ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

برنامه جهانی غذا: ۹۵ درصد مردم افغانستان غذای کافی ندارند

در حالی‌که ایالات متحده آمریکا ۷ میلیارد دلار از دارایی‌های افغانستان را مسدود کرده و نیمی از آن را به «خانواده قربانیان ۱۱ ستامپر» بخشیده، در افغانستان تنها ۵ درصد خانواده‌ها می‌توانند غذای روزانه خود را تهیه کنند. یک نهاد بین المللی هشدار داده است اگر ۲۰ میلیون دلار برای تهیه غذا در این کشور فوراً تامین نشود، عواقب فاجعه‌باری در انتظار مردم افغانستان خواهد بود.

فقر و گرسنگی در افغانستان از زمان سلطه دوباره طالبان شدت گرفته است. سازمان‌های بین‌المللی در ماه‌های گذشته از افزایش حداقل ۱۰ میلیون نفری جمعیت زیر خط فقر در این کشور از زمان سلطه دوباره طالبان خبر می‌دادند. حالا «برنامه جهانی غذا» در تازه‌ترین گزارش از وضعیت وخیم و غیرانسانی در این کشور پرده برداشته و اعلام کرده است؛ تنها پنج درصد جمعیت به غذای کافی دسترسی دارند.

بنا بر اعلام این نهاد وابسته به سازمان ملل، نیمی از جمعیت مورد پرسش در یک طرح نظرسنجی گفته‌اند که در دو هفته گذشته حداقل یک روز بدون غذا مانده اند.

براساس برآورد سازمان‌های بین‌المللی بیش از ۲۳ میلیون نفر از جمعیت افغانستان زیر خط فقر مطلق قرار دارند. به نظر می‌رسد از زمان سلطه دوباره طالبان، و تحت تأثیر افزایش نرخ تورم و بیکاری و کاهش ارزش پول ملی، جمعیت فقیر بیشتر شده باشد.

این سازمان‌ها برآورد کرده‌اند که افغانستان در یک شرایط وخیم به لحاظ فقر و گرسنگی قرار گرفته و در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۹۷ درصد جمعیت آن به زیر خط فقر خواهند رفت.

طبق اعلام «برنامه جهانی غذا»، حتی خانواده‌های طبقه متوسط نیز برای تأمین غذا با مشکل روبرو هستند و تنها ۱۰ درصد سرپرستان خانوار با مدرک دانشگاهی یا دوره متوسطه می‌توانند خانواده خود را سیر کنند.

این نهاد اعلام کرده است که برای نخستین بار نرخ ناامنی غذایی در مناطق شهری با مناطق روستایی که در سه سال گذشته دوبار تحت تأثیر خشکسالی قرار گرفته، تقریباً یکسان شده است.

یافته‌های بررسی «برنامه جهانی غذا» بیانگر آن است که در ماه ژانویه از هر ۱۰ خانواده دارای درآمد، درآمد ۸ خانواه کاهش قابل توجه داشته است و ساکنان کابل بیشترین ضربه را دیده‌اند.

این نهاد گفته است که در حال حاضر افغانستان از سطح بالای فقر رنج می‌برد و اگر نیاز فوری برنامه جهانی غذا به ۲۰۰ میلیون دلار به منظور تأمین غذا در افغانستان تأمین نشود، باید در انتظار عواقب فاجعه بار بود.

سازمان‌های بین‌المللی و دولت‌های غربی از زمان سطله دوباره طالبان کمک‌های خود به افغانستان را قطع یا کاملاً محدود کرده‌اند و روابط تجاری کابل با بسیاری از کشورها نیز دستخوش تغییر شده است.

دولت ایالات متحده آمریکا نیز که دارایی‌های افغانستان در خارج از کشور را مسدود کرده، در تازه ترین اقدام نیمی از هفت میلیارد دلار دارایی مسدود شده افغانستان را به نفع «خانواده قربانیان حمله تروریستی یازده سپتامبر» مسدود کرده است.

۳,۵ میلیارد دلار از این دارایی نیز به بنا بر اعلام رئیس جمهوری آمریکا «برای کمک به مردم افغانستان» در اختیار یک صندوق سرمایه‌گذاری گذاشته می‌شود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.