ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

قتل حکومتی مهسا امینی: اعتصاب در کردستان، اعتراض در دانشگاه‌ها، تیراندازی به معترضان در سقز و دیواندره

نیروهای امنیتی در شهرهای کردنشین با معترضان درگیر شده‌اند. در برخی دانشگاه‌ها هم تجمع‌های اعتراضی گسترده‌ای شکل گرفته است. مقام‌های قضایی وعده پیگیری داده‌اند. اما فرمانده پلیس تهران از عملکرد گشت ارشاد دفاع کرد و آن را منطبق با قانون دانست.

دوشنبه ۲۸ شهریور در حالی که مقام‌های امنیتی در تهران به بیان جنبه‌های تکراری روایتشان از مرگ مهسا (ژینا) امینی مشغول بودند، در استان‌های غربی ایران به دعوت گروه‌های سیاسی و حقوق‌بشری اعتصاب گسترده‌ای در جریان بود.

براساس تصاویری که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، مغازه‌داران و بازاریان در شهرهای کامیاران، سقز، سنندج، کرمانشاه، بوکان، بانه، ارومیه، پیرانشهر، جوانرود، پاوه و دهگلان در اعتراض به قتل مهسا امینی اعتصاب کردند.

بدین ترتیب در استان‌های کردستان و ایلام و کرمانشاه و آذربایجان غربی اعتصاب سر گرفته است.

در روزهای گذشته گروهی از احزاب و تشکل‌های سیاسی، مدنی و فرهنگی و فعالان حقوق زنان در استان کردستان با انتشار بیانیه‌های جداگانه از مردم به‌ویژه کسبه و بازاریان خواسته بودند تا روز دوشنبه ۲۸ شهریورماه، دست به اعتصاب عمومی بزنند.

خبرهایی که به دست زمانه رسیده است، از حضور بسیار سنگین نیروهای امنیتی در شهرهای کردستان حکایت دارند.

در همین ارتباط شامگاه دوشنبه نیز جمعی از کسبه و بازاریان در شهرهای کردستان و کرمانشاه توسط نیروهای امنیتی از جمله از طریق پیام کوتاه تهدید شده بودند که در صورت عدم بازگشایی مغازه‌ها «برابر مقررات با این افراد برخورد خواهد شد».

همچنین منابع حقوق بشری کُرد گزارش کردند که اعتراضات مردمی در شهرستان دیواندره و سقز در روز دوشنبه ۲۸ شهریور با دخالت نیروهای امنیتی و شلیک به معترضان به خشونت کشید شده و تاکنون دست‌کم دو تن از معترضان زخمی شدند.

تا این لحظه اخباری از احتمال دستگیری معترضان در این شهر گزارش نشده است.

شلیک نیروهای امنیتی به معترضان در دیواندره. دوشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۱

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

حکومت برای جلوگیری از گسترش اعتراض‌ها دست به دامان فیلترینگ هم شده. به گزارش روزنامه «شرق»،‌ نام «مهسا امینی» در پیامک‌های همراه اول فیلتر شده است.

اعتراض در دانشگاه‌ها، بیانیه دانشجویان علیه سرکوب نظام‌مند زنان در جمهوری اسلامی

در ادامه واکنش‌ها به قتل مهسا امینی در ایران، دوشنبه ۲۸ شهریور، دانشجویان دانشگاه‌های پلی تکنیک، امیرکبیر، علامه طباطبایی، هنر، تربیت مدرس، بهشتی، تهران و اصفهان با شعارهایی از جمله «می‌کشم می‌کشم، هر آن‌که خواهرم کُشت» و «کُشتن برای روسری، تا کی چنین خاک‌برسری» اعتراض کردند.

در دانشگاه امیرکبیر تهران، بسیجی‌ها به دانشجویان معترض حمله کردند:

اعتراض به قتل مهسا امینی در دانشگاه امیر کبیر. دوشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۱

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

در دانشگاه تهران نیز دانشجویان شعار می‌دادند: «خیابونا غرقِ خون؛ استادامون خفه‌خون» و «خامنه‌ای قاتله، ولایتش باطله».

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

همزمان ۱۴ تشکل دانشجویی در ایران با انتشار یک بیانیه مشترک خواستار «انحلال گشت ارشاد و پلیس امنیت اخلاقی به عنوان یکی از مهم‌ترین نهاد‌های سرکوب پس از انقلاب» شدند.

در بخشی از این بیانیه «گشت ارشاد» به عنوان «عریان‌ترین و در عین حال خشن‌ترین وجه از یک رژیم اجتماعی کنترل و انقیاد بدن‌ها» یاد شده است. «کنترل و انقیادی که دامنه‌ی آن از کف خیابان‌ها، کارخانه‌ها، بیمارستان‌ها، مدارس و دانشگاه‌ها و... تا آشپزخانه‌ها و اتاق‌های خواب خانه‌ها گسترده است و با تحدید زیست اجتماعی زنان استثمار و ستم را برای آن‌ها به ارمغان می‌آورد.»

اعتراض به قتل مهسا امینی در دانشگاه بهشتی. دوشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۱

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

این ۱۴ تشکل دانشجویی در بیانیه‌شان نوشته‌اند که «جنایتی که در حق مهسا امینی رخ داده بار دیگر نشان داد که ستم و استثمار علیه زنان در نظم کنونی، تمامیت جان و هستی آن‌ها را نیز هدف قرار می‌دهد.»

این تشکل‌ها به دیگر اشکال سرکوب زنان در ایران از جمله «محروم کردن زنان از حق پایان خودخواسته بارداری، قوانین مرتجعانه خانواده، نابرابری‌های دستمزدی و استثمار مضاعف در محل کار» هم اشاره کرده‌اند و آن را بخشی از نظام سرکوب زنان در جمهوری اسلامی دانسته‌اند.

حکومت برای جلوگیری از گسترش اعتراض‌ها دست به دامان فیلترینگ هم شده. به گزارش روزنامه «شرق»،‌ نام «مهسا امینی» در پیامک‌های همراه اول فیلتر شده است.

تشکل‌های مستقل دانشجویی در دانشگاه‌های علم و صنعت، نوشیروانی‌ بابل، الزهرا، علامه طباطبایی، علوم پزشکی مشهد، علم و صنعت، فردوسی مشهد، تربیت مدرس، علوم پزشکی تبریز، خلیج فارس بوشهر، علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، علوم پزشکی کرمان، علوم پزشکی لرستان و علوم پزشکی اردبیل این بیانیه را امضا کرده‌اند.

انگشت‌ها دیکتاتور را نشانه رفته‌اند

در پی درگذشت مهسا امینی پس از چهار روز کما، موجی از خشم جامعه ایران را دربرگرفته است.

در روزهای گذشته و پس از خاکسپاری این دختر ۲۲ ساله کرد در گورستان آیچی سقز نیز شهروندان معترض در این شهر و سپس سنندج به خیابان آمدند. این اعتراض‌ها با شعار علیه علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، و آتش زدن بنر او همراه بود. نیروهای امنیتی به سرکوب این اعتراض‌ها دست زدند و در تیراندازی آن‌ها به سوی معترضان و ضرب و شتم آنها با باتوم، تعدادی زخمی و به مراکز درمانی منتقل شدند.

هرچند حکومت قتل مهسا امینی را «یک حادثه» و بدون دخالت نیروهای امنیتی خوانده است، شمار قابل توجهی از نهادهای کارگری و مدنی مستقل ایران در بیانیه‌های جداگانه به تندی به حکومت و سیاست‌های سرکوب‌گرانه‌اش علیه زنان تاختند و قتل مهسا امینی را زاییده‌ی خشونتی ساختاری و نظام‌مند علیه زنان در ایران توصیف کردند.

شکستگی جمجمه و پل صراط

صبح روز دوشنبه، شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال تصاویری از سی‌تی‌اسکن مهسا امینی را منتشر کرد که یک گروه هکری در اختیارشان قرار داده بود. در این تصاویر شکستگی جمجمه و وجود خون در ریه مهسا مشخص است که تاییدی است بر موضوع ضرب و شتم او در زمان بازداشتش.

زمانه مستقلاً قادر به تأیید این گزارش نیست.

همزمان با این رویداد، حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران، در پایتخت ایران یک نشست خبری برگزار کرد. او در این نشست خبری از عملکرد گشت ارشاد دفاع کرد و کار آن‌ها را منطبق بر «رویه‌های قانونی» دانست. رحیمی ضرب و شتم مهسا را هم رد کرد و گفت که در آخرت و پل صراط جلوی کسانی که به پلیس جمهوری اسلامی تهمت زده‌اند خواهد گرفت.

بعد از این نشست خبری و مشابه دیگر رویدادهای مرتبط با عملکرد نهادهای امنیتی و نظامی در ایران، رئیس قوه قضائیه هم دست به کار شد و وعده «بررسی دقیق» موضوع را داد. مشابه دستوراتی که درباره کشتار معترضان در خوزستان، آبان ۹۸، دی ۹۶ و هواپیمای اوکراینی داده شد.  

غلامحسین محسنی اژه‌ای، این بار هم گفت که پرونده را «بدون ملاحظه» و «با سرعت و دقت» پیگیری می‌کند:

«با دادستان تهران صحبت کرده‌ام که موضوع را از نقطه تذکر به این خانم و هدایتش به محل دیگر، به‌صورت ویژه بررسی کند و همه دوربین‌های عمومی و خصوصی مکان‌های مورد تردد بررسی شود...پزشکی قانونی هم در حال پیگیری است و همه اقدام‌های اولیه، ازجمله نمونه‌برداری از پیکر این خانم و ارسال به آزمایشگاه انجام شده است که باید منتظر نتیجه آزمایش‌ها باشیم.»

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.