هنوز ۱۰۰ هزار نفر در ماریوپل در محاصره ماندهاند، بمباران ادامه دارد
هنوز تحول معناداری در خاک اوکراین اتفاق نیفتاده است. تلاش برای اشغال ماریوپل ادامه دارد و وضعیت انسانی در این شهر بحرانی اعلام شده است. در نیویورک، مجمع عمومی و شورای امنیت رایگیری در مورد سه قطعنامه را در دستور کار دارند و در اروپا، بایدن برای دلگرمی دادن به متحدانش راهی بروکسل شده است.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، شامگاه سهشنبه ۲۲ مارس/ ۲ فروردین نیروهای روسیه را به مصادره یک کاروان کمکهای بشردوستانه در نزدیکی مانگوش در غرب ماریوپل متهم کرد. او با بیان اینکه کارکنان اورژانس کشور و رانندگان اتوبوس به اسارت درآمدهاند، افزود: «۱۰۰ هزار نفر در شهر باقی ماندهاند که در شرایط غیرانسانی به سر میبرند. در محاصره کامل بدون غذا، آب، دارو. زیر گلوله باران مداوم، زیر بمباران مداوم».
زلنسکی افزود که مقامات به تلاش برای سازماندهی کریدورهای بشردوستانه برای خروج ساکنان ماریوپل ادامه میدهند، اما تداوم گلولهباران روسیه مانع خروج ایمن شهروندان تحت محاصره این شهر شده است.
او در مورد وضعیت کنونی مذاکرات صلح با روسیه هم گفت: «ما همچنان به کار در سطوح مختلف ادامه میدهیم تا روسیه را به سمت صلح و به سمت پایان این جنگ وحشیانه سوق دهیم. نمایندگان اوکراین در حال ادامه مذاکرات هستند که اساساً روزانه انجام میشود. بسیار سخت است، اما گام به گام به جلو میرویم.»
همزمان یک مقام ارشد دفاعی آمریکا گفت که نیروهای روسیه اکنون در داخل ماریوپل هستند. مقامات محلی گفتند که دو «بمب فوق العاده قدرتمند» روز سهشنبه شهر را لرزاند.
در نیویورک، سازمان ملل متحد روز چهارشنبه بررسی سه قطعنامه در مورد اوکراین را در دستور کار دارد. به گزارش آسوشیتدپرس، مجمع عمومی سازمان ملل قرار است صبح چهارشنبه به وقت نیویورک بررسی دو قطعنامه را آغاز کند - یکی را اوکراین و کشورهای غربی تهیه کردهاند که در آن روسیه مسئول تشدید بحران انسانی خوانده شده و دیگری با حمایت آفریقای جنوبی تهیه شده و در آن از روسیه نامی نیامده است.
شورای امنیت میگوید پیشنویس سومین قطعنامه که روسیه در تدوینش نقش داشته بهدلیل عدم اشاره به حمله این کشور به اوکراین غیرقابل قبول است.
دیمیتری پولیانسکی، معاون سفیر روسیه در سازمان ملل روز سهشنبه به خبرنگاران گفت که روسیه امروز چهارشنبه درخواست رأیگیری برای قطعنامه پیشنهادیاش کرده است.
پولیانسکی گفت اگر کشورهای غربی از قطعنامه روسیه حمایت نکنند، این «انعکاس ریاکاری آنها» و امتناع از حمایت از یک اقدام صرفاً بشردوستانه «بدون هیچ گونه سیاسیکاری» خواهد بود، درست مانند سایر قطعنامههای بشردوستانه مصوب شورای امنیت.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد هم در جدیدترین اظهاراتش در مورد جنگ اوکراین گفت: «زمان آن فرا رسیده است که روسیه به جنگ "پوچ" و "غیرقابل پیروزی" خود در اوکراین پایان دهد.»
در اروپا، جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده روز چهارشنبه به بروکسل میرود. او قرار است تحریمهای جدیدی علیه روسیه اعلام کند. زلنسکی هم بهطور مجازی در نشست سران ناتو در بروکسل در روز پنجشنبه سخنرانی خواهد کرد. زلنسکی در روزهای آینده در اجلاس جی ۷ و جلسه فوقالعاده اتحادیه اروپا نیز سخنرانی خواهد کرد.
در مورد توان روسیه برای ادامه جنگ، یک مقام ارشد دفاعی ایالات متحده روز سهشنبه گفت که قدرت رزمی روسیه در اوکراین برای اولین بار از زمان شروع حمله به زیر ۹۰ درصد از سطح قبل از تهاجم کاهش یافته است. دلیل کاهش قدرت رزمی روسیه، انهدام تسلیحات مورد استفاده و تلفات فزاینده و فشار روانی، مشکلات فرماندهی و اتکا به سربازان وظیفه و توقف پیشروی به سمت کییف بوده است.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز روز سهشنبه در مصاحبهای با سیانان از رد احتمال استفاده از سلاحهای هستهای خودداری کرد. پسکوف به رادیو تلویزیون گفت که اگر روسیه با «تهدید وجودی» روبرو شود، میتوان از چنین سلاحهایی استفاده کرد. روسیه بزرگترین ذخایر کلاهک هستهای جهان را دارد. پنتاگون بعداً امتناع پسکوف از رد استفاده از سلاحهای هستهای را محکوم کرد. جان کربی، سخنگوی پنتاگون با خطرناک خواندن اظهارات پسکوف گفت که یک «قدرت هستهای مسئولیتپذیر» نباید چنین موضعی داشته باشد.
در پایتخت اوکراین معاون پلیس کییف، روسیه را به استفاده از بمبهای حاوی فسفر سفید در شهر کراماتورسک در دونتسک متهم کرد.
وزارت خارجه اوکراین هم گفت که حدود ۳۰۰ هزار نفر در شهر اشغالشده خرسون در جنوب این کشور با کمبود مواد غذایی و تجهیزات پزشکی مواجه هستند. خرسون اولین شهر بزرگ اوکراین بود که از زمان آغاز تهاجم در ۲۴ فوریه به دست روسیه افتاد.
فرماندهان ارتش اوکراین مدعی شدهاند که نیروهای روسی تنها سه روز دیگر سوخت، غذا و مهمات برای ادامه جنگ دارند. مقامهای غربی تحلیل اطلاعاتی ارتش اوکراین را رد کردهاند.
سفارت آمریکا در کییف هم با استناد به آمار وزارت خارجه اوکراین اعلام کرد که نیروهای روسی ۲۳۸۹ کودک را از مناطق تحت کنترل روسیه در لوهانسک و دونتسک «ربودهاند». سفارت گفت: «این کمک به کودکان نیست. آدمربایی است.»
ویکتور لیاشکو، وزیر بهداشت اوکراین هم گفت که از زمان حمله روسیه، ۱۰ بیمارستان بهطور کامل ویران شده است. اوکراین میگوید بیمارستانهای فعال نیز بهدلیل تداوم بمباران و حملات روسیه بدون دارو و تجهیزات لازم ماندهاند.
دادستانی کل اوکراین روز چهارشنبه اعلام کرد که در جنگ اوکراین تا کنون ۱۲۱ کودک کشته و ۱۶۷ کودک مجروح شدهاند.
نظرها
نظری وجود ندارد.