ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

 اعلام «وضعیت اضطراری جهانی» شیوع آبله میمون: سازمان بهداشت جهانی نسبت به ترویج همجنسگراهراسی و نژادپرستی در اطلاع‌رسانی هشدار داد

بیشترین موارد شیوع به اروپا مرتبط است و از بیش از ۱۶ هزار مورد گزارش‌شده، ۱۱ هزار و ۸۶۵ مورد در اروپا ثبت شده است.

شیوع جهانی آبله میمون از سوی سازمان بهداشت جهانی (WHO) یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی و یک نگرانی بین‌المللی اعلام شد. اعلام این وضعیت همانند آن‌چه پیشتر درباره شیوع کووید۱۹ اتفاق افتاد، بالاترین سطح هشدار از سوی سازمان بهداشت جهانی تلقی می‌شود و واکنش هماهنگ عمومی را طلب می‌کند.

از سال ۲۰۰۹ این هفتمین بار است که چنین اعلامیه‌ای صادر می‌شود و نسبت به «شیوع فوق‌العاده یک بیماری که از طریق گسترش بین‌المللی، خطری برای سلامت عمومی سایر کشورها ایجاد می‌کند و به‌طور بالقوه نیاز به واکنش هماهنگ بین‌االمللی دارد» هشدار داده می‌شود.

 تدروس ادهانوم قبریسوس، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی، در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که این کمیته روز پنجشنبه ۲۱ ژوئيه/۳۰ تیر برای بررسی آخرین داده‌ها تشکیل جلسه داده و به‌رغم این‌که در نهایت اجماع عمومی حاصل نشده، او تصمیم گرفته برای خروج از بن‌بست وضعیت اضطراری اعلام کند.

مدیرکل سازمان بهداشت جهانی گفت:

«به طور خلاصه، ما با شیوعی مواجه‌یم که به سرعت در سراسر جهان از طریق روش‌های انتقال جدیدی که ما در مورد آن خیلی کم می‌دانیم گسترش یافته و با معیارهای مقررات بین‌المللی بهداشت همخوانی دارد. با توجه به این دلایل، من تصمیم گرفتم که [وضعیت فعلی] شیوع جهانی آبله میمون، حاکی از یک وضعیت اضطراری بهداشت جهانی‌ست».

به تأیید او در حال حاضر خطر آبله میمون در سطح جهانی «متوسط» تلقی می‌شود اما در اروپا «بالا» است و به شکل آشکار «خطر گسترش بیشتر در سطح بین‌الملل» وجود دارد.

اروپا، منطقه پر خطر

بر مبنای داده‌های سازمان بهداشت جهانی، تاکنون ۱۶هزار و ۱۶ مورد آبله میمون در سطح جهان ثبت شده است که ۴۱۳۲ مورد آن در هفته گذشته بوده. آبله میمون در حال حاضر در ۷۵ کشور و منطقه وجود دارد و جان پنج نفر را گرفته است.

منطقه اروپا با ۱۱هزار و ۸۶۵ نفر بیشترین تعداد کل مبتلایان را در خود جای داده و در هفت روز گذشته با ثبت ۲۷۰۵ مورد ابتلای جدید، بیشترین افزایش شیوع را شاهد بوده است.

آبله میمون یک عفونت ویروسی است که معمولاً در حیوانات در مرکز و غرب آفریقا یافت می شود، اگرچه می‌تواند باعث شیوع در انسان شود. پیش از این گه‌گاه مواردی در کشورهای مختلف شناسایی می‌شدند و شرایط حاکی از آن بود که ویروس مختص یک منطقه (اندمیک) نیست اما شیوع اخیر آبله میمون بی‌سابقه بوده است.

طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی شیوع این بیماری عمدتاً در میان مردانی دیده شده که با مردانی رابطه جنسی داشته‌اند که خود آن‌ها اخیراً با شریک جنسی جدید یا با چند نفر رابطه جنسی داشته اند. با این حال، کارشناسان تاکید کرده‌اند که هر کسی می‌تواند به آبله میمون مبتلا شود، زیرا این بیماری از طریق تماس نزدیک منتشر می‌شود. سازمان ملل همچنین نسبت به ترویج کلیشه‌های همجنسگراهراسانه و نژادپرستانه علیه جامعه LGBTQ+ و ساکنان آفریقا و زدن «انگ» بیماری به آن‌ها هشدار داده است.

مایکل رایان، مدیر اجرایی برنامه اضطراری سازمان جهانی بهداشت با تأکید بر این هشدار گفت:

«همه ما می‌دانیم که از لحاظ تاریخی، به دلیل انگ، مقابله با چنین مسائلی چقدر دشوار بوده است.»

دکتر روزاموند لوئیس، سرپرست فنی بیماری آبله میمون در برنامه فوریت‌های بهداشتی سازمان بهداشت جهانی هم در این باره گفت:

«کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد و باید اقداماتی انجام شود تا مشخص شود چه چیزی ایجاد خطر می‌کند. باید شرایطی را که می‌تواند افراد را در معرض خطر قرار دهد کاهش داد تا بتوانند از خود محافظت کنند و بدین ترتیب به موج شیوع خاتمه داد.»

در حالی که کشورهای اروپایی بیشترین آسیب را دیده اند، موارد ابتلا به این بیماری در ایالات متحده، کانادا، استرالیا، نیجریه، اسرائیل، برزیل و مکزیک نیز گزارش شده است.

سازمان بهداشت جهانی پیشتر هم اعلام کرده بود که کشورها باید گام‌های سریعی برای مهار شیوع آبله میمون بردارند و اطلاعات مربوط به ذخایر واکسن خود را به اشتراک بگذارند. وزارت بهداشت ایران تاکنون شناسایی موارد مشکوک به آبله میمون را گزارش کرده اما ورود آبله میمون به ایران را تأیید نکرده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.