ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

جمهوری اسلامی: آمریکا در مذاکرات برجام «تعلل» می‌کند

در پی گفت‌وگوی رهبران آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان درباره تلاش‌ها برای احیای برجام، سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت هنوز پاسخی از سوی آمریکا دریافت نشده است و موضوعات باقی‌مانده، «مهم» هستند.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران دوشنبه ۳۱ مرداد در نشست خبری خود آمریکا را به «تعلل» در مذاکرات احیای برجام متهم کرد.

کنعانی با اشاره به پاسخ ایران به پیشنهاد اتحادیه اروپا گفت:

«هنوز از سوی طرف مقابل مشخصاً آمریکایی‌ها پاسخی به پیشنهاد طرف اروپایی دریافت نشده است و زمانی می‌توانیم از نتیجه‌بخش بودن مذاکرات صحبت کنیم که طرف اروپایی اعلام کند پاسخ طرف آمریکایی را دریافت کرده است.»

سخنگوی وزارت خارجه افزود:

«موضوعات باقی مانده هرچند ممکن است به نسبت اندک باشند ولی موضوعات مهمی هستند و باید در مورد آن‌ها تصمیم‌گیری و توافق شود.»

کنعانی پیشرفت‌ها در مذاکرات را «نسبتاً خوب» توصیف کرد اما گفت:

«مذاکرات یک مجموعه است و باید روی هم موضوعات مرتبط با مذاکرات توافق شود و تا زمانی که روی همه موضوعات توافق نشود، نمی‌توانیم بگوییم به توافق رسیده‌ایم.»

به‌گفته منابع آگاه از پیشنهاد اتحادیه اروپا، این پیشنهاد تصریح می‌کند که در یک روز پس از امضای توافق‌نامه جدید، تحریم‌ها علیه ۱۷ بانک ایرانی و همچنین ۱۵۰ مؤسسه اقتصادی ایران لغو خواهد شد.

همچنین تهران فوراً شروع به عقب‌نشینی از گام‌هایی خواهد کرد که برای پیشبرد برنامه هسته‌ای خود برداشته است و ظرف ۱۲۰ روز پس از امضای احیای برجام، ایران مجاز است ۵۰ میلیون بشکه نفت در روز صادر کند. این منابع به الجزیره عربی گفتند که این قرارداد همچنین شامل آزادسازی ۷ میلیارد دلار از دارایی مسدودشده ایران در کره جنوبی می‌شود.

کنعانی کنعانی با اشاره به این‌که تهران خواهان توافقی پایدار است که حقوق مشروع آن را حفظ کند، گفت:

«اگر ایران نیازمند توافق است حتماً طرف اروپایی و آمریکایی بیش از ایران نیازمند توافق است.»

روز گذشته، یکشنبه ۳۰ مرداد / ۲۱ اوت خبرگزاری بلومبرگ اعلام کرد که در صورت توافق بر سر احیای برجام و رفع تحریم‌های آمریکا، احتمال می‌رود نفت ایران سریع‌تر از پیش‌بینی‌ها وارد بازارهای جهانی شده و کاهش فروش نفت روسیه در اروپا را جبران کند.

به‌گفته بلومبرگ، کشورهای اروپایی به‌جز خرید نفت روسیه از طریق خطوط لوله، ۱,۲ میلیون بشکه نفت این کشور را نیز از طریق نفتکش‌ها خریداری می‌کنند که نسبت به دوران پیش از حمله روسیه به اوکراین و تحریم‌های غرب علیه کرملین، یک سوم کاهش داشته است، به همین دلیل اروپایی‌ها به توافق هسته‌ای با ایران امید بسته‌اند تا این کاهش را با نفت ایران جبران کنند.

به گزارش بلومبرگ، ایران در مدت ۱۲ ماه صادرات نفتی خود را در روز یک میلیون بشکه افزایش داد و تولید نفت خود را نیز به سه میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز رساند.

بر اساس این گزارش، ۱۰۰ میلیون بشکه نفت ذخیره‌شده ایران، در صورت لغو تحریم‌ها می‌تواند با سرعت زیادی وارد بازار شود.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی در حالی از تعلل آمریکا در مذاکرات احیای برجام سخن گفته است که روز گذشته (یکشنبه) کاخ سفید اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا با بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا، امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، و اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، «در مورد مذاکرات جاری بر سر برنامه هسته‌ای ایران، نیاز به تقویت حمایت از شرکا در منطقه خاورمیانه و تلاش‌های مشترک برای بازدارندگی و محدود کردن فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده منطقه‌ای ایران» گفت‌وگو کردند.

اتحادیه اروپا و آمریکا هفته گذشته گفتند که در حال بررسی پاسخ ایران به پیشنهاد «نهایی» اتحادیه اروپا برای احیای برجام هستند.

روز گذشته، حسین ابراهیمی، فعال سیاسی اصول‌گرا گفت:

«احیای برجام گرچه بخش زیادی از تحریم‌ها را رفع و دست‌وبال مردم را باز می‌کند، اما معنایش این نیست از فردای رفع تحریم‌ها همه چیز گلستان شود. (...) هم مسئولان و هم مردم باید همچنان با صبر و حوصله حرکت کنند؛ نباید تصور کنیم فردای امضای توافق همه‌چیز ارزان می‌شود.»

ابراهیمی بر گرفتن تضمین از آمریکا تأکید کرد و افزود:

«من باور دارم باید تضمین‌های لازم از آمریکا گرفته شود. باید از آمریکایی‌ها تضمین‌های بگیریم تا در آینده نتوانند گربه‌رقصانی کنند.»

علی عباسی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی ایران نیز پیش از این تأکید کرده بود:

«مردم نباید امیدوار باشند که حصول توافق و احیای برجام اثرات خیلی پر رنگی در زندگی آنها داشته باشد.»

تحریم‌های ایالات متحده در کنار فساد فراگیر لایه‌های قدرت، به‌شدت به اقتصاد ایران لطمه زده و دست حکومت ایران را از بسیاری از منابع اصلی درآمد خود از جمله فروش نفت کوتاه کرده است.

محمد مرندی، مشاور تیم مذاکره‌کننده ایران در مذاکرات احیای برجام شنبه ۲۹ مرداد مدعی شد حکومت ایران هرگز خارج‌کردن نام سپاه پاسداران از فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی آمریکا را به‌عنوان پیش‌شرط کلیدی در این مذاکرات مطرح نکرده است.

روز جمعه نیز شبکه سی‌ان‌ان به نقل از یک مقام ارشد واشنگتن اعلام کرد ایران به‌صورت رسمی یک تقاضای کلیدی را که تا این‌جا «خط قرمز» محسوب می‌شد و گره مهمی در تلاش برای احیای توافق هسته‌ای به‌شمار می‌رفت، کنار گذاشته و در عوض موافقت کرده که بعداً در مورد این موضوع صحبت کند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • mashang

    تمام اهل بخیهء خلافت نظامی اسلام از بالا تا پائین وجدانا فقط بکارهنرپیشگی تسلط کامل دارند و دیگر هیچ۰۰۰ طرف مغازه لبنیات فروشی رو ول کرده شده سخنگوی «بلبل» خلافت نظامی شیعه !!!