ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آشفتگی در تعیین قیمت نان؛ وزارت جهاد کشاورزی می‌گوید نان سنتی گران نشده است

قطع یارانه آرد و ۹,۵ برابر شدن قیمت آرد کیسه‌ای به سرعت موجب انتشار خبر گران شدن نان در ایران شد اما وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که حذف یارانه آرد برای نان‌های صنعتی، باگت و فانتزی بوده و نان سنتی گران نشده است. مدیر کل بازرسی جهاد کشاورزی هم از مردم خواست گرانی نان سنتی را به دولت گزارش دهند.

روز دوشنبه ۱۲ اردیبهشت در برخی رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی خبر قطع یارانه آرد منتشر شد و اعلام شد که قیمت آرد کیسه‌ای ۷۰ هزار تومان به ۶۷۰ هزار تومان افزایش یافته است. جدولی نیز از قیمت‌های جدید‌ نان‌های باگت، همبرگری، بربری فرانسوی و نان تست منتشر شد.

با انتشار این خبر نگرانی‌ها نسبت به افزایش قیمت نان در ایران افزایش یافت. اما وزارت جهاد کشاورزی خبر گران شدن نان سنتی را تکذیب کرد. علیرضا رضازاده، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی گفت:

«این مطلب مربوط به آرد صنعتی بوده و جدولی هم که در متن این مطلب منتشر شده، مربوط به نان‌های صنعتی و باگت و فانتزی است. (...) خبر به‌گونه‌ای منتشرشده که گویی قیمت نان سنتی از قبیل نان لواش، سنگک، بربری و… افزایش یافته است که بدین وسیله تکذیب می‌شود.»

به‌گفته او، دولت در صورت قطع یارانه آرد نان سنتی، یارانه آن را مستقیم به مردم خواهد داد و نان سنتی برای مصرف‌کننده نهایی گران نخواهد شد.

محمدرضا درگاهی، مدیرکل بازرسی جهاد کشاورزی نیز از مردم خواست تا هرگونه افزایش قیمت در نان‌های سنتی را به اداره  تعزیرات، گزارش‌ دهند.

سیدجواد ساداتی‌نژاد، وزیر جهاد کشاورزی چهارشنبه ۱۴ اردیبهشت حرف‌های علیرضا رضازاده را تکرار کرد و گفت‌ «یارانه افزایش قیمت آرد را مستقیماً به مردم پرداخت می‌کنیم».

ساداتی‌نژاد با بیان این‌که «قانون بودجه سال ۱۴۰۱ دولت را ملزم می‌کند نظام توزیع یارانه را تغییر دهد»، افزود:

«در گام اول برای این‌که قیمت نان در نانوایی‌های کشور تغییر نکند که هیچ تغییری هم نکرده، آرد صنف و صنعت یعنی گندمی که به صنف و صنعت داده می‌شد با نرخ آزاد هر کیلو ۱۲ هزار تومان محاسبه شده تا با این کار بتوانیم از قاچاق این کالا جلوگیری کنیم. همچنین دولت ملزم به جبران این موضوع است که یارانه‌ای در روزهای آینده این افزایش قیمت را جبران خواهد کرد و مبلغی که به مردم داده خواهد شد بیش از هزینه است که به آن‌ها تحمیل می‌شود.»

سال گذشته آرد سه‌ نرخی بود و اصناف و صنایع آن را با نرخ‌های متفاوت دریافت می‌کردند. نانوایی‌های یارانه‌ای، آرد را کیلویی ۶۶۵ تومان، نانوایی‌های فانتزی ۹۰۰ تومان و صنایع آرد را کیلویی ۲,۷۰۰ تومان از دولت تحویل می‌گرفتند و این در شرایطی بود که هر کیلو گندم از کشاورزان با قیمت پنج هزار تومان خریداری می‌شد.

به‌گفته علیقلی ایمانی، نایب‌رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران، در سال ۱۴۰۱ قیمت مصوب هر کیلو گندم برای اصناف و صنایع وابسته به گندم ۱۲ هزار تومان افزایش یافت و به این ترتیب با رشد ۱۵۰ درصدی در قیمت خرید تضمینی محدوده تغییر قیمت آرد نانوایی‌ها بین ۱۵۰ تا ۴۰۰ درصد خواهد بود.

در نیمه فروردین سال جاری نیز محمدرضا مرتضوی، رئیس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران از تصمیم دولت برای افزایش قیمت گندم و آرد خبر داده و گفته بود قیمت گندم دولتی با افزایش ناگهانی ۴۵۰ درصدی روبه‌رو شده است و برآورد می‌شود قیمت نهایی آرد نیز به کیلویی ۱۶ هزار تومان افزایش یابد.

این تصمیم جدیدترین اقدام دولت ابراهیم رئیسی برای حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی و فروش اقلام در بازار به قیمت‌های جهانی است آن هم در شرایطی که نظام سرکوب دستمزد و نرخ پایین مزد، تورم و گرانی سرسام‌آور با قدرت ادامه دارد.

خشکسالی شدید و جنگ اوکراین نیز بر مسئله گرانی گندم و آرد تأثیرگذار است. وزیر جهاد کشاورزی می‌گوید سال گذشته ایران با «خشکسالی شدیدی» مواجه بوده و مجبور به واردات بیشتر گندم شده است. او در این‌باره گفت:

«کل گندم خریداری‌شده در سال ۱۴۰۰، ۴,۵ میلیون تن بود. این نشان می‌دهد نسبت به هشت میلیون تنی که در بعضی سال‌ها می‌خریدیم این خشکسالی چقدر باعث کاهش تولید شده است.»

محمدرضا مرتضوی، رئیس انجمن آردسازان ششم اردیبهشت جاری گفت ۱۰ روز پیش به کارخانجات ابلاغ شده که قیمت آرد برای تولیدکنندگان ماکارونی، کیک، کلوچه، نشاسته و رشته‌پزی، پنج برابر شده است. او پیش‌بینی کرد که با پنج برابر شدن نرخ آرد، قیمت ماکارونی نیز دو برابر ‌شود.

دو روز پیش، دوشنبه ۱۲ اردیبهشت عباس تابش، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) با اشاره به اعلام نرخ گندم بخش صنف و صنعت و گران شدن نرخ آرد گفت قیمت ماکارونی در ایران تا ۲,۸ برابر گران شد.

با افزایش بی‌سابقه گرانی‌ها، تورم و همه‌گیری فقر در ایران، علیرضا پاک‌فطرت، نماینده شیراز و عضو کمیسیون عمران مجلس چهارشنبه ۱۴ اردیبهشت با بیان این‌که «تورم و گرانی، امان همه را بریده»، گفت «دولت هیچ نظارتی روی بازار و کنترل قیمت‌ها ندارد و کلاً بازار رها شده است».

با این حال او مشکلات را به گردن «ضدانقلاب» انداخت و گفت:

«ضدانقلاب به سیستم کشور نفوذ پیدا کرده است. این نفوذ، معطوف به هر جایی مثل اتاق اصناف، اتاق تعاون، وزارتخانه‌ها، اداره‌های کل و... می‌تواند بشود و هدفشان هم، آزار دادن مردم و ناراضی‌کردن آن‌هاست و توجیه دیگری ندارد.»

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.