ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شمخانی: مذاکرات وین به مرحله‌ای رسیده که می‌توان در مورد نتیجه آن با قطعیت اعلام نظر کرد

در همان حال سخنگوی وزارت خارجه ایران یادآوری کرد فضای مذاکرات وین «نه گل و بلبل است» و نه «پر از سنگلاخ و خار مغیلان». طرفین منتظر تصمیم سیاسی واشنگتن دربارخ بسته پیشنهادی ایران‌اند. افزایش قیمت نفت به سبب بحران اوکراین، ب ر ضرورت تعجیل طرفین در حصول توافق دلالت دارد.

 علی شمخانی، صبح دوشنبه ۲۵ بهمن با انتشار پیامی در توییتر نوشت:

«مذاکرات وین به مرحله‌ای رسیده که می‌توان در مورد نتیجه آن با قطعیت و بدون نیاز به گمانه‌زنی اعلام نظر کرد. تصمیم سیاسی آمریکا برای تحقق یا استنکاف از پذیرش الزامات شکل‌گیری توافق قابل اتکا و پایدار بر اساس اصول پذیرفته شده در برجام، می‌تواند جایگزین گمانه‌زنی‌ها شود».

شمخانی شامگاه گذشته هم درباره گفت‌وگوی تلفنی‌اش با علی باقری کنی، رئیس تیم مذاکره‌کننده ایران در وین در توئیتی نوشته بود:

«گفت‌وگوی تلفنی امشب با دکتر باقری دو گزاره را درباره ‎مذاکرات وین در ذهن من قطعی کرد:

۱. افزایش لحظه به لحظه سختیِ کار مذاکره‌کنندگان ‎ایران برای پیشبرد دستورالعمل منطقی و قانونی تهران

۲. تداوم «نمایش» ابتکار عمل از سوی طرف‌های غربی برای فرار از تعهدات»

دور هشتم مذاکرات وین با برگزاری جلسه دوجانبه میان علی باقری مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی و انریکه مورا هماهنگ‌کننده گفت‌وگوها عصر سه‌شنبه ۸ فوریه/ ۱۹ بهمن  از سر گرفته شد. رئیس هیات روسیه در مذاکرات وین شامگاه یکشنبه اعلام کرد پیشرفت‌های قابل توجهی در جریان گفت‌وگوها حاصل شده است.

میخائیل اولیانوف در توئیتر نوشت اعضای برجام و آمریکا  شامگاه یکشنبه ۱۳ فوریه/ ۲۴ بهمن در غیاب ایران برای ارزیابی آخرین وضعیت مذاکرات وین تشکیل جلسه دادند. او افزود:

«همه ارزیابی ها مثبت بود و پیشرفت قابل توجهی در روند مذاکرات حاصل شده است.»

بن‌بستی در وین نیست

سعید خطیب‌زاده صبح دوشنبه ۲۵ بهمن در نشست هفتگی خود گفت:

«بن‌بستی در وین نیست و مذاکرات مثل سابق  در حال برگزاری و گفت‌وگوهای هیات‌ها در حال انجام است.»

سخنگوی وزارت خارجه ایران در ادامه افزود:

«با آقای باقری امروز صبح صحبت کردم. تحولات در وین به نقطه‌ای رسیده که سختی دارد و موضوعات مهم و کلیدی است. یک سری پیشنهادات ایران داده و یک سری پیشنهادات طرف مقابل داده است، این امری طبیعی است. خیلی نباید به برخی فضاهای رسانه‌ای توجه کرد. نه آن روزی که برخی فضا را گل و بلبل نشان دهند و نه آن روزی که همه می‌خواهند فضا را پر از سنگلاخ و خار مغیلان نشان دهند. منتظر تصمیم سیاسی از سوی واشنگتن هستیم.»

خطیب‌زاده درباره موضوعات باقی‌مانده گفت:

«درباره موضوعات هسته‌ای چند موضوع کلیدی درباره حفظ و صیانت از دستاوردهای دانشمندانمان داریم. درباره رفع تحریم‌ها موضوعاتی داریم. در حوزه راستی آزمایی پیشرفت‌هایی داشته‌ایم، البته برخی تصمیمات در این حوزه باقی مانده است. در حوزه تضامین گفتگوها شده، البته در این حوزه هم موضوعات باقیمانده داریم. همه این موضوعات در یک فضای مرتبط به هم پیگیری می‌شود.»

 خطیب‌زاده تاکید کرد:

«این توافق منتظر تصمیمات سیاسی طرف‌های مقابل مانده است.»

معضل آزادی گروگان‌ها

رابرت مالی، مسئول هیأت آمریکایی در مذاکرات هسته‌ای وین یکشنبه ۲۳ ژانویه/ ۳ بهمن در مصاحبه با خبرگزاری رویترز گفته بود: بعید است که ایالات متحده برای احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با ایران به توافق برسد، مگر اینکه تهران چهار شهروند آمریکایی زندانی را آزاد کند. مالی در مصاحبه با رویترز گفته بود:

«با اینکه ما با ایران در حال مذاکره غیرمستقیم بر سر پرونده هسته‌ای هستیم، اما در همان حال مذاکراتی نیز با آنها داریم که نسبت به آزادی گروگان‌هایمان اطمینان حاصل کنیم و البته که این مذاکرات هم غیرمستقیم است.»

سعید خطیب‌زاده در نشست خبری امروز خود گفت «آمریکا در شب اجرای توافق برای تبادل زندانیان زیر قرار خود زد.»

سخنگوی وزارت خارجه ایران به این احتمال هم اشاره کرد که ممکن است گفت‌وگوها درباره آزادی گروگان‌ها به وقت دیگری و در چارچوب تبادل زندانیان موکول شود:

«ما هیچ چیز را منوط به گفت‌وگوهای وین نکرده‌ایم. موضوع زندانیان موضوع انسانی است و ما فکر می‌کنیم که از طریق مستقلی می‌تواند پیگیری شود. امیدواریم که زندانیان بی‌گناه ایرانی از زندان‌های آمریکا آزاد شوند.»

شهروندان زندانی در ایران که آمریکا خواهان آزادی آن‌‌هاست عبارت‌اند از سیامک نمازی، تاجر ایرانی-آمریکایی ۵۰ ساله و پدرش باقر ۸۵ ساله، مراد طاهباز، فعال محیط زیست ۶۶ ساله با تابعیت بریتانیا و عماد شرقی، تاجر ایرانی – آمریکایی ۵۷ ساله است.

قیمت نفت

خبرگزاری رویترز گزارش داد، سرمایه‌گذاران به سبب بحران در اواکراین و احتمال جنگ در شرق اروپا نگران کاهش عرضه نفت خام در هفته‌های آینده در بازار انرژی هستند.

بر اساس ایم گزارش قیمت نفت خام برنت دریای شمال امروز با بیش از ۱,۲ درصد افزایش به ۹۶ دلار و ۱۶ سنت در هر بشکه رسید. نفت وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا هم با ۱,۲۸ درصد افزایش، ۹۴ دلار و ۳۸ سنت در هر بشکه داد و ستد شد که این رقم نیز از سپتامبر ۲۰۱۴ تا به امروز بی‌سابقه بوده است.

گفته می‌شود در اوضاعی که بازار‌های جهانی به شدت متلاطم است اوپک پلاس به دنبال راه‌هایی برای افزایش تولید و عرضه نفت خام به بازار است.

آمریکا خواهان افزایش تولید نفت خام برای کاهش قیمت است. توافق هسته‌ای سبب می‌شود که ایران بخشی از کمبود تولید را جبران کند. با از سرگیری مذاکرات در هفته جاری قیمت نفت در بازارهای جهانی دو درصد کاهش یافت.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • فرهاد - فریاد

    وقتی قرار است روسیه را مشغول کنی و نفت اوکراین را هم در جنگ با روسیه متوقف کنی دلیلش اینست که قرار است حکومت اسلامی تحت الحمایه ی حزب دموکرات امریکا وارد بازار شود و حتی اروپائی ها هم دست از نق زدن دست بردارند تا امریکا با جمهوری اسلامی کنار بیاید وگرنه همه چیز آرام باشد و جمهوری اسلامی هم وارد بازار نفت شود مسلما قیمت نفت کاهش یافته و به نفع چین و اروپا خواهد شد پس رقابت معنایش را از دست می دهد حالا نفت بالای 90 دلار را بخرید تا قدرت رقابت با کالاهای امریکا ضعیف تر شود