ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نیمی از چین درگیر موج گرما و خشکسالی است، چین هم به صف متقاضیان واردات غلات می‌پیوندد

جنوب چین طولانی‌ترین دوره مداوم دماهای بالای خود را از زمان ثبت داده‌های هواشناسی در بیش از ۶۰ سال پیش تجربه می‌کند. پکن نسبت به کاهش تولید محصولات کشاورزی از جمله برنج هشدار داده است. بازار جهانی که با بحران عرضه غلات پس از جنگ اوکراین روبه‌رو شده حال ممکن است یک متقاضی بزرگ دیگر هم به خود ببیند.

بر اساس داده‌های رسمی منتشر شده در چین، خشکسالی فلج‌کننده که با موج گرمای بی‌سابقه تشدید هم شده است، در نیمی از این کشور گسترش یافته است. اکنون فلات سرد تبت با کوهستان‌های غالباً پوشیده از برف هم درگیر موج گرما و خشکسالی شده است.

دومین اقتصاد بزرگ جهان تحت تأثیر امواج گرما، سیل ناگهانی و خشکسالی قرار گرفته است - پدیده‌هایی که دانشمندان می‌گویند به دلیل تغییرات آب و هوایی در حال افزایش و شدت هستند.

سازمان‌‌های دولتی چین و نهاد‌های امدادی چند روزی است که با تانکرهای آب به روستاییان کمک می‌کنند. اولویت با تأمین آب آشامیدنی است و برای مزارع تفتیده در گرما کاری نمی‌توان کرد. آبرسانی فعلاً در مناطق روستایی سیچوان و چونگ کینگ، یا مناطق دورافتاده کوهستانی متمرکز است که موج گرما و خشکسالی به منابع آب این منطقه به شدت آسیب رسانده است.

همین دو منطقه چونگ‌کینگ و سیچوان از هفته گذشته با آتش‌سوزی‌های جنگلی هم دست به گریبان شده‌اند و موضوع تأمین آب و مقابله با آتش‌سوزی به معضلی بزرگ بدل شده است.

دمای بالای ۴۵ درجه سانتیگراد باعث شده است که چندین استان چین قطع برق صنعتی را اعمال کنند تا برق مورد نیاز برای سیستم‌های سرمایشی شهرها فراهم شود.

سطح آب در رودخانه یانگ‌تسه به شکلی بی‌سابقه پایین آمده و مولدهای برق-آبی نمی‌توانند با حداکثر ظرفیتشان فعالیت کنند.

وزارت کشاورزی چین در این هفته اعلام کرد که جنوب چین طولانی‌ترین دوره مداوم دماهای بالا را از زمان شروع ثبت داده‌های هواشناسی در بیش از ۶۰ سال پیش تجربه کرده است.

کارشناسان گفته‌اند شدت، دامنه و مدت موج گرما می‌تواند وضعیت کنونی را به یکی از بدترین موج‌های ثبت شده گرما در تاریخ جهانی تبدیل کند.

نمودار مرکز ملی آب و هوای چین  روز چهارشنبه ۲۴ اوت/ ۳ شهریور نشان داد که بخش‌هایی از جنوب چین - از جمله فلات تبت - شرایط خشکسالی «شدید» تا «فوق‌العاده» را تجربه می‌کنند.

منطقه‌ای که بدترین آسیب را دیده است یعنی حوضه رودخانه یانگ‌تسه که از ساحل شانگهای تا استان سیچوان در جنوب غربی چین امتداد دارد، خانه بیش از ۳۷۰ میلیون نفر است و شامل چندین قطب تولیدی از جمله کلان‌شهر چونگ‌کینگ است.

اداره هواشناسی چین روز پنجشنبه دمای بالای ۴۰ درجه سانتیگراد در چونگ کینگ و استان‌های سیچوان و ژجیانگ را پیش‌بینی کرد.

اما برخی از مناطق از موج گرما رهایی یافته‌اند البته با سیل و بارش بی‌امان باران. شبکه تلویزیونی دولتی سی‌تی‌وی گزارش داد که بخش‌هایی از جنوب‌غربی سیچوان به دلیل باران‌های شدید در شبانه‌روز گذشته درگیر سیل شده است و حدود ۳۰هزار نفر مجبور به ترک خانه‌هایشان شده‌اند.

در جنوب شرقی چین هم طوفان مائون صبح پنجشنبه به استان ساحلی گوانگدونگ و هنگ کنگ رسید.

اداره هواشناسی چین گفت:

«دمای بالا و موج گرما در مناطق جنوب چین، جیانگ‌شی و آنهویی کاهش یافته است اما دمای بالا برای سه روز آینده در مناطقی از جمله حوزه سیچوان و استان‌های اطراف شانگهای ادامه خواهد داشت.»

تهدید شدید

شورای دولتی چین روز چهارشنبه یارانه ۱۰ میلیارد یوانی (۱٫۴۵ میلیارد دلار) را برای حمایت از کشاورزان برنج که شرایط خشکسالی را تجربه می‌کنند، اعلام کرد. مقام‌های چین هشدار داده‌اند که «تهدیدی شدید» برداشت پاییز امسال مزارع این کشور را تحت تأثیر قرار داده است.

چین بیش از ۹۵ درصد برنج، گندم و ذرت مصرفی خود را تولید می‌کند، اما کاهش برداشت می‌تواند به معنای افزایش تقاضا برای واردات در پرجمعیت‌ترین کشور جهان باشد و فشار بیشتری بر عرضه‌ جهانی این محصولات وارد کند. هم‌اکنون به دلیل جنگ اوکراین تأمین این اقلام در بازار جهانی با اختلال گسترده روبه‌رو شده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.