ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مکرون پس از گفت‌وگوی تلفنی با پوتین: بدترین اتفاقات در انتظار اوکراین است

در هشتمین روز حمله نظامی روسیه به اوکراین ارتش روسیه به گلوله‌باران شهرهای اوکراین ادامه داد. به‌گفته منابع اوکراینی، طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۴ غیرنظامی در خارکف (خارکیف) واقع در شرق این کشور کشته شده‌اند. امانوئل مکرون با ولادیمیر پوتین و سپس با ولودیمیر زلنسکی تلفنی صحبت کرد. پوتین بر خواسته‌های خود پافشاری کرد و مکرون پس از مکالمه تلفنی گفت بدترین رویدادها در راه است. زلنسکی معتقد است که تنها راه برای توقف جنگ گفت‌وگوی مستقیم او با پوتین است.

روز پنج‌شنبه ۱۲ اسفند / ۳ مارس، سرانجام مقام‌های محلی اوکراینی اعلام کردند که ساختمان‌های اداری شهر خرسون در جنوب این کشور به‌دست روسیه افتاده و شهر به‌طور کامل در کنترل روس‌هاست. برق در شهر بندری ماریوپول در دریای آزوف نیز آب و قطع شده است. روسیه گفته است سربازانش این شهر را محاصره کرده‌اند.

کاخ الیزه اعلام کرد که امانوئل مکرون، رئیس ‌جمهوری فرانسه روز پنج‌شنبه بار دیگر با ولادیمیر پوتین، همتای روس خود گفت‌وگو کرد و سپس با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین تماس گرفت.

گفت‌وگوی مکرون و پوتین یک ساعت‌ونیم به طول انجامید و سومین گفت‌وگوی این دو نفر از زمان آغاز تهاجم ارتش روسیه به اوکراین در ۵ اسفند / ۲۴ فوریه است.

ژان کَستِکس، نخست‌وزیر فرانسه در یک مصاحبه تلویزیونی گفت «تماس تلفنی به درخواست پوتین» انجام شد. او با بیان این‌که «وضعیت بسیار نامطلوب است»، تصریح کرد:

«به‌نظر می‌رسد که ولادیمیر پوتین به مواضع خود، بر تمایل خود برای غیرنظامی کردن اوکراین و تسلیم اوکراین پایبند است و این بدیهی است که قابل قبول نیست.»

او همچنین گفت در مواجهه با مسکو، «ما به استحکام زیادی بر روی اصول و تحریم‌ها نیاز داریم» و در همین حال به دنبال «صلح از طریق گفت‌وگو هستیم» که این به‌گفته کستکس «بسیار دشوار است».

کاخ الیزه می‌گوید پوتین در این گفت‌وگوی تلفنی به همتای فرانسوی خود گفته است که قصد دارد «بدون مصالحه» به حملات خود علیه «ناسیونالیست‌ها» در اوکراین ادامه دهد. او به همتای فرانسوی خود تأکید کرده که عملیات ارتش روسیه «براساس برنامه» پیش می‌رود و اگر اوکراینی‌ها شرایط روسیه را نپذیرند «بدتر» هم خواهد شد.

پس از این مکالمه، امانوئل مکرون گفت پوتین را «بسیار مصمم» دیده و هدف رهبر روسیه «تسلط بر تمامی اوکراین» است.

کاخ الیزه افزود:

«پیش‌بینی رئیس‌جمهوری [مکرون] این است که با توجه به آن‌چه پوتین به او گفته است، بدترین اتفاقات هنوز در راه است.»

مکرون همچنین تأکید کرده که دولت اوکراین آن‌طور که پوتین ادعا می‌کند یک «رژیم نازی» نیست و رهبر روسیه واقعیت را توصیف نمی‌کند.

از سوی دیگر کرملین گفته است که در این مکالمه تلفنی، پوتین همچنین مخالفت خود را با سخنرانی روز قبل مکرون در مورد اوکراین ابراز کرده و تهدید کرده که «خواسته‌های اضافی» را به فهرست طولانی‌تر خواسته‌های خود از کی‌یف در مذاکرات اضافه خواهد کرد.

مکرون پس از گفت‌وگو با پوتین با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین تماس گرفت.

زلنسکی روز پنج‌شنبه در یک نشست رسانه‌ای اعلام کرد که می‌خواهد با همتای روس خود رودررو صحبت کند. او گفت:

«من باید با پوتین صحبت کنم (...) زیرا این تنها راه برای توقف جنگ است.»

او از غربی‌ها خواست حمایت خود از اوکراین را افزایش دهند در غیر این صورت اگر کشورش در برابر روسیه شکست بخورد، مسکو به بقیه نقاط اروپای شرقی و کشورهای بالتیک حمله خواهد کرد تا «به دیوار برلین» برسد.

این مکالمه‌ها در حالی انجام می‌شود که دور دوم مذاکرات روسیه و اوکراین در غرب بلاروس آغاز شد. تلویزیون دولتی بلاروس تصاویری از نشستن دو هیأت پشت میز و دست دادن آن‌ها را نشان داد. هدف اوکراین ابتدا دستیابی به آتش‌بس و سپس ایجاد کریدورهایی برای خروج غیرنظامیان از مناطق خطرناک است.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه به صراحت گفته است که حملات نظامی حتی در طول مذاکرات قطع نخواهد شد.

پس از آن‌که زلنسکی از اتحادیه اروپا خواست تا کشورش را به‌عنوان عضو این اتحادیه بپذیرند، در هشتمین روز حمله نظامی روسیه به اوکراین، گرجستان و مولداوی نیز تمایل خود را برای پیوستن به اتحادیه اروپا اعلام کردند.

ایراکلی گاریباشویلی، نخست‌وزیر گرجستان گفت کشورش در طول تاریخ طولانی خود همواره به منطقه فرهنگی و تمدنی اروپا تعلق داشته و سهم ارزشمندی در حفاظت و توسعه آن دارد. مولداوی نیز می‌خواهد برای عضویت در اتحادیه اروپا درخواست دهد. اتحادیه اروپا انتظار دارد این درخواست رسمی تا پایان هفته ارائه شود.

به‌گفته کمیسیون اروپا، سران کشورها و دولت‌های عضو اتحادیه اروپا باید به این درخواست‌ها رسیدگی کنند.

روز پنج‌شنبه یلوا یوهانسون، کمیسر داخلی اتحادیه اروپا در توئیتر اعلام کرد که کشورهای اتحادیه اروپا موافقت کرده‌اند پناهندگان اوکراینی را به سرعت و به‌راحتی بپذیرند. بر این اساس، از پناهجویان ابتدا به مدت یک سال محافظت می‌شود و این مدت بعد می‌تواند تا سه سال تمدید شود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.