قوه قضاییه جمهوری اسلامی در اقدامی معنادار و هم‌زمان با سالگرد بازداشت این دانشجویان، قصد برگزاری اولین جلسه دادگاه برای رسیدگی به پرونده آنها داشته است اما این دادگاه با کارشکنی وزارت اطلاعات و خودداری از اعزام علی یونسی و امیرحسین مرادی به خارج از زندان، برگزار نشد.

برخی از اعضای خانواده‌های زندانیان سیاسی هم در کارزار اینترنتی شامگاه جمعه شرکت کردند.

سلطان‌علی رفیعی، پدر پریسا رفیعی، فعال دانشجویی که در حال حاضر با اتهامات واهی در زندان به‌سر می‌برد هم در انتقاد به قوه قضاییه در حساب کاربری توئیتر خود نوشته: 

«دستگاه قضایی مستقل به طوری حرفه‌ای و متکی بر مبانی متقن حقوقی، کاری می‌کند که افکار عمومی و یکایک شهروند، هیچگاه تصور بیدادگاه‌ی از روند دادرسی حاکم بر آن، نداشته باشند. آیا بیش از یکسال در بازداشت موقت نگهداشتن دو جوان نخبه کشور تناسبی با این موضوع دارد؟»

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

علی یونسی که برنده مدال نقره المپیاد نجوم کشوری در سال ۱۳۹۵ و همچنین مدال طلای المپیاد جهانی نجوم در سال ۱۳۹۶ است، روز ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ بدون اعلام دلیل دستگیری، پس از ضرب و شتم شدید توسط مأموران بازداشت شد. هم‌زمان امیر حسین مرادی دانشجوی المپیادی و نخبه در رشته فیزیک دانشگاه صنعتی شریف هم بازداشت شد.

۲۶ روز پس از بازداشت این دو دانشجوی نخبه، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی روز ۱۶ اردیبهشت‌ آنها را به داشتن «ارتباط با سازمان مجاهدین خلق» و «قصد اقدامات خرابکارانه در دوران کرونایی» متهم کرد.

در اسفندماه سال گذشته هم در کیفرخواستی که برای این دو دانشجوی نخبه صادر شده، اتهام «افساد فی الارض» به آنها منتسب شده است. اتهاماتی که در طول یک سال گذشته همواره از سوی علی یونسی و امیرحسین مرادی رد شده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.