اعتراضهای فراگیر به قتل حکومتی مهسا امینی از شمال تا جنوب ایران
نخستین اعتراضها ۲۵ شهریور ابتدا از برابر بیمارستان کسری و پس از انتشار خبر درگذشت مهسا امینی آغاز شد. شنبه در روز خاکسپاری، نیروهای امنیتی به معترضان در سقز حمله بردند. پس از آن مردم سنندج به حمایت از سقز به خیابانها آمدند و از دوشنبه ۲۸ شهریور، اعتراضها به قتل حکومتی مهسا امینی نقاط مختلف ایران، از تهران تا بندرعباس، از مشهد تا قم را درنوردید و هنوز ادامه دارد.
اعتراضها به قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی تبدیل به اعتراضاتی سراسری و فراگیر شده است. در دهها شهر کشور در شبها و روزهای گذشته تجمعات اعتراضی برگزار شده و معترضان از اعتراض به قتل مهسا امینی فراتر رفته و کل نظام را در شعارهای خود هدف گرفتهاند.
اینترنت در ایران دچار اختلال شدید است. با این حال گزارشهای رسیده از ایران خبراز وقوع تجمعات در شهرهای محتلف میدهند.
در تهران خبر تجمعات از مناطق مختلف شهر میرسد. میدان انقلاب، تجریش، ولیعصر، نازیآباد، خیابان حافظ، خیابان کریمخان از مناطقی هستند که تجمعاتی در آنها گزارش شده است.
بر اساس این گزارشها از ساعاتی پیش اعتراضات در کرمانشاه از سر گرفته شده است. صدای تیراندازی در محلات شش بهمن و آزادی (گاراژ) شنیده میشود. همزمان گروههای از مردم با حضور در منزل مینومجیدی از کشته شدگان اعتراضات روز گذشته این شهر با خانواده او ابراز همدردی کردهاند.
سردشت هم صحنه اعتراضات است. شبکه حقوق بشرکردستان از زخمی شدن دستکم سه شهروند در سردشت بر اثر تیراندازی ماموران خبر داده است.
همدان، زاهدان، سمنان، رضوانشهر، اصفهان، تالش و کرج هم در میان شهرهایی هستند که اعتراضات در آنها جریان دارد.
همچنین ویدئوهایی از اعتراض در ارومیه منتشر شده است:
درنوشهر، بابلسر و آمل نیز فیلمها خبر از ایجاد تجمع میدهند. در آمل معترضان ماموران یگان ویژه را دنبال کرده و فراری دادهاند.
مردم قائمشهر با شعار «آخوند باید گم بشه» تصویر اسماعیل صالحی مازندرانی عضو درگذشته مجلس خبرگان زر سال ۸۰ را پایین کشیدند.
فیلم اعتراضات در اردبیل و زنجان هم منتشر شده است. معترضان در زنجان شعار «دشمن ما همین جاست دروغ میگن آمریکاست» سر دادهاند.
در سنندج و ایوان غرب هم تجمع صورت گرفته است. در کیش مردم برای دومین شب تجمع کردند و بنرهای حکومتی را به آتش کشیدند. در کرمان زادگاه قاسم سلیمانی، بنر بزرگی از تصویر او به آتش کشیده شد.
تجمعات دانشگاهها
از صبح چهارشنبه ۳۰ شهریور دانشجویان دانشگاه الزهرا، تهران و بهشتی اعتراضات خود را سازماندهی کردند.
دانشگاه الزهرا صحنه رویارویی دانشجویان دختر با گروهی از دانشجویان محجبه بود که برای مقابله با اعتراضات جمع شده بودند.
در یکی از صحنههای این اعتراض، دختران چادری شروع به خواندن نماز کردند در حالی که دختران دانشجو در حالی که حجاب از سر برداشته بودند شعار میدادند: «کشتن برای روسری تا کی چنین خاکبرسری؟» و «توپ تانک فشفشه، آخوند باید گم بشه.»
در دانشگاه تهران هم دانشجویان در داخل پردیس دانشگاه تجمع کردند.
دانشجویان دانشگاه تهران که از دوشنبه در حال اعتراضاند، چهارشنبه شعار دادند: «مرگ بر دیکتاتور»، «ننگ ما ننگ ما، بسیج الدنگ ما» ، این همه سال جنایت، مرگ بر این ولایت.»
تجمعات دانشجویی در دانشگاه بهشتی هم شکل گرفته است.
نخستین اعتراضها ۲۵ شهریور ابتدا از برابر بیمارستان کسری و پس از انتشار خبر درگذشت مهسا امینی آغاز شد. شنبه در روز خاکسپاری، نیروهای امنیتی به معترضان در سقز حمله بردند. پس از آن مردم سنندج به حمایت از سقز به خیابانها آمدند و از دوشنبه ۲۸ شهریور، اعتراضها به قتل حکومتی مهسا امینی نقاط مختلف ایران، از تهران تا بندرعباس، از مشهد تا قم را درنوردید و هنوز ادامه دارد.
از روزهای گذشته اختلال در اینترنت ایران گزارش شده است. تاکنون اختلال و محدودسازی اینترنت در کل استان کردستان و در شهرهای مختلف که محل اعتراضات هستند، از جمله در تهران، رشت و مشهد گزارش شده است.
مهسا امیری، ۲۵ شهریور پس از اینکه چهار روز در کما بود، در بیمارستان جان باخت. خانواده او گفتهاند که ماموران پلیس هنگام بازداشت، او را کتک زدهاند. یک گروه هکری نیز گفته است تصویر عکسبرداری از سر مهسا امیری را که از سیستم بیمارستان کسری تهران برداشته است، نشان میدهد او دچار خونریزی مغزی شده بود.
نظرها
mashang
با تحریم تراشی و لولو آفرینی آمریکا واسرائیل، چهار دهه کشتند وبردند و فرهنگ ایرانی را متلاشی کردند بجای مرگ بر آمریکا،اسرئیل وانگلیس، مرگ برخودمان که نه اسلام وارداتی میشناسیم ونه حاظریم کنارش بگذاریم! مادامیکه مردم ذات و ماهیت ضد انسانی اسلام را نشناسند و کنار نگذارند روی آسایش رفاه وآزادی نخواهند دید