شکست مذاکرات چین و آمریکا درباره مقابله با تغییرات اقلیمی
چین و آمریکا دو تولیدکننده بزرگ گازهای گلخانهای در جهانند. این دو کشور مذاکراتی برای برداشتن گامهای هماهنگ در کاهش آلایندهها آغاز کردهاند ولی یک منبع چینی میگوید این مذاکرات شکست خورده است. چین میگوید آمریکا سالها بیش از دیگر کشورها جهان را آلوده است و قائل به اقدام هماهنگ با این کشور نیستیم.
روز جمعه، ۱۲ شهریور، روزنامه ساوتچاینا مورنینگ به نقل از یک منبع در دولت این کشور از شکست مذاکرات تغییرات اقلیمی میان واشنگتن و پکن خبر داد.
در گزارش این روزنامه آمده است که چین تصمیم دارد براساس برنامهای که خودش تدوین کرده به اهداف اقلیمی در سالهای آینده دست یابد.
روز چهارشنبه ۱۰ شهریور ماه، جان کری، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور تغییرات اقلیمی به همتایان چینی خود ملاقات کرد تا به راهکاری مشترک برای کاهش گازهای گلخانهای دست یابند.
این مذاکرات با این هدف انجام میشود که تا پیش از نشست ماه نوامبر سازمان ملل در گلاسکو در مورد تغییرات اقلیمی این دو کشور به توافقی بر سر اقداماتشان دست یابند.
روابط پکن و واشنگتن در سالهای گذشته تا حدودی خصمانه بوده است و تحلیلگران اظهار امیدواری کرده بودند که موضوع تغییرات اقلیمی میتواند به صورت بالقوه، سطح همکاری دو کشور را افزایش دهد.
روابط آمریکا و چین به دلیل اختلافات بر سر تجارت بینالملل، فناوری و حقوق بشر تیره شده است و چین هماکنون در صدر تهدیدهای استراتژیک دولت آمریکا قرار دارد.
چین بزرگترین مصرف کننده زغال سنگ جهان است. حدود ۶۰ درصد از انرژی در این کشور از سوزاندن ذغال سنگ به دست میآید. از این جهت، چین بزرگترین منبع تولید گازهای گلخانهای در جهان است. اما اگر میزان تولید گاز گلخانهای را بر اساس جمعیت در نظر بگیریم، آمریکا بیش از هر کشور جهان این آلایندهها را تولید میکند.
چین قصد دارد استفاده از سوختهای فسیلی برای تولید انرژی را کاهش دهد، اما در عین حال این کشور همچنان در حال برنامهریزی برای ساخت نیروگاههای تولید برقی است که از ذغال سنگ استفاده میکنند.
هدفگذاری اقلیمی دو کشور
پکن میگوید آمریکا برای سالها جهان را با انتشار گازهای گلخانهای آلوده کرده است و به همین دلیل با انجام «اقدامات همزمان» برای استفاده از انرژی خورشید و سایر منابع تجدیدپذیر مخالف است.
هدفگذاری اقلیمی چین، تولید ۲۰ درصد از کل انرژی مصرفی کشور از منابع تجدیدپذیر تا سال ۲۰۲۵، به صفر رساندن تولید کربن تا سال ۲۰۶۰ و کاهش محسوس گازهای گلخانهای از سال ۲۰۳۰ است.
در سوی دیگر، جو بایدن اعلام کرده است که تا سال ۲۰۳۰ تا ۵۲ درصد از میزان تولید گازهای گلخانهای ایالات متحده کاسته خواهد شد. این رقم دو برابر هدفی است که باراک اوباما، رئیس جمهور اسبق آمریکا در توافق آب و هوایی پاریس در سال ۲۰۱۵ تعیین کرده بود.
کری خواستار تلاشهای بیشتر برای مهار افزایش دما تا بیش از ۱٫۵ درجه سانتیگراد در مقایسه با سطوح قبل از دوران صنعتی است. وی از چین خواست در اقدامات موثر برای کاهش فوری انتشار کربن به ایالات متحده بپیوندد.
در مقابل، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، به کری گفت که تنش در روابط دو کشور میتواند همکاری آنها در زمینه تغییرات آب و هوایی را تضعیف کند.
نظرها
نظری وجود ندارد.