ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اعتراض بازنشستگان به لایحه بودجه

اتحادیه پیشکسوتان کارگری، از تشکل‌های اقماری خانه کارگر که در ماه‌های گذشته نسبت به اعتراضات بازنشستگان بی‌تفاوت بود و سکوت پیشه کرده بود، همزمان با افزایش نارضایتی‌ها برای «مصادره» و البته «هدایت» اعتراضات، بازنشستگان را به تجمع مقابل مجلس شورای اسلامی فراخواند و خواسته اصلی آنها را «نادیده گرفتن سهم تامین اجتماعی در بودجه» عنوان کرد.

صدها بازنشسته تأمین اجتماعی در تهران و چند شهر دیگر به خیابان آمدند تا به تصویب نشدن لایحه «دائمی سازی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان»، عدم پرداخت بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی و الزام این سازمان به فروش سهام بانک رفاه کارگران اعتراض کنند.

در تهران بازنشستگان مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. وابستگان به «خانه کارگر»، تشکل کارگری حکومتی که در سرکوب کارگران و بازنشستگان همدست است، در میان تجمع کنندگان حاضر شدند و از پلیس و نیروی انتظامی بابت «تامین امنیت و نظم» تشکر کردند.

بازنشستگان معترض اما بدون توجه به سخنان رئیس «اتحادیه پیشکسوتان کارگری» (از تشکل‌های اقماری خانه کارگر)، علیه رئیس مجلس شعار دادند.

در تصاویر و ویدیوهایی که از این تجمع در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است دست‌نوشته‌هایی از جمله «حقوق ما ریالی/ هزینه‌ها دلاری»، «کمیسیون تلفیق حمایت حمایت»، «امنیت، معیشت حق مسلم ماست» به چشم می‌خورد.

بازنشستگان معترض همچنین به تصمیم دولت برای الزام سازمان تأمین اجتماعی به فروش سهام بانک رفاه معترض بودند. آن‌ها بر روی کاغذ نوشته بودند «جامعه کارگری خواستار توقف عرضه عمومی بانک رفاه کارگران در بازار سرمایه است».

الزام سازمان تأمین اجتماعی به فروش بالغ بر ۶۷ درصد سهامش در بانک رفاه، تصمیم مجلس شورای اسلامی است. قوه مقننه جمهوری اسلامی مهر ماه سال گذشته حداکثر سهم سازمان تأمین اجتماعی در بانک رفاه کارگران را ۳۳ درصد تعیین و این سازمان را مکلف کرد حداکثر تا ۱۲ ماه نسبت به واگذاری سهام مازاد بر ۳۳ درصد سازمان اقدام کند.

خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) گزارش کرده است فروش سهام بانک رفاه در «فرابورس» که با اعتراض بازنشستگان روبرو شده، به تعویق افتاده اما لغو نشده است.

دولت و مجلس شورای اسلامی در شرایطی سازمان تأمین اجتماعی را به فروش سهامش در بانک رفاه ملزم کرده‌اند که حاضر نیستند برای تسویه بدهی دولت به این سازمان اقدام کنند.

نمایندگان مجلس گفته‌اند که در لایحه بودجه سال آینده اعتباری برای اجرای همسان سازی پیش‌بینی نشده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت شهریور امسال به صورت علنی با همسان سازی حقوق بازنشستگان مخالفت کرده و آن را موجب افزایش بار مالی دولت و نرخ تورم دانسته بود.

بازنشستگان معترض اما که در یک‌سال گذشته بارها به خیابان آمده‌اند، خواستار اجرای ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی، اجرای کامل همسان‌سازی، و تسویه بدهی دولت به تأمین اجتماعی هستند.

حسن صادقی، رئیس «اتحادیه پیشکسوتان کارگری» در جمع معترضان در مقابل مجلس، لایحه بودجه دولت را ظلم در حق کارگران خواند و گفت:

«ردیف بودجه تأمین اجتماعی را حذف کرده‌اند که ظلم بر جامعه کارگری و تامین اجتماعی است. قانون تامین اجتماعی از سال ۵۴ تصویب شده. از آن زمان تا امروز همواره در بودجه سهم تامین اجتماعی در نظر گرفته می‌شد اما در سال ۱۴۰۱ [تأمین اجتماعی] هیچ سهمی ندارد».

او که سخنانش در خبرگزاری‌های وابسته به نهادهای حکومتی انتشار یافت، خواسته اصلی بازنشستگان معترض که در مقابل مجلس تجمع کرده بودند را «دیدن سهم تامین اجتماعی در لایحه بودجه ۱۴۰۱»، عنوان کرد.

بازنشستگان معترض که علاوه بر تهران، در رشت، اهواز، قزوین، اصفهان و چند شهر دیگر به خیابان آمده بودند اما افزایش حقوق دوره بازنشستگی بر مبنای خط فقر، برخورداری از بیمه درمانی کامل رایگان و سهیم کردن بازنشستگان در اداره تأمین اجتماعی را از مطالبات خود عنوان کردند.

آن‌ها نمایندگان مجلس شورای اسلامی را «بی کفایت» خواندند و دولت را «غارتگر اندوخته بازنشستگان تأمین اجتماعی».

بازنشستگان تأمین اجتماعی که از دی ماه سال گذشته به صورت پیوسته به خیابان آمده‌اند در سال‌های اخیر هدف حملات سازمان‌یافته قرار گرفته‌اند.

دولت سیزدهم همانند اسلاف خود به جای پاسخگویی به مطالبات بازنشستگان تصمیم دارد حداقل سن بازنشستگی و همچنین شیوه محاسبه حقوق بازنشستگی را به زیان کارگران تغییر دهد و از پرداخت مطالباتش به تأمین اجتماعی سر باز می‌زند.

نپرداختن مطالبات سازمان تأمین اجتماعی که شامل حق بیمه سهم دولت و بیمه‌های اجباری تحمیل‌شده به سازمان است، بزرگترین صندوق بازنشستگی ایران را با «بحران» و «کسری بودجه» برای پرداخت حقوق ماهانه روبرو کرده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.