ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اسپانیا اخراج هزاران پناهجو از سئوتا را آغاز کرد

دست‌کم پنج هزار پناهجو در یک روز توانستند خود را از مراکش و از طریق دریای مدیترانه به جزیره کوچک سئوتا (سِبته) شهر خودمختار وابسته به اسپانیا برسانند. به فاصله یک روز مقام‌های محلی سئوتا اخراج پناهجویان را آغاز کردند.

مقام‌های اسپانیایی سئوتا در آفریقای شمالی سه‌شنبه ۲۸ اردیبهشت / ۱۸ مه اخراج هزاران پناهجویی که از روز گذشته (دوشنبه) از مرز مراکش عبور کرده‌ و خود را به سئوتا رسانده بودند را آغاز کردند.

روزنامه محلی «ال فارو» در سئوتا گزارش داد که ابتدا بزرگسالان را در یک ورزشگاه جمع کرده و سپس به مراکش بازمی‌گردانند. تاکنون حدود ۳۰۰ نفر از پناهجویانِ تازه‌وارد اخراج شده‌اند.

پس از آن‌که مراکش کنترل سواحل خود در این منطقه را به حالت تعلیق درآورد، دست‌کم پنج هزار پناهجو از صبح روز گذشته دوشنبه ۲۷ اردیبهشت / ۱۷ مه از طریق دریای مدیترانه خود را به این جزیره کوچک رساندند. عبور این تعداد پناهجو از مرز مراکش بالاترین رقم در یک روز بود. حدود یک‌هزار و ۵۰۰ نفر از پناهجویانی که وارد سئوتا شده‌اند، خردسال محسوب می‌شوند و نزدیک به یک‌هزار نفر از این نوجوانان با شنا خود را به سئوتا رساندند.

سِئوتا که در زبان مغربی به آن سِبته می‌گویند، شهری خودمختار وابسته به اسپانیا به مساحت ۱۸٫۵ کیلومتر مربع در ساحل شمالی قاره آفریقا و یکی از ۹ منطقه مسکونی تحت کنترل اسپانیا در این قاره است. تا ۱۴ مه ۱۹۹۵ میلادی که به این شهر خودمختاری اعطا شد، سئوتا بخشی از استان کادیس اسپانیا بود.

خبرگزاری فرانسه روز گذشته در گزارشی نوشته بود کسانی که خود را با شنا به سئوتا رسانده بودند در برخی از نقاط، به دلیل کاهش ارتفاع آب بر اثر جزر و مد دریا می‌توانستند راه بروند.

روزنامه اسپانیایی «ال پائیس» نیز گزارش داد، پلیس مراکش وارد عمل نشده است. سئوتا با حدود ۸۵ هزار جمعیت تحت تأثیر این ورود گسترده قرار گرفته است. مقام‌های محلی حتی در روز یکشنبه که حدود ۷۰ نفر خود را به مرکز پذیرش پناهجویان رسانده بودند، درمانده بودند.

وزارت کشور اسپانیا در مادرید گفت حضور امنیتی در سئوتا را افزایش می‌دهد. همچنین تأکید کرد که به‌تازگی با مراکش توافق شده است هرکس به‌طور غیرقانونی به سئوتا بیاید، اخراج خواهد شد.

پیش از این، حدود ۱۰۰ پناهجو ۲۰ تا ۳۰ ساله در اواخر ماه آوریل با شنا خود را به سئوتا رسانده بودند. بیش‌تر آن‌ها به مراکش بازگردانده شدند.

روزنامه گاردین بریتانیا اخیراً از اسنادی گزارش داد که نشان می‌دهند کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای جلوگیری از عبور پناهجویان از مرزهای خود با نزدیک به ۴۰ هزار پناهجو رفتارهای غیرقانونی خشونت‌بار و وحشیانه‌ای داشته‌اند که منجر به مرگ بیش از دو هزار نفر از آن‌ها شده است.

ورود پناهجویان از مراکش به سئوتا در شرایط تنش دیپلماتیک بین مادرید و رباط رخ می‌دهد.

مراکش، متحد اصلی مادرید در مبارزه با ورود پناهجویان، در اواخر آوریل سفیر اسپانیا در رباط را احضار کرد تا نارضایتی خود را نسبت به پذیرش ابراهیم غالی، رهبر جبهه پولیساریو در اسپانیا برای درمان بیماری ابراز کند.

وزارت خارجه اسپانیا و جمهوری دموکراتیک عربی صحرا، دولت خودخوانده تحت رهبری ابراهیم غالی، ۳۱ فروردین / ۲۰ آوریل اعلام کرده بودند که رهبر ۷۳ ساله جدایی‌طلبان در یک بیمارستان در اسپانیا تحت درمان کروناست.

ناصر بوریطه، وزیر امور خارجه مراکش از این‌که اسپانیا اجازه ورود رهبر جبهه پولیساریو به خاک این کشور را داده ابراز ناخرسندی کرد و خواهان پاسخ قانع‌کننده‌ای در این‌باره شد.

مراکش و جبهه پولیساریو از سال‌ها پیش بر سر صحرای غربی با هم درگیر هستند. در حالی‌که جبهه پولیساریو خواهان برگزاری همه‌پرسی پیرامون تعیین سرنوشت وضعیت صحرا است، مراکش پیشنهاد دارد که حکومت خودمختاری به این منطقه در سایه حاکمیت مراکش داده شود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.