ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ورود ایران به پیک ششم کرونا: «آمار بستری و فوت در روزهای آینده افزایش می‌یابد»

وزیر بهداشت و درمان در توییتر نوشت ایران عملا وارد موج ششم همه‌گیری کرونا شده است. دو مقام وزارت بهداشت هم نسبت به افزایش شمار فوتی‌ها در روزهای آینده هشدار دادند.

پس از چند روز تأیید و تکذیب شامگاه پنج‌شنبه هفتم بهمن ماه وزیر بهداشت و درمان جمهوری اسلامی اعلام کرد با توجه به افزایش موارد بستری، ایران عملاً وارد موج ششم همه‌گیری کرونا شده است.

ابراهیم قادری، رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت هم در همین رابطه به خبرگزاری مهر گفت کشور در فاز تصاعدی پیک ششم قرار دارد:

«در طول هفته‌های آینده احتمالاً تعداد بسیار زیادی از افراد بیمار خواهند شد و به سمت پیک دیگری از بیماری می‌رویم. اکنون در فاز تصاعدی پیک ششم هستیم.»

شمار بیماران مبتلا به کرونا از هفته‌های قبل افزایش یافته بود. در روزهای نخست هفته جاری وزیر بهداشت گفته بود که شمار مراجعه‌کننده‌گان سرپایی چهار برابر افزایش یافته است.

در استان کهگیلویه و بویراحمد به گفته استاندار آن شمار بیماران نسبت به یک هفته قبل ده برابر شده است. علی احمدزاده گفت: «هفته پیش آمار اومیکرون ۷ نفر بود، الان از ۹۰ تست ۷۲ نفر اومیکرون تشخیص داده شده‌اند، تغییر یک هفته‌ای به این شدت دور از انتظار بود، این نشان دهنده این است که استان به شدت دارد درگیر می‌شود».

با وجود افزایش شمار بیماران سرپایی در هفته‌های گذشته وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا برخی از محدودیت‌های وضع شده برای کنترل چرخه انتقال را لغو کرده‌اند. این تصمیم و همچنین کاهش رعایت دستورالعمل‌ها در هفته‌های گذشته نگرانی بابت افزایش یکباره شمار بیماران نیازمند به بستری را افزایش داده است.

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت و درمان جمهوری اسلامی در توییتر به صورت رسمی از ورود ایران به موج ششم کرونا خبر داد.

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

استاندار کهگیلویه و بویراحمد خواستار اعلام وضعیت قرمز در این استان شد: «وقتی استانی درگیر اومیکرون شود، مراحل رنگ‌بندی‌ها بی اثر است، و باید گفت به محض غالب شدن اومیکرون باید وضعیت قرمز اعلام شود».

رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت هم گفت با توجه به افزایش شمار بیماران سرپایی در روزهای قبل «پس از یک تا دو هفته آمار بیماران بستری نیز بالا می‌رود» و بعد از آن نیز شمار فوتی‌ها افزایش خواهد یافت.

محمد طباطبایی جبلی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران هم در سخنانی مشابه نسبت به افزایش شمار بیماران نیازمند بستری و همچنین فوت ناشی از کرونا در روزهای آینده ابراز نگرانی کرد.

او به خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا)، گفت: «آمار فوت درحال حاضر گول زننده است و سه تا چهار هفته بعد از شروع پیک بالا خواهد رفت».

وزارت بهداشت و درمان ایران در روز پنج‌شنبه هفتم بهمن شمار جان باختگان را ۳۰ نفر اعلام کرد. در این گزارش شمار بیماران شناسایی شده بر اساس معیارهای قطعی ۱۴ هزار و ۲۸۵ تن اعلام شده بود که ۸۳۶ نفر از آن‌ها بستری شدند.

بر اساس اعلام این وزارتخانه در حال حاضر تنها اردکان در استان یزد در وضعیت قرمز قرار داد. وضعیت در هشت شهرستان نارنجی و ۱۱۴ شهرستان زرد اعلام شده است.

سعید کریمی، معاون درمان وزیر بهداشت که برای بررسی وضعیت به استان یزد سفر کرده بود، صبح پنج‌شنبه از افزایش شمار بیمارانی که نیازمند بستری هستند، خبر داد.

فشار دوباره بر کادر درمان

همزمان با اعلام رسمی ورود ایران به موج ششم کرونا، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران نسبت به خستگی و فرسودگی کادر درمان هشدار داد.

طباطبایی جبلی گفت:

«تقریباً دو هفته‌ای است که آی‌سی‌یوها که برای مدتی خالی شده بودند به سمت افزایش موارد بستری می‌روند. به نظر می‌رسد باتوجه به سرعت انتقال سویه امیکرون، میزان مراجعین کرونا نسبت به پیک قبلی که مربوط به دلتا بود، در زمان کوتاه‌تری شدیدتر خواهد شد و مبتلایان بیشتری را خواهیم داشت. این یعنی اینکه در زمان کمتر کادر درمان با درگیری بیشتری مواجه می‌شوند و هم از جهت امکانات و هم نیروی انسانی با مشکلاتی مواجه خواهند شد».

بر اساس گزارش های رسمی از زمان آغاز همه‌گیری کووید ۱۹ در ایران تا آذر ماه سال جاری ۲۰۵ تن از اعضای کادر درمان جان خود را از دست دادند.

مسئولان وزارت بهداشت و درمان که در آغاز همه‌گیری به منظور جبران کمبود پرستار، پرستاران جوان را با قراردادهای ۸۹ روزه به صورت موقت جذب کرده بودند، پس از فروکش کردن موج همه‌گیری اعلام کردند به دلیل مخالفت سازمان برنامه و بودجه با تأمین بودجه، نمی‌توانند پرستاران قرارداد موقت را استخدام کنند.

برپایه گزارش‌های رسمی سرانه پرستار به تخت در بیمارستان‌های ایران کمتر از یک نفر است و نزدیک به نیمی از پرستاران با قراردادهای موقت مشغول به کار هستند.

مطالبه پرستاران برای تبدیل وضعیت، حذف شرکت‌های پیمانکاری و اجرای کامل قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری به‌رغم وعده مسئولان دولتی تا به حال بی‌پاسخ مانده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.