ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

صدها نفر در درگیری‌های محوطه مسجد الاقصی زخمی شدند

درگیری نیروهای امنیتی اسرائیل با فلسطینی‌ها روز دوشنبه نیز در محوطه مسجد الاقصی ادامه داشت. جامعه بین‌المللی خواهان آرامش است. شورای امنیت قرار است اوضاع بیت‌المقدس (اورشلیم)‌ را بررسی کند. نتانیاهو از نیروهای امنیتی اسرائیل تقدیر کرد و خبرهای رسانه‌های بین‌المللی درباره درگیری‌ها را «گمراه‌کننده» خواند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از امدادگران فلسطینی گزارش داد، نزدیک به ۳۰۰ فلسطینی دوشنبه ۲۰ اردیبهشت / ۱۰ مه در درگیری‌ها با پلیس اسرائیل در مسجد الاقصی واقع در شرق بیت‌المقدس (اورشلیم)‌ زخمی شدند. این درگیری‌ها در ادامه ناآرامی‌های آخر هفته رخ داد.

در مواجهه با تشدید اوضاع در بیت‌المقدس‌ (اورشلیم)‌، بنا به درخواست تونس، نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد شرایط این شهر برای امروز (دوشنبه) برنامه‌ریزی شده است.

همزمان با فراخوان‌های بین‌المللی برای ایجاد آرامش، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل از «قاطعیت» نیروهای امنیتی برای تضمین «ثبات» در بیت‌المقدس (اورشلیم)‌ تمجید کرد. نتانیاهو با محکوم کردن آن‌چه پوشش «گمراه‌کننده و اشتباه» رسانه‌های بین‌المللی از وقایع اورشلیم نامید، گفت: «ما از آن‌ها (نیروهای امنیتی) در این مبارزه عادلانه حمایت می‌کنیم.»

خشونت‌ها در روز دوشنبه همزمان با «روز اورشلیم» از سر گرفته شد. در این روز اسرائیل سالگرد تصاحب بیت‌المقدس (اورشلیم) در سال ۱۹۶۷ را با برگزاری راهپیمایی جشن می‌گیرد.

صبح دوشنبه، صدها فلسطینی به سمت نیروهای امنیتی اسرائیل که در داخل مسجد الاقصی مستقر بودند سنگ پرتاب کردند.

هلال احمر فلسطین اعلام کرد که بیش از ۲۷۸ فلسطینی مجروح شدند که ۲۰۵ نفر از آن‌ها در بیمارستان‌ها بستری شده‌اند. گلوله‌های پلاستیکی نیروهای امنیتی اسرائیل آن‌ها را از ناحیه صورت و چشم زخمی کرده است.

پلیس اسرائیل نیز از زخمی شدن ۹ نفر در صفوف خود خبر داد. پلیس همچنین در بیانیه‌ای گفت تلاش می‌کند تا جلوی خشونت‌ها در مسجد الاقصی و حتی «در مناطق دیگر بخش قدیمی اورشلیم» را بگیرد. نیروهای امنیتی اسرائیل تأکید کرده‌اند که «ما اجازه نمی‌دهیم افراطیون امنیت مردم را تهدید کنند».

همزمان با این خشونت‌ها، راهپیمایی جوانان اسرائیلی که قرار بود در بخش قدیمی شهر برگزار شود لغو شد.

تا عصر جمعه گذشته بیش از ۲۰۰ نفر که بیشتر آن‌ها فلسطینی بودند در درگیری با پلیس اسرائیل در مسجد الاقصی زخمی شدند. به‌گفته هلال احمر فلسطین، روزهای شنبه و یکشنبه آرامش به میدان بازگشت اما درگیری‌ بین فلسطینی‌ها و پلیس اسرائیل در مناطق دیگر شرق بیت‌المقدس (اورشلیم)‌ ادامه داشت و بیش از ۱۰۰ فلسطینی زخمی شدند. پلیس اسرائیل نیز از مجروحانی در صفوف خود خبر داد.

بنیامین نتانیاهو روز یکشنبه هشدار داد که دولت اسرائیل «به آزادی عبادت ادامه خواهد داد، اما به شورش‌های خشونت‌آمیز اجازه نمی‌دهد».

نتانیاهو با دفاع از گسترش شهرک‌های یهودی‌نشین در شرق بیت‌المقدس (اورشلیم)‌ گفت:

«ما با قاطعیت و مسئولیت از قانون و نظم پیروی خواهیم کرد. اورشلیم پایتخت اسرائیل است. همان‌طور که هر ملتی پایتخت خود را می‌سازد، ما نیز حق ساختن در اورشلیم‌ را داریم. این آن کاری است که ما انجام داده‌ایم و این همان کاری است که ادامه خواهیم داد.»

یکی از عوامل تنش هفته‌های اخیر در شرق بیت‌المقدس (اورشلیم)‌ وضعیت اسفناک خانواده‌های فلسطینی در محله شیخ جراح است که به‌منظور ایجاد شهرک‌های یهودی‌نشین تهدید به اخراج می‌شوند. دادگاه عالی اسرائیل اعلام کرد که جلسه رسیدگی به این پرونده روز دوشنبه برگزار می‌شود اما «با توجه به شرایط فعلی» این جلسه به تعویق افتاد.

افزون بر این، روز دوشنبه در نوار غزه، نیروهای تحت حمایت جنبش حماس در حمایت از تظاهرکنندگان بیت‌المقدس (اورشلیم)‌ به سمت اسرائیل بالن‌های آتش‌زا و موشک‌ پرتاب کردند.

ارتش اسرائیل شلیک هفت موشک را عصر یکشنبه و اوایل روز دوشنبه از غزه به جنوب اسرائیل اعلام کرد که دو مورد از آن‌ها توسط سامانه ضدموشکی «گنبد آهنین» اسرائیل رهگیری شد و سه مورد در مناطق خالی سقوط کردند و آسیب یا خسارتی وارد نکردند.

ارتش اسرائیل اعلام کرد که به تلافی این اقدام، تانک‌های اسرائیلی «به مواضع نظامی حماس در جنوب نوار غزه حمله کردند». ارتش همچنین گذرگاه اریز، تنها پست بازرسی که به مردم غزه اجازه می‌دهد به اسرائیل وارد شوند را نیز بسته است.

حماس اسرائیل را تهدید کرد که اگر شامگاه دوشنبه نیروهای خود را از مسجد الاقصی خارج نکند حملات نظامی خود را تشدید خواهد کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، موشک‌های جدیدی نیز شامگاه دوشنبه از غزه به سمت اسرائیل شلیک شد.

آمریکا به‌عنوان اصلی‌ترین متحد اسرائیل، مقام‌های اسرائیلی و فلسطینی را به پایان دادن به خشونت‌ها فراخواند و از «احتمال اخراج خانواده‌های فلسطینی از شیخ جراح» ابراز نگرانی کرد.

دولت فرانسه نیز در یک بیانیه مطبوعاتی نگرانی خود از تشدید درگیری‌ها اعلام و از همه طرف‌ها خواست تا خویشتن‌داری کنند.

امارات متحده عربی، بحرین، مراکش و سودان، چهار کشور عربی که در ماه‌های اخیر روابط خود را با اسرائیل عادی کرده‌اند، «ابراز نگرانی عمیق» کرده و اسرائیل را به آرامش فراخوانده‌اند. گروه چهار خاورمیانه متشکل از آمریکا، اتحادیه اروپا، روسیه و سازمان ملل نیز از اسرائیل خواستند «خویشتن‌داری» کند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز همین خواسته را تکرار و از گسترش خشونت‌ها ابراز «نگرانی عمیق» کرد.

در امان پایتخت اردن، کشوری که از سال ۱۹۹۴ با اسرائیل در صلح است، صدها تظاهرکننده خواستار تعطیلی سفارت اسرائیل و اخراج سفیر آن شدند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.