مذاکرات وین: اختلافات زیاد است
ششمین دور مذاکرات وین برای احیای برجام به پایان رسیده. دور هفتم برگزار میشود اما تاریخ آن هنوز قطعی نیست. اختلافات بین ایران و قدرتهای غربی زیاد است. مهمترین آن: تعداد سانتریفیوژهای پیشرفته.
یکشنبه ۳۰ خرداد/ ۲۰ ژوئن، همزمان با پیروزی ابراهیم رئیسی (عضو هیأت مرگ) در سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران دور ششم مذاکرات احیای برجام در وین پایان یافت و تیمهای مذاکرهکننده برای مشورت و دریافت رهنمودهای لازم به پایتختهای سیاسی خود بازگشتند. همه اسناد توافق در شش دور مذاکرات آماده شده اما این بدان معنی نیست که موانع از سر راه برداشته شدهاند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا که نام او افشا نشده در یک کنفرانس تلفنی با خبرنگاران اعلام کرد اختلافات بین ایران و آمریکا بر سر نحوه احیای برجام زیاد است:
«ما همچنان درباره تعداد زیادی از مشکلات اختلاف نظرهای مهمی داریم. بیشتر این مشکلات به گامهای ایران برای بازگشت به توافق در ازای لغو تحریمهای آمریکا ربط دارند و اینکه کدام گام در ازای لغو کدام تحریمها باید برداشته شود.»
این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در ادامه یادآوری کرد:
«فرآیند مذاکرات همیشگی نیست. ما اختلافات زیادی داریم و اگر در یک بازه زمانی مشخص نتوانیم این اختلافات را از میان برداریم، به گمانم میبایست آرایش تازهای بگیریم و ببینیم چگونه میتوانیم پیشرفت کنیم.»
این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا گفت:
«دور هفتم مذاکرات وین برای احیای برجام در آینده نزدیک برگزار میشود اما هنوز تاریخی برای آن تعیین نشده است.»
تعداد سانتریفیوژهای پیشرفته
خبرگزاری رویترز در گزارش دیگری نوشته است دولت جدید اسرائیل قصد دارد برای رایزنی درباره روشهای اجرای بهتر برجام و شناسایی تحریمهایی که میبایست علیه ایران حفظ شوند، هیأتی را به واشنگتن بفرستد.
رویترز این خبر را به عنوان تغییر رویکرد دولت جدید اسرائیل در برابر مذاکرات وین درک کرده است.
مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا از اختلافاتی که همچنان باقی مانده به طور مشخص نام نبرد.
یک دیپلمات که در مذکرات وین حضور دارد و نام او هم افشا نشده به رویترز گفته است یکی از مهمترین اختلافات تعداد سانتریفیوژهای پیشرفته در تأسیسات هستهای ایران است.
ایران میگوید پیش از آنکه سانتریفیوژها را از مدار خارج کند، آمریکا میبایست تحریمها را به شکل قابل اثباتی لغو کند.
یک دیپلمات غربی به رویترز گفته است یکی دیگر از مطالبات ایران لغو تحریمهای بانکی است.
این دیپلمات غربی در ادامه پیشنهاد داده است که یکی از راهکارها برای حل اختلافات این است که ایران اجازه حفظ برخی از سانتریفیوژهای پیشرفته را داشته باشد.
بر اساس تفاهمنامه فنی بین ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی فعالیتها در تأسیسات هستهای ایران در دوربینهای مدار بسته ثبت میشدند. مهلت یک ماهه این تفاهمنامه که یک بار هم تمدید شده بود روز گذشته ۲۴ ژوئن/۳ تیر به پایان رسید.
بیشتر بخوانید:
درباره ترکیب ابراهیم رئیسی (عضو هیئت مرگ) بنگرید به این اطلاعیه تحریریه زمانه
نظرها
نظری وجود ندارد.