قتل حکومتی مهسا امینی: در آستانه اعتصاب عمومی کردستان، اعتراضات در سنندج و کرج
معترضان عزادار در سنندج شعار میدادند: «مرگ بر دیکتاتور»، «کردستان، گورستان فاشیستها». تیراندازی نیروهای امنیتی به سوی آنها دستکم سه زخمی بر جای گذاشته است.
سنندج، مرکز استان کردستان، برای دومین روز متوالی صحنه اعتراضهای مردمی به قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی شد. این اعتراضها در آستانه اعتصاب عمومی در کردستان برای دوشنبه ۲۸ شهریور صورت میگیرند.
در محله گوهردشت کرج هم شامگاه یکشنبه ۲۷ اردیبهشت، معترضان به خیابان آمدند و به سقز و سنندج پیوستند.
اعتراضهای یکشنبه ۲۷ شهریور در سنندج در اطراف میدان اقبال شروع شد. نیروهای امنیتی همچون روز گذشته با گاز اشکآور و باتوم به معترضان عزادار حمله کردند و در نهایت به روی آنها آتش گشودند.
در پی درگذشت مهسا امینی پس از چهار روز کما، موجی از خشم جامعه ایران را دربرگرفته است. روز گذشته و پس از خاکسپاری این زن ۲۲ ساله کرد در گورستان آیچی سقز نیز شهروندان معترض در این شهر و سپس سنندج به خیابان آمدند. این اعتراضها با شعار علیه علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، و آتش زدن بنر او همراه بود.
نیروهای امنیتی به سرکوب این اعتراضها دست زدند و در تیراندازی آنها به سوی معترضان و ضرب و شتم آنها با باتوم، بنا به گزارشهایی که زمانه مستقلا قادر به تأیید آنها نیست، ۳۸ تن در سقز و سنندج زخمی شدند. ۱۳ تن نیز بازداشت شدند.
گزارشهای رسیده از سنندج نیز از زخمی شدن دستکم سه تن در تیراندازی مأموران امنیتی در روز یکشنبه حکایت دارند.
معترضان یکشنبه در سنندج شعار «مرگ بر دیکتاتور» و «کردستان، گورستان فاشیستها» سر دادند.
همچنین ویدئوی زیر از آتشزدن موتور یگان ویژه به دست معترضان منتشر شده است. بنا به گزارشها، نیروهای یگانهای موتوری در دخانیات و حسینه شهر سنندج مستقر شده بودند.
در صحنه دیگری از اعتراضها، زنان معترض حجاب از سر برداشته اند و علیه علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی شعار میدهند:
تجمع اعتراضی در کرج
در گوهردشت کرج هم معترضان به قتل مهسا امینی به خیابان آمدند.
شامگاه یکشنبه ۲۷ شهریور، ویدئوهایی در شبکههای اجتماعی منتشر شد که تجمعات مردمی در اعتراض به قتل مهسا امینی را در کرج نشان میداد. در این ویدئوها معترضان یا جمع شده بودند یا راهپیمایی میکردند و در یکی از ویدئوها شعار «نترسید، نترسید، ما همه باهم هستیم» میدادند.
در ویدئوی دیگری که از تجمع کرج منتشر شد، مردی به روی سکو رفته و عکس مهسا امینی را در دست دارد:
مهسا امینی را که از سقز همراه با خانوادهاش به تهران رفته بود، گشت ارشاد ۲۲ شهریور دستگیر کرد. در همان روز و در بازداشت نیروهای پلیس امنیت اخلاقی، او به کما رفت و چهار روز بعد با مرگ مغزی و ایست قلبی در بیمارستان کسری درگذشت.
بیمارستان کسری در بیانیهای که در حساب اینستاگرامیاش منتشر و اندکی بعد آن را حذف کرد، توضیح داد که مهسا بدون داشتن علائم حیاتی و «در وضعیت مرگ مغزی» به این بیمارستان رجوع داده شده و سپس احیای قلبی شده است.
امجد امینی، پدر مهسا نیز در گفتوگو با رسانههای داخل ایران فاش کرد که ماموران پلیس دخترش را که جای کبودی بر پاهای او مشخص بوده، در زمان بازداشت کتک زدهاند و علاوه بر انتقال دیرهنگام به بیمارستان، قصد داشتهاند جسدش را شبانه دفن کنند.
هرچند حکومت قتل مهسا امینی را «یک حادثه» خوانده است، شمار قابل توجهی از نهادهای کارگری و مدنی مستقل ایران در بیانیههای جداگانه به تندی به حکومت و سیاستهای سرکوبگرانهاش علیه زنان تاختند و قتل مهسا امینی را زاییدهی خشونتی ساختاری و نظاممند علیه زنان در ایران توصیف کردند.
در ادامه این اعتراضهای مدنی، احزاب کرد و نهادهای مدنی فراخوان اعتصاب عمومی برای دوشنبه ۲۸ شهریور در کردستان منتشر کرده اند.
نظرها
نظری وجود ندارد.