ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تلاش اسرائیل برای سر نگرفتن توافق با ایران

اسرائیل گمان می‌کند آمریکا امتیازات تازه‌ای را برای احیای برجام به ایران داده یا در حال بررسی این امتیازات تازه است. اسرائیل می‌گوید وقت آن است که طرف غربی مذاکرات را ترک کند.

یک مقام ارشد اسرائیلی در مصاحبه با هاآرتص گفته است یائیر لاپید، نخست‌وزیر اسرائیل، پنج‌شنبه ۱۸ اوت/۲۷ مرداد در گفت‌وگو با مقام‌های اروپایی و آمریکایی این پیام را ارسال کرد که «زمان بلند شدن از پشت میز و ترک مذاکرات هسته‌ای» با ایران فرا رسیده است.

بر اساس این گزارش، لاپید با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و تام نایدر، سفیر آمریکا در اسرائیل و همچنین تدو دویچ، نماینده کنگره و رئیس کمیته نظارت بر سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه گفت‌وگو کرد.

به گفته این مقام اسرائیلی، لاپید در این گفت‌وگوها خواهان ترک مذاکرات از سمت طرف غربی شد.

این مقام که نام او اعلام نشده، گفت:

«اکنون وقتش است که بنشینیم و درباره اقدامات بعدی صحبت کنیم.»

به گفته این منبع آگاه، اسرائیل به هیچ توافق خاصی پای‌بند نیست و «برای جلوگیری از دست‌یابی ایران به تسلیحات هسته‌ای و همچنین جلوگیری از استفاده ایران از گروه‌های تروریستی خود در منطقه، آنچه را لازم باشد، انجام خواهد داد.»

انتظار می‌رود ایال هولاتا، رئیس شورای امنیت ملی اسرائیل هفته آینده برای گفت‌وگو با مقام‌های آمریکایی به واشنگتن سفر کند.   

توافق نهایی معطل تصمیم‌ کاخ سفید

سه روز از ارائه پاسخ مکتوب ایران به متن پیشنهادی اتحادیه اروپا می‌گذرد و ایالات متحده همچنان سرگرم مطالعه پاسخ ایران است.

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز گذشته با تأکید بر این معنا گفت:

«ما در حال مشورت با اتحادیه اروپا و متحدان اروپایی در مورد مسیر پیش رو هستیم.»

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه یادآوری کرد که دولت بایدن با نمایندگان کنگره نیز درباره پاسخ ایران به «متن نهایی» ارائه شده از سوی اتحادیه اروپا در گفت‌وگو قرار دارد.   

بلومبرگ به نقل از یک دیپلمات اروپایی آشنا با مذاکرات وین که در تماس با مقام‌های آمریکایی است گزارش داد که اتحادیه اروپا پاسخ ایران به طرح احیای توافق هسته‌ای را «سازنده» می‌داند.

گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه عمان با رابرت مالی پس از تماس با امیرعبداللهیان

در همین حال رسانه‌های داخلی گزارش دادند شامگاه پنج‌شنبه وزیر امور خارجه ایران و نماینده آمریکا در امور ایران در دو تماس جداگانه با وزیر امور خارجه عمان درباره وضعیت تلاش‌ها برای احیای برجام گفت‌وگو کردند.

وزارت امور خارجه عمان روز پنج‌شنبه با انتشار توئیتی از گفت‌وگوی بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه آن کشور، با رابرت مالی در خصوص تازه‌ترین تحولات در رابطه با مذاکرات و «تلاش‌ها برای از سر گیری کار در مورد توافق» خبر داد.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هم در همین روز تلفنی با همتای عمانی خود درباره احیای برجام گفت وگو کرده است.

امیرعبداللهیان گفت:

«پس از دریافت نظرات آمریکا، در صورت حصول اطمینان از انتفاع اقتصادی ایران از توافق و رعایت‌ شدن خطوط قرمزمان، وارد مرحله جدیدی در وین خواهیم شد.»

چهارشنبه گذشته جلسه‌ای با حضور حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه و علی باقری کنی، رئیس تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

موسی غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در مصاحبه با خبرگزاری دولت گفت:

«انتظارات نمایندگان در مورد مذاکرات انقلابی، قوی و اعمال ظرافت در مذاکرات هسته‌ای برآورده شده است.»

غضنفرآبادی خاطرنشان کرد که سه موضوع «راستی‌آزمایی، رفع تحریم‌ها و ارائه تضمین در توافق نهایی» تأمین شده است.

سناتور جیم ریش، عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنا روز پنج‌شنبه در توئیتر خود نوشته بود:

«ایران برای تضمین برجام از دولت بایدن خواسته تا به تحقیقات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پایان دهد، از شرکت‌های غربی فعال در ایران محافظت کند و به تهران اجازه دهد تا در صورت خروج دولت آینده آمریکا از توافق، کار ساخت تسلیحات هسته‌ای را تسریع بخشد.»

ریش خواسته‌های ایران در مذاکرات احیای برجام را «باج‌خواهی» خوانده و گفته بود:

«این موضوع پس از خروج فاجعه‌بار از افغانستان، به‌ عنوان یک شکست بزرگ دیگر سیاست خارجی بایدن، در تاریخ ثبت می‌شود.»

شورای امنیت ملی آمریکا در توئیتی ضمن رد این گزارش‌ها گفت:

«ما هرگز چنین شرایطی را نمی‌پذیریم. ما همچنین هیچ‌وقت از توافقی که داشت به درستی کار می‌کرد خارج نمی‌شدیم که حالا شاهد گسترش سریع برنامه هسته‌ای ایران باشیم.»

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.