سازمان ملل میگوید ماه گذشته میلادی یکی از گرمترین ژوئیههای تاریخ بود
تابستان ۲۰۲۲ رکوردهای گرمایی را یکی پس از دیگری میشکند. وسعت یخ در قطب جنوب به شکل بیسابقهای کاهش یافته است و ماه ژوئیه گذشته یکی از سه گرمترین ماههای ژوئیه ثبت شده بود.
آژانس هواشناسی سازمان ملل اعلام کرده است که ماه گذشته یکی از سه گرمترین ژوئیههای ثبت شده تاکنون بوده است، با دمای جهانی تقریباً نیم درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین.
کلر نولیس، سخنگوی سازمان جهانی هواشناسی (WMO) روز سه شنبه، ۹ اوت/ ۱۸ مرداد به خبرنگاران در ژنو گفت: «جهان یکی از سه گرمترین ژوئیههای ثبت شده را داشته است.»
او با اشاره به دادههای تازه از سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا، گفت که ژوئیه ۲۰۲۲ نسبت به ماه مشابه در سال ۲۰۱۹ کمی خنکتر و نسبت به سال ۲۰۱۶ کمی گرمتر بوده است.
سخنگوی سازمان جهانی هواشناسی توضیح داد: «تفاوت بین این سه ماه خیلی نزدیک است و بنابراین به همین دلیل است که میگوییم یکی از سه ماههای ژوئیه گرم.»
سازمان جهانی هواشناسی گفت که دمای جهانی در ماه گذشته ۰٬۴ درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین سالیانه از ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰ بود.
این در حالی است که پدیده آب و هوایی «لا نینا» (La Nina) که از سپتامبر ۲۰۲۰ تقریباً بدون وقفه کره زمین را در چنگال خود نگه داشته است، «تأثیر خنککننده داشته است.» لانینا یک پدیده اقیانوشی مشابه النینو است که در نتیجه تغییرات دمای آی در نوار استوایی اقیانوس آرام رخ میدهد. این پدیده الگوی آب و هوایی را مختل میکند و میتواند سبب خشکسالی در یک منطقه و بروز طوفان در مناطق دیگر شود.
سازمان جهانی هواشناسی گفت که در تابستان کنونی، اروپا شاهد موج گرما و خشکسالی شدید بوده است و رکوردهای کمبارشی در برخی کشورها شکسته شده است.
برای نمونه ژوئیه ۲۰۲۲ گرمترین ماه ثبت شده در اسپانیا بوده است. در ماهی که شاهد شکستن رکوردهای دما در بخشهایی از شمال اروپا و انگلستان بودیم، نهاد ناظر بر تغییرات اقلیمی اتحادیه اروپا با اشاره به تعدادی از رکوردهای خشکسالی در چند نقطه این قاره، گفت ژوئیه خشکتر از حد متوسط در بیشتر نقاط اروپا بود.
در بیانیه سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا آمده است: «این شرایط بر اقتصادهای محلی تأثیر گذاشت و گسترش و تشدید آتشسوزیهای جنگلی را تسهیل کرد».
سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا گفت که ماه ژوئیه در بیشتر مناطق آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی، آسیای مرکزی و استرالیا نیز بهطور غیرعادی خشک بود.
تغییرات آب و هوایی باعث میشود که احتمال وقوع گرمای شدید و خشکسالی بیشتر شود.
فریا وامبورگ، دانشمند ارشد در سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا، گفت: «میتوانیم انتظار داشته باشیم که همچنان شاهد دورههای مکرر و طولانیتر دماهای بسیار بالا باشیم، زیرا دمای جهانی بیشتر افزایش مییابد.»
این سرویس اعلام کرد، با این حال، ماه گذشته در شرق روسیه، شمال چین و در یک نوار مرطوب بزرگ از شرق آفریقا در سراسر آسیا تا شمال غرب هند مرطوبتر از حد معمول بود.
به گفته آژانس هواشناسی سازمان ملل، علیرغم گرمای خفه کننده در اروپا و جاهای دیگر، در ماه ژوئیه رکورد گرمای جهانی شکسته نشد، چرا که در مناطق دیگر، از جمله در امتداد غرب اقیانوس هند و بیشتر آسیای مرکزی و استرالیا، شاهد دمای کمتر از حد متوسط بودیم.
کمترین وسعت یخ در دریای قطب جنوب
در همین حال، سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا کمترین میزان یخ در دریای قطب جنوب را در ماه ژوئیه ثبت کرد.
وسعت یخ دریای قطب جنوب به ۱۵٬۳ میلیون کیلومتر مربع رسیده است که حدود ۱٬۱ میلیون کیلومتر مربع یا ۷ درصد کمتر از میانگین آن در ماه ژوئیه سالهای ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰ است.
این کمترین پوشش یخی در ماه ژوئیه از زمان شروع رکوردهای ماهوارهای در ۴۴ سال پیش بود. این کاهش وسعت یخ در ماه ژوئن هم رکورد زده بود.
نهاد ناظر بر تغییرات اقلیمی اتحادیه اروپا در بولتن ماهانه خود نوشت که اقیانوس جنوبی در ماه گذشته شاهد «مناطق گستردهای با وسعت کمتر از حد متوسط سطح یخزده دریا» بود. پوشش یخی دریای قطب شمال هم ۴ درصد کمتر از میانگین بود.
نظرها
نظری وجود ندارد.