ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تعلیق فعالیت دستگاه قضایی عراق به‌خاطر تحصن حامیان جریان صدر

به‌دنبال تحصن حامیان مقتدی صدر در مقر شورای عالی قضایی و دادگاه عالی فدرال بغداد، دستگاه قضایی عراق فعالیت خود را معلق و اعلام کرد از سوی حامیان صدر تهدید شده است.

تحصن حامیان مقتدی صدر که از پارلمان شروع شد، اکنون به مقر نهادهای قضایی عراق در بغداد کشیده شده است. حامیان صدر با هدف فشار آوردن بر قوه قضائیه برای انحلال پارلمان، به مقر دستگاه قضایی یورش برده‌اند.

دستگاه قضایی عراق سه‌شنبه یکم شهریور/۲۳ اوت اعلام کرد به خاطر تحصن حامیان مقتدی صدر، روحانی بانفوذ شیعه مقابل مقر دو نهاد قضایی، فعالیت‌های خود را به حالت تعلیق در می‌آورد. ۱۰ ماه پس از انتخابات، اختلاف‌ها بر سر تشکیل دولت، عراق را وارد یکی از جدی‌ترین بحران‌های سیاسی خود کرده است.

مقتدی صدر خواستار انحلال پارلمان، برگزاری انتخابات زودهنگام و تغییر در قانون اساسی عراق است. او در هفته‌های اخیر به هزاران تن از پیروان خود دستور داد تا پارلمان را اشغال کرده و از تشکیل دولت جلوگیری کنند. روز سه‌شنبه پیروان او برای تظاهرات در مقابل مقر شورای عالی قضایی و دادگاه عالی فدرال در بغداد تجمع کردند. دستگاه قضایی بغداد در بیانیه‌ای اعلام کرد که از سوی حامیان صدر به صورت تلفنی تهدید شده است. جزئیات این تهدیدها مشخص نیست.

در این بیانیه آمده است:

«(ما) جلسات دادگاه را در اعتراض به این رفتار خلاف قانون اساسی متوقف خواهیم کرد و دولت و احزاب سیاسی را که از این اقدام حمایت می‌کنند، مسئول تمام عواقب آن می‌دانیم.»

همزمان مصطفی الکاظمی، نخست وزیر فعلی عراق، که سفر خود به مصر را برای مقابله با بحران سیاسی کوتاه کرد، از همه طرف‌ها خواسته آرامش خود را حفظ کنند و وارد «گفت‌وگوی ملی» شوند.

کاظمی در بیانیه‌ای گفت که اخلال در دستگاه قضایی، کشور را در معرض خطرات جدی قرار می‌دهد.

پیشتر جریان صدر از دستگاه قضایی عراق خواسته بود پارلمان را منحل کند. درخواستی که با مخالفت «چارچوب هماهنگی شیعیان عراق»، شیعیان وابسته به حکومت جمهوری اسلامی ایران همراه شد.

ائتلاف صدر در آخرین انتخابات پارلمانی در اکتبر ۲۰۲۱ با کسب ۷۴ کرسی از ۳۲۹ کرسی پارلمان، پیروز شد. اما در ماه ژوئن، صدر با ناکام ماندن در انتصاب نخست‌وزیر و تشکیل دولت «اکثریت»، نمایندگان ائتلاف خود را از پارلمان خارج کرد و همین موجب شد که مخالفان صدر در «چارچوب هماهنگی شیعیان عراق» که مورد حمایت ایران است، به فراکسیون اصلی شیعیان در پارلمان تبدیل شوند.

آن‌ها محمد شیاع السودانی، استاندار سابق میسان و وزیر دولت‌های نوری المالکی و حیدرالعبادی را به‌عنوان نخست‌وزیر معرفی کردند اما صدر با او مخالفت کرد و طرفداران صدر در اعتراض ساختمان پارلمان را به اشغال خود در آوردند.

کشمکش میان احزاب شیعه عراق به خیابان‌ها کشیده شده است. جریان صدر هفته گذشته از هوادارانش خواست تا در یک نمایش اعتراضی گسترده تحت عنوان «تظاهرات میلیونی» از استان‌های مختلف خود را پایتخت برسانند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.