ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

موج پنجم کرونا هنوز به قله نرسیده ولی تخت خالی در بیمارستان‌ها پیدا نمی‌شود

در حالی که وزیر بهداشت در سخنان خود از رکورد‌شکنی‌هایش در واکسیناسیون و مدیریت جهادی کرونا سخن می‌گوید، دانشگاه‌های علوم‌پزشکی در استان‌ها هشدار داده‌اند که دیگر تختی برای بستری کردن بیماران مبتلا به کرونا ندارند.

در همه‌گیری دوباره ویروس جدید کرونا، کمبود امکانات بهداشتی و درمانی در ایران به نقطه‌ای رسیده که کشور قطر محموله‌ای به حجم ۹ تن به ایران ارسال کرد. این محموله صبح روز پنج‌شنبه ۷ مرداد بارگیری و به ایران فرستاده شد.

در خبری دیگر، کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت در توییتر نوشت که ۳۰۰ هزار دوز واکسن آسترازنکای ساخت روسیه به ایران وارد شده است. جهانپور نوشته این محموله را بخش خصوصی وارد کرده است. در این توییت به نحوه توزیع این واکسن و گروهی که آن را دریافت می‌کنند اشاره نشده است.

همزمان با اعلام این خبر، سعید نمکی، وزیر بهداشت گفت که ایران در تولید واکسن به مرحله خیلی خوبی رسیده است و او هیچ وقت مایل به واردات واکسن نبوده است. او گفت که اگر در هفته‌های گذشته واکسن بیشتری به ایران فروخته شده به این دلیل است که ایران در تولید واکسن به مراحل خوبی رسیده است. این جملات وزیر بهداشت، برگردان جدیدی است از صحبت‌های روز گذشته علی خامنه‌ای که در دیدار پایانی با هیات دولت گفت که غربی‌ها تنها در جایی به وعده‌هایشان عمل می کنند که می دانند امکان فشار آوردن به جمهوری اسلامی را ندارند.

با این حال علیرضا ناجی استاد ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به تندی از عملکرد وزارت بهداشت انتقاد کرد و گفت که یکی از مهم‌ترین مواردی که در بحران کنونی کرونا به چشم می‌خورد، عدم قرنطینه شهرها، روند کند واکسیناسیون و عدم تمکین مردم در رعایت بهداشت اجتماعی است.

 ایران بدترین عملکرد واکسیناسیون را در میان کشورهای منطقه دارد و موج پنجم کرونا به صورت گسترده در استان‌های ایران جولان می‌دهد و قربانی می‌گیرد. این در خالی است که موج پنجم کرونا هنوز به قله نرسیده و گفته می‌شود روند ابتلا تا دو هفته دیگر هم صعودی خواهد بود.  

از دیگر سو، رئیس مؤسسه فینلای کوبا از اتمام فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن ضدکرونای تولید مشترک این مؤسسه با انستیتو پاستور ایران خبر داد و گفت که از هفته آینده تولید انبوه آن آغاز می‌شود. تولید انبوه این واکسن فعلا در کارخانه فینلای در کوبا انجام می‌شود و هنوز ایران نتوانسته تجهیزات لازم برای تولید صنعتی این واکسن را فراهم کند. با این حال موسسه فینلای اعلام کرد که بر اساس قراردادی که با انستیتو پاستور ایران امضاشده، بخش قابل‌توجهی از واکسن‌های تولیدی در کوبا به ایران ارسال می‌شوند و این کار تا تکمیل توانایی ایران در تولید انبوه و کافی واکسن ادامه خواهد داشت.

خبرگزاری مهر در گزارشی از وضعیت کنونی کرونا در تهران و دیگر شهرها نوشته که بیمارستان‌ها دیگر تخت خالی ندارند و بحران به شکلی خطرناک خود را نشان داده است.

در تهران کمیته‌ای به نام «کمیته ترخیص» ایجاد شده تا بیماران کرونا را بر اساس وضعیتشان طبقه بندی کند و تنها افرادی که در وضعیت حاد بیماری هستند در بیمارستان‌ها بستری شوند.

علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفته است که فعال سازی کمیته ترخیص، افزودن ۱۴۰۰ تخت اورژانس به ناوگان تخت‌های ۱۸ بیمارستان پایتخت و افزایش ظرفیت مراکز ارائه خدمات بستری موقت، تدابیری بود که برای گذر از بحران فعلی در نظر گرفته شد.

گزارش‌ها از دانشگاه‌های علوم‌پزشکی هرمزگان، قزوین، البرز، گیلان، مازندران، فارس، اصفهان، ایلام، خوزستان و آذربایجان غربی نشان می‌دهد که این استان‌ها به شدت درگیر سویه دلتای کرونا شده‌اند و اکنون مهم‌ترین موضوع فقدان تخت خالی برای بستری کردن بیماران است.

شمار بالای بیماران جدید، کمبود تخت بیمارستانی و امکانات درمانی سبب شده تا وضعیت قرمز کرونا در بسیاری از استان‌ها به شکل بی‌سابقه‌ای بدتر از موج‌های کرونای قبلی باشد.

در یک نمونه، روز چهارشنبه ۶ مرداد، نماینده علی‌آباد کتول در مجلس در مورد امکانات درمانی در استان گلستان گفت: «در بسیاری از شهرستان‌های استان گلستان دستگاه‌های سی‌تی‌اسکن قدیمی است و هیچ امکاناتی برای مردمی که به بیمارستان‌ها برای درمان بیماری کرونا مراجعه می‌کنند، وجود ندارد.»

در تهران، نادر توکلی، معاون درمان ستاد کرونا در مورد کمبود امکانات درمانی به روزنامه ایران گفت: «شاخص‌ها در حوزه مراجعات سرپایی، بستری و بیماران بدحال نیازمند به دستگاه‌های ونتیلاتور بشدت افزایشی است.»

او گفته است که دیگر ظرفیت خالی در بیمارستان‌های پایتخت وجود ندارد و باید بیمارستان صحرایی برپا شود: «چنانچه استفاده از ظرفیت مراکز درمانی تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح پاسخگو نباشد به‌سمت برپایی بیمارستان‌های صحرایی می‌رویم.» رئیس بیمارستان بقیة‌الله سپاه نیز از پر شدن ظرفیت بیش از ۳۵۰ تخت این مرکز درمانی خبر داده و اعلام کرده که «روزانه بیش از ۶۰۰ بیمار کرونایی را بعد از ۶ ساعت بستری برای ادامه درمان به منزل می‌فرستیم.»

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.