تداوم فشار بر بهائیان: طی یک ماه گذشته دستکم ۴۴ بهائی شهروند بهایی احضار، بازداشت، زندانی و ممنوعالکار شدند
جامعه جهانی بهائی در تازهترین گزارش خود از افزایش و تداوم فشارهای امنیتی بر شهروندان بهائی طی ماه گذاشته میلادی در ایران خبر داده است. بر پایه این گزارش فشارهای امنیتی به شکلهای مختلف در سراسر ایران جامعه بهایی را تهدید میکند.
جامعه جهانی بهائی در تازهترین گزارش خود درباره نقض حقوق شهروندان بهائی در ایران، از احضار، بازداشت، محاکمه و زندانی شدن دستکم ۴۴ بهائی در ماه ژوئن سال ۲۰۲۲ خبر داده است.
بر پایه این گزارش با دستگیری، برگزاری دادگاه و زندانی شدن حداقل ۱۸ شهروند بهائی در سراسر کشور در هفتههای گذشته، کارزار سیستماتیک حکومت ایران برای سرکوب اقلیت دینی بهائی بار دیگر سرعت گرفته است.
در همین حال، صدها نفر دیگر در انتظار احضار به دادگاه یا آغاز دوران حبس خود هستند. جامعهٔ جهانی بهائی معتقد است که افزایش بازداشت و حبس در هفتههای اخیر از شروع فصل نگرانکنندهای در سرکوب بهائیان ایران خبر میدهد و حاکی از این است که مقامهای جمهوری اسلامی به طرز فزایندهای در حال عملیسازی برنامههای خود برای زندانی کردن یا سرکوب جامعه بهائی ایران به شکلهای دیگرند.
طی هفته گذشته سه زن بهائی در شیراز دستگیر شدند که دو نفر از آنها به نامهای نگار ایقانی و شقایق خانهزرین تنها حدود بیست سال دارند و دیگری یک مادر ۴۱ ساله است. تمامی این افراد در حال حاضر بدون تفهیم اتهام در اداره اطلاعات شیراز در بازداشت به سر میبرند.
گزارش جامعه جهانی بهائی میافزاید نگار ایقانی سال ۱۳۹۸ پس از قبولی در کنکور سراسری کشوری برای ورود به دانشگاه درخواست کرده بود، اما مقامات به او گفته بودند که به دلیل «نقص پرونده» امکان ورود به دانشگاه را ندارد. تجربهای که میان جوانان بهائی برای ممانعت از ورود آنها به دانشگاه توسط جمهوری اسلامی متداول است.
در این گزارش همچنین آمده علاوه بر ۲۶ شهروند بهائی که ماه گذشته در شیراز احکام خود را دریافت کردند، هفت شهروند بهائی دیگر که همگی قبلاً دستگیر و با قرار وثیقه آزاد شده بودند، هفته گذشته به دادگاه احضار شدند و در انتظار رأی دادگاه به سر میبرند.
اما فشارهای امنیتی بر شهروندان بهائی به همین موارد در ماه گذشته محدود نبوده است، بلکه در در بندرلنگه در جنوب ایران نیز مقامات کارگاه متعلق به یک شهروند بهائی را پلمب و از صدور جواز کسب برای دو مغازه عینکسازی ممانعت کردند.
در این گزارش همچنین اشاره شده که در سنندج و چندین شهر کوچک دیگر در منطقه کردنشین غرب ایران، اعضای جامعه بهائی به شکلی مداوم در معرض تعقیب و آزار و اذیت قرار دارند و به دلیل اعتقاداتشان تهدید شدهاند.
بانی دوگال، نماینده ارشد جامعه جهانی بهائی در سازمان ملل، در ارتباط با افزایش فشارهای امنیتی بر اقلیت دینی بهائی در ایران گفته است:
«هفتهای نیست که بهائیان ایران از دستگیریهای جدید، احضار شدن به زندان و سایر شکلهای آزار و اذیت از جانب حکومت ایران در امان باشند. ما زنگ خطر را به صدا در میآوریم: بهائیان ایران در حال حاضر متحمل شدیدترین حملات سازماندهی شده در سالهای اخیر هستند.»
اوایل ماه میلادی گذشته نیز ۲۶ بهائی در شیراز به اتهام «اجتماع و تبانی برای ایجاد ناامنی فکری و عقیدتی در جامعه اسلامی» به زندان و تبعید محکوم شدند.
بهائیان ایران بزرگترین اقلیت دینی غیرمسلمان این کشور هستند که از زمان انقلاب اسلامی سال ۱۹۷۹ در معرض سرکوب و آزار و اذیت قرار دارند. یک سند محرمانه که در سال ۱۹۹۱ به تأیید رهبر ایران رسیده است خواستار محدود شدن راه «ترقی و توسعه» جامعهٔ بهائی از طریق ممنوع کردن ورود بهائیان به دانشگاه، ایجاد محدودیت در زمینهٔ امرار معاش و اعمال سایر تبعیضها در حق آنها شده است.
شهروندان بهائی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار شهروند بهائی وجود دارد، اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و دین زرتشتی را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.
نظرها
نظری وجود ندارد.