راهپیمایی ۲۲ بهمن با وجود اعلام وضعیت قرمز کرونایی برگزار شد؛ ۲۴۷ شهرستان در شرایط بحرانی
بر پایه اعلام وزارت بهداشت ایران، در حال حاضر هیچ شهری در کشور در وضعیت آبی از لحاظ شیوع ویروس کرونا قرار ندارد. همچنین ۱۱۲ شهر در وضعیت نارنجی و ۸۹ شهر هم در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
طبق آخرین آمارهای ارائه شده از سوی وزارت بهداشت ایران، در حال حاضر دستکم ۲۴۷ شهرستان در استانهای سراسر کشور در وضعیت قرمز از لحاظ شیوع ویروس کرونا قرار دارند. این در حالی است که علیرغم روند رو به افزایش شمار قربانیان و مبتلایان به کووید-۱۹ در روزهای اخیر، مراسم راهپیمایی حکومتیِ روز ۲۲ بهمن، بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی، در شهرهای مختلف ایران برگزار شد.
تشدید رعایت شیوه نامههای بهداشتی و تزریق نوبت سوم واکسن کرونا در حالی از سوی دستگاههای دولتی توصیه میشود که بر اساس تصاویر منتشر شده در خبرگزاریهای دولتی در ایران، روز جمعه ۲۲ بهمنماه، عدهای از هواداران حکومت ایران در بسیاری از شهرها و روستاها، بدون استفاده از ماسک و با نقض فاصله گذاری اجتماعی، اقدام به برگزاری راهپیمایی کردهاند.
بر پایه اعلام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، راهپیمایی امسال در ۱۵۰۰ شهر و سه هزار روستا برگزار شده است.
برگزاری راهپیمایی در وضعیت قرمز کرونایی، از سوی هواداران حکومت ایران در حالی است که طبق اعلام قبلی ستاد مقابله با کرونا، قرار بود این مراسم بهصورت «خودرویی و موتوری» برگزار شود.
از سوی دیگر، بحران کرونا و کمبود واکسن مقابله با این همهگیری همچنان یکی از مسائل اصلی اجتماعی ایران به شمار میآید.
همچنین گفته میشود مسئولان دولتی در ایران همچنان درباره آمار واقعی قربانیان و مبتلایان به کووید-۱۹ پنهانکاری میکنند.
طبق جدول اینفوگرافیک ارائه شده از سوی وزارت بهداشت ایران، تاکنون حدود ۶۵ درصد از کل جمعیت کشور دو دُز واکسن کرونا دریافت کردهاند.
وزارت بهداشت ایران در ماههای گذشته بدون اشاره به کمبود واکسنهای معتبر جهانی در کشور، «واکسن گریزی» را یکی از دلایل عدم تمایل بخشی از مردم برای تزریق واکسن کرونا اعلام کرده بود.
نهادهای دولتی برای ترغیب شهروندانی که هنوز واکسن کرونا دریافت نکردهاند، محرومیت آنها از برخی خدمات اجتماعی را در دستور کار قرار داده است.
داریوش باقرجوان، مدیرحمل و نقل مسافری سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، روز چهارشنبه ۲۰ بهمنماه، در گفتوگو با رسانههای دولتی ایران گفته بود: «شرکتهای حمل و نقلی برای هیچ کس جز افرادی که واکسن زدهاند یا تست پی سی آر منفی داشته باشند، بلیت اتوبوس صادر نمیکنند.»
بهگفته او، در حال حاضر مسافرانی که بخواهند از ناوگان حمل و نقل عمومی جادهای برای مسافرت استفاده کنند در هنگام تهیه بلیت از آنها درخواست کارت واکسن و یا پی سی آر منفیِ ۷۲ ساعته میشود.
همزمان با این خبر، مهدی شایسته اصل، مدیرعامل شرکت بهره برداری متروی تهران هم از ممنوعیت تردد مسافران مبتلا به کرونا و واکسن نزده با اتصال سامانه «ایران من» به مترو خبر داده است.
او با اشاره به اینکه امکان استفاده از مترو برای افراد واکسن گریز که احتمال ابتلای آنها به کرونا بیشتر است، وجود ندارد، گفته:
«براساس ابلاغیه وزیر کشور و استانداری تهران مقرر شده که سامانه «ایران من» برای شناسایی افراد واکسنگریز و کسانی که مبتلا به کرونا هستند، استفاده شود به گونهای که کد ملی و نامشان از طریق سامانه «ایران من» برای شرکت بهرهبرداری مترو ارسال خواهد شد. با اتصال این سامانه به سامانه فروش بلیت مترو، این افراد امکان تردد در مترو را نخواهند داشت.»
نظرها
نظری وجود ندارد.