تظاهرات و تجمع در چند شهر خوزستان در اعتراض به کمبود آب
اعتراضات به بحران کمبود آب در خوزستان از شهر حمیدیه در غرب خوزستان آغاز شده و به شهرهای دیگر از جمله اهواز هم رسیده است.
ویدئوهایی از تظاهراتهای اعتراضی به کمبود آب در خوزستان در شبکههای اجتماعی منتشر شده که جمعیتهایی از شهروندان شهرهای حمیدیه، اهواز، ماهشهر، شوش، سوسنگرد، دشت آزادگان، و بستان را نشان میدهد که یا در میدانها و خیابانها جمع شده و یا در حال حرکت و شعار دادن هستند.
اعتراضات از در غروب روز ۲۴ تیر/۱۵ ژوئیه، از شهر حمیدیه در غرب خوزستان آغاز شده و در شب همین روز به شهرهای دیگر در این استان هم رسیده است.
تجمعها که در برخی از شهرها حرکت هم داشته و به شکل تظاهرات درآمده، در اعتراض به کمبود و قطعی آب در خوزستان شکلگرفته است. شعارها به فارسی و عربی، سیاسی شده و در حمیدیه، معترضان به عربی علیه سیاستهای کوچ اجباری دادن شهروندان شعار دادند. در حمیدیه همچنین شعار دادند که حکومت ما را به نام دین غارت کرده است.
ویدیوهایی را کاربران از این اعتراضات در شبکههای اجتماعی منتشر کردند. میثم آل مهدی، فعال کارگری و از کارگران «گروه ملی صنعتی فولاد ایران» در خوزستان بخشی از ویدئوهای این تظاهراتها را در حساب توئیترش منتشر کرد:
در برخی از ویدئوها نیروهای امنیتی حکومتی حضور دارند. نیروهای امنیتی ضد شورش به ویژه در ویدئوهای مربوط به تظاهراتها در حمیدیه دیده میشوند. در یک ویدئو که هنوز تأیید نشده است، صدا و تصویر شلیک گلوله هم مشهود است.
شبکه خبری عصر جنوب ویدئویی منتشر کرد و نوشت مربوط به بستن جاده ماهشهر به بندر امام است. در این ویدئو که در شب فیلمبرداری شده، معترضان لاستیکهای بزرگی را آتش زده و جاده را بستهاند.
خبرگزاری هرانا نوشت که نیروهای امنیتی حکومتی، دستکم یک معترض را در اهواز بازداشت کردند:
«در جریان این اعتراضات یک شهروند در اهواز با هویت رضا سلامات، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.»
خوزستان با افزایش گرما در تابستان، قطعی برقهای متعدد، دچار بحران کمبود آب هم در بخش آب آشامیدنی و هم در بخش آب کشاورزی و دامداری شده است.
گرمای هوا در خوزستان به ۵۰ درجه رسیده و ساکنان این استان نفتخیز با بحران کمآبی مواجهاند. از هفته گذشته آب آشامیدنی بسیاری از روستاها و شهرهای خوزستان بهطور متناوب قطع میشود. با کاهش دوباره آب رودخانهها در خوزستان، آب بسیاری از مناطق قطعشده و یا با افت فشار زیاد مواجه است. بخشداریهای مختلف به دلیل این بحران آب ناچار شدهاند که با تانکر به برخی از مناطق شهری و روستاها آب برسانند. آب تانکری که به روستاها فرستاده میشود فقط کفاف آب شرب ساکنان را میدهد و دامداران برای دامهای خود آب ندارند.
نظرها
نظری وجود ندارد.