ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تنش آبی در روستاهای شهرستان حمیدیه

بحران آب در حوضه رودخانه کرخه شدت گرفته است و برخی از روستاهای شهرستان حمیدیه با تنش آبی مواجه شده‌اند. عکس: امین نظری - امیر عبیداوی

شهرستان حمیدیه در استان خوزستان دارای ۶۲ روستای بزرگ و کوچک است که از این تعداد آب شرب  ۴۵ روستا از رودخانه کرخه تامین می‌شود. در حال حاضر حدود ۱۷ روستا در بخش گمبوعه با مشکل تامین آب مواجه هستند و آب‌رسانی به این روستاها از طریق تانکر انجام می‌شود.

این در حالی است که به گفته شاپور رجایی، رئیس حوضه آبریز کرخه و رودخانه‌های غربی، آبگیری سد کرخه از پیش‌بینی بدبینانه هم کمتر بوده است و حجم ذخیره‌ قابل برداشت آب شرب از سد کرخه تا آذر سال جاری به صفر خواهد رسید.

عباس صدریان‌فر، مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان پیش‌تر از خالی بودن ۶۴ درصد ظرفیت حجم مفید مخازن سدهای استان خوزستان خبر داده بود. در این میان وضعیت سد کرخه نسبت به سایر سدهای استان بحرانی‌تر است.

با اوج گرفتن گرما در فصل تابستان، تنش آبی در روستاهای ایران شدت گرفته است. در برخی مناطق روستاییان با بی‌آبی طولانی‌مدت مواجه‌اند و امکانات لازم برای آبرسانی مداوم به آن‌ها وجود ندارد.

تابستان سال گذشته تنش آبی سبب اعتراضات دامداران شد. ۲۴ تیر ۱۴۰۰ در اعتراض به بی‌آبی مردم شهرهای اهواز، هویزه، شادگان، حمیدیه، آبادان خرمشهر، بستان، سوسنگرد، دزفول و ایذه به خیابان‌ها آمدند که با سرکوب شدید نیروهای امنیتی مواجه شدند. اعتراضات به زودی به استان‌های دیگر از جمله تهران، کرمانشاه، اصفهان، بوشهر، لرستان، کردستان، آذربایجان شرقی، خراسان شمالی و البرز گسترش یافت.

هم‌زمان مردم در شهرکرد، مرکز استان چهارمحال و بختیاری نیز به آب آشامیدنی دسترسی ندارند. قطع مکرر آب در این شهر پس از بارندگی‌های شدید اخیر رخ داد؛ زمانی که وقوع سیل در شهرستان کوهرنگ، چشمه کوهرنگ را که منبع اصلی تأمین آب آشامیدنی شهرکرد و چند شهر دیگر است، از مدار خارج کرد. مسئولان وعده داده بودند که قطع آب تا چهارشنبه شب هفته گذشته رفع شود اما این وعده تاکنون عملی نشده و ۹ روز است که آب آشامیدنی شهرکرد قطع است. بر اساس گزارش‌ها، تصاویر و فیلم‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، روز گذشته ۲۵ مرداد تجمع‌هایی اعتراضی در شهر کرد شکل گرفت. معترضان که شمار زیادی از آنان زنان هستند، در اعتراض خود به بی‌آبی، شعارهایی از جمله «‌مرگ بر استاندار» (غلامعلی حیدری)، «مرگ بر رئیسی» و «‌ننگ ما ننگ ما دولت الدنگ ما» سر دادند.

پایین و بالا بگیرید و بکشید

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.