یک نماینده پارلمان بریتانیا از پس دادن گذرنامه نازنین زاغری و حضور تیم مذاکرهکننده این کشور در تهران خبر داد
گزارشهای تأیید نشده از احتمال آزادی قریبالوقوع نازنین زاغری، زندانی دوتابعیتی خبر میدهند.
تولیپ صدیق، نماینده پارلمان بریتانیا سهشنبه ۱۵ مارس/۲۴ اسفند اعلام کرد پاسپورت بریتانیایی نازنین زاغریرتکلیف به او بازگردانده شده است. این نماینده پارلمان بریتانیا در توییتر نوشت: «بسیار خرسندم که بگویم نازنین زاغری پاسپورت بریتانیایی خود را پس گرفته است».
او همچنین از حضور یک تیم مذاکرهکننده بریتانیا در تهران خبر داد.
همزمان حجت کرمانی، وکیل نازنین زاغری هم در مصاحبه با خبرگزاری رویترز نسبت به آزادی موکلش اظهار امیدواری کرد. او در پاسخ به این سوال که آیا زاغری-رتکلیف آزاد می شود یا خیر، به رویترز گفت: امیدوارم به زودی خبرهای خوبی داشته باشیم.
به نوشته روزنامه گاردین برخی از گزارشها از پرداخت بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی دولت بریتانیا به مقامهای جمهوری اسلامی ایران خبر دادهاند که احتمالا آزادی نازنین زاغری و انوشه عاشوری، دیگر زندانی ایرانی-بریتانیایی را تسهیل خواهد کرد. این گزارشهای تأییدنشده در حالی منتشر شده است که مقامهای ایران و بریتانیا به همراه طرفهای دیگر، در حال مذاکره بر سر احیای پیمان هستهای برجاماند و گفته میشود بر سر بدهی بریتانیا به ایران و آزادی گروگانهای دوتابعیتی نیز صحبتهایی انجام شده است.
هنوز خانواده این دوزندانی و مقامهای ایران و بریتانیا این خبر را تایید نکردهاند.
نازنین زاغری ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ هنگام خروج از ایران در فرودگاه خمینی تهران به دست نیروهای حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و سپس به اتهامهای متعدد از جمله «براندازی نرم» و همکاری با «مؤسسات معاند» به پنج سال زندان محکوم شد. بهرغم گذراندن ۵ سال حبس اما دستگاه قضایی و امنیتی ایران برای او پرونده جدیدی تشکیل داده و بر مبنای اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، زاغری را به یک سال حبس تعزیری و یک سال منع خروج از کشور محکوم کردند.
در زمان زمامداری پهلوی دوم، ایران قرارداد خرید ۱۵۰۰ دستگاه تانک چیفتن به ارزش ۴۰۰ میلیون پوند را با بریتانیا منعقد کرده بود اما با وقوع انقلاب، بریتانیا به این قرارداد عمل نکرد و اکنون مبلغ این قرارداد به همراه سود بانکی را به ایران بدهکار است. مقامات جمهوری اسلامی ایران خواهان بازپرداخت این بدهی در قبال آزادی نازنین زاغری شدهاند.
اینکه حکومت جمهوری اسلامی نازنین زاغری را به عنوان اهرم فشاری در جهت آزاد کردن پول معوقه خود نگه داشته، بارها به صورت رسمی و غیررسمی تایید شده است. ریچارد رتکلیف، همسر نازنین زاغری چندین بار با اعتصاب غذا از دولت بریتانیا خواسته بود به دلیل آنکه همه راههای دیپلماتیک مسدود شده، به خواست دولت ایران تن دهد.
دولت بریتانیا اما که مقامهای ایران را به شکنجه نازنین زاغری متهم کرده بود، در مورد امکان پرداخت پول بدهی به ایران تحت تحریمهای ایالات متحده، ابراز تردید کرده بود.
نظرها
فرهاد - فریاد
بوی تعفن گروگان گیری که جمهوری اسلامی از 1980 بدان دست زده است کماکان بعنوان سیاستی مداوم در برابر دنیا همچنان بعنوان کارآمدترین سیاست بکار می برد و شهروندان و افراد بی گناه وجه المصالحه ی این جنایت است حکومت اسلامی با گروگان گیری دست به جنایت علیه شهروندی می زنمد که نه سر پیاز و نه ته پیاز است و سالها عمر اوست که در این جنایت با یک دادرسی ناعادلانه تلف میشود اگر امریکا و اگر اروپا به حداقل های اصول دموکراسی اعتقاد داشتند باید این سیاست را ناکارآمد می کردند اما چون جمهوری اسلامی ماموریتهای زیادی برای آنها انجام می دهد عاجز از برخورد جدی و ناکارآمدکردن این جنایت هستند در واقع دموکراسی متعفن نئولیبرالیسم است که از شکنجه و همچنین حمایت از تروریستهائی مانند طالبان و جمهوری اسلامی تن به مماشات می دهد بی جهت نیست که سالها از دیکتاتورها حمایت کرده و این دموکراسی متعفن با دیکتاتورها هم بستری می کرده است از هایله سلاسی عیدی امین پینوشه محمدرضا شاه و اخیرا هم از طالبان جمهوری اسلامی و بسیاری کودتاهای دیگر حمایت کرده و همچنان هم حمایت می کند و این مردم و شهروندان هستند که باید علیه حکومتهای خود دست به افشاگری و سفاف سازی نمایند . تا حداقل آبروی از دست رفته ی دموکراسی را بازیابند .