ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آسوشیتدپرس: مذاکرات ایران و عربستان سعودی در بغداد ادامه دارد

دو مقام عراقی به آسوشیتدپرس گفته‌اند که نمایندگان ایران و عربستان سعودی دور جدیدی از مذاکرات خود را در بغداد انجام داده‌اند. «تهران تایمز» نوشته است در این مذاکرات علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و عادل الجبیر، وزیر مشاور امور خارجه عربستان سعودی شرکت داشتند.

آسوشیتدپرس در گزارشی به نقل از دو مقام عراقی که نام آن‌ها منتشر نشده نوشته است که دور چهارم مذاکرات ایران و عربستان سعودی هفته گذشته برگزار شد و این اولین دیدار دو رقیب منطقه‌ای پس از روی کار آمدن ابراهیم رئیسی به‌عنوان رئیس جمهوری جدید ایران است.

به‌گفته یکی از مقام‌های عراقی در این نشست «موضوعات باقی‌مانده بین دو کشور بر اساس نقشه راه قبلی که توافق شده بود، از جمله سطح نمایندگی دیپلماتیک بین دو کشور» مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

این مقام مسئول گفت دیدار هفته گذشته در سطح وزیران نبود، اما مذاکرات مثبت بود.

از ماه مارس/ فروردین سال جاری مذاکرات مستقیم و پنهانی بین مسئولان سعودی و ایرانی با میانجی‌گری مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق در بغداد برگزار شد. مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در این مذاکرات، جنگ یمن و پرونده هسته‌ای ایران بود.

چند هفته پس از پنهان‌کاری، دو کشور اعلام کردند که در این مذاکرات سعی می‌کنند از تنش‌های منطقه‌ای بکاهند و زمینه مشترکی برای تحقق منافع دو طرف فراهم کنند. اما از زمان اعلام پیروزی رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری، مذاکرات ایران و عربستان سعودی در محاق قرار گرفت.

عراق به تازگی نقش میانجی بین دو دشمن منطقه‌ای را بازی کرده است که رقابت آنها اغلب پیامدهای مهلکی در عراق و دیگر مناطق منطقه داشته است.

ماه گذشته، بغداد میزبان یک کنفرانس منطقه‌ای بود که سران کشورهای عربی و مقام‌های ارشد از جمله وزیران خارجه ایران و عربستان سعودی را گرد آورده بود. این نشست که به منظور کاهش تنش‌های خاورمیانه انجام شد، نقش جدید بغداد به‌عنوان میانجی را تقویت کرد.

هنوز مشخص نیست که چه میزان پیشرفت در مذاکرات ایران و عربستان سعودی صورت گرفته است.

در همین حال نشریه «تهران تایمز» نوشت در دیدار هفته گذشته، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی و عادل الجبیر، وزیر مشاور امور خارجه عربستان سعودی به‌عنوان رئیس هیئت نمایندگی سعودی شرکت داشتند.

برهم صالح، رئیس جمهوری عراق، روز گذشته دوشنبه ۵ مهر / ۲۷ سپتامبر در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان آمریکا نسبت به ازسرگیری روابط ایران و عربستان سعودی اظهار امیدواری کرد و گفت موانعی در این راه وجود دارد اما عراق امیدوار است که این موانع هر چه سریع‌تر برطرف شود.

ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی نیز ۳۱ شهریور / ۲۲ سپتامبر در سخنانی در هفتادوششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل، ابراز امیدواری کرد که مذاکرات ریاض و تهران منجر به اعتمادسازی میان دو طرف شود. فردای آن روز، سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز گفت: «گفت‌وگوهای خوبی با عربستان سعودی داشته‌ایم».

روز گذشته (دوشنبه) فیصل مقداد، وزیر امور خارجه سوریه نیز از نزدیک شدن ایران و عربستان سعودی استقبال کرد و گفت:

«ما از هرگونه نزدیکی روابط استقبال می‌کنیم و برای نزدیک شدن روابط کشورهای عربی با جمهوری اسلامی ایران تلاش می‌کنیم.»

روابط ایران و عربستان سعودی از سال ۲۰۱۶ پس از اعدام نمر باقر النمر، روحانی شیعه در عربستان و سپس حمله معترضان به سفارت سعودی در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد قطع شد. تنش بین دو کشور پس از حمله سال ۲۰۱۹ به تأسیسات نفتی عربستان سعودی که نیمی از تولید نفت این کشور را از بین برد، بدتر شد. ریاض مسئول این حمله را تهران دانست، اما مقام‌های ایرانی این اتهام را رد کردند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.