ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اعتراض مردم همدان به بی‌آبی؛ «خط انتقال آب دو هفته دیگر تکمیل خواهد شد»

پس از شهرکرد، اصفهان و ارومیه، مردم همدان هم برای اعتراض به یک هفته بی‌آبی به خیابان رفتند. صدها شهر ایران دچار تنش آبی هستند،

یک هفته پس از قطع کامل آب در شهر همدان، جمعی از مردم این شهر شامگاه سه‌شنبه اول شهریور به خیابان رفتند و با سر دادن شعار، به بحران بی‌آبی در این شهر اعتراض کردند.

معترضان در این شهر شعارهایی چون «مرگ بر مسئول بی‌کفایت» و «مردم همه حمایت» سر دادند و در یکی از خیابان‌های مرکزی همدان تجمع کردند.

کاهش ذخایر آب آشامیدنی در روزهای اخیر مردم همدان را با قطع شدن آب آشامیدنی روبه‌رو کرده است.

اتمام ذخایر آب سد‌ها و کاهش سطح سفره‌های آب زیرزمینی باعث قطع روزانه بیش از ۱۲ ساعت آب آشامیدنی شهر همدان شده است. همچنین به علت افت فشار، آب مصرفی پس از وصل شدن قابل استفاده نیست. کیفیت آب هم برای مصرف مناسب نیست و آلودگی در آن در گزارش‌هایی که شهروندان از همدان در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده‌اند قابل رؤیت است.

در واکنش به این اعترضات اما علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت روز چهارشنبه دوم شهریور گفت وزیر نیرو گزارشی مفصل از «کار شبانه‌روزی برای حل مشکلات آب‌رسانی در شهرکرد و همدان» ارائه کرده است. او گفت:

«حل این مشکل بیش از ۱۵ سال در همدان پیشرفت نداشته است. الان برای حل آن سه شیفت کار با سرعت بسیار زیادی در حال انجام است و باید منتظر شمارش معکوس برای حل مشکل آب همدان باشیم.» 

بهادری جهرمی ضمن عذرخواهی از مردم به خاطر کوتاهی چندین ساله و مشکلات ناشی از خشکسالی و کمبود بارش گفت که در شهرکرد آب تأمین شده است.

سخنگوی دولت همچنین تأیید کرد که وضعیت در شهرکرد وخیم بوده و ۲۲ استان کشور که درگیر سیلاب شدند، مشکل تأمین آب دارند.

با این حال، محمد ضروری، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان خبر داد مشکل قطع آب در این استان تا ۱۵ روز دیگر حل نخواهد شد.

او گفت که تا شب گذشته ۲۹ حلقه چاه وارد مدار شبکه آب‌رسانی همدان شده است اما خط انتقال آب دو هفته دیگر تکمیل خواهد شد.

قطع آب شهر همدان چند روز پس از بحران آب شهرکرد، مرکز استان چهارمحال و بختیاری آغاز شد.

علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو، در روزهای گذشته اعلام کرد که آب تا سه هفته دیگر به این شهر ۵۰۰ هزار نفری می‌رسد و همزمان اعلام کرد که دولت برنامه‌ای برای واردات آب ندارد.

کاهش بارندگی در طی سال‌های اخیر و مصرف بی‌رویه آب در بخش کشاورزی سبب کاهش ذخایر سد‌ها و افت سطح آب سفره‌های آب زیرزمینی در سراسر ایران شده است.

همچنین گفته می‌شود انتقال آب از سد تالوار به همدان نیز از عوامل بروز بحران آب در همدان بوده است.

گرمای طاقت‌فرسای تابستان و قطع طولانی‌مدت آب در کنار ادامه‌دار بودن این وضعیت، خشم مردم را برانگیخته است.

صداوسیمای مرکز همدان پیش‌ از این گزارش کرده بود قطع مکرر آب از ساعت ۲۳ تا پنج صبح چند ماه است ادامه دارد و قطع بیش از هشت ساعت آب در طول روز و حتی در برخی مناطق برای بیش از یک شبانه‌روز، مردم را با مشکلات اساسی روبه‌رو کرده است.

مسئولان جمهوری اسلامی می‌گویند ۳۰۰ شهر ایران تنش آبی شدید دارند و به هفت هزار روستا با تانکر آب‌رسانی می‌شود.

طبق برآورد کارشناسان، بحران کمبود آب‌های تجدیدپذیر در ایران از برآوردهای اولیه فراتر رفته و در سال‌های گذشته، میزان برداشت آب‌های زیرزمینی در ایران به سه برابر میزان استاندارد جهانی رسیده و بیش از ۸۵ درصد ذخایر استراتژیک آبی ایران مصرف شده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.