روسیه چهار منطقه اوکراین را ضمیمه خود کرد
پس از برگزاری همهپرسی الحاق در دونتسک، لوهانسک، زاپوریژیا، خرسون، چهار منطقه از دونباس اوکراین، ولادیمیر پوتین از رسمی شدن الحاق این چهار منطقه به خاک روسیه خبر داد. ضمیمهشدن این مناطق در کرملین امضا شد. جامعه بینالمللی این همهپرسی را بهرسمیت نمیشناسد.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، جمعه ۸ مهر / ۳۰ سپتامبر چهار منطقه اشغالی اوکراین را بهعنوان سرزمین روسیه اعلام کرد. او با اشاره به همهپرسیهایی که روسیه در این مناطق برگزار کرد، گفت «مردم انتخاب خود را کردند».
این رأیگیری مخفی برگزار نشد و سربازان در «حوزههای اخذ رأی» همراهی میکردند. ناظران به موارد متعددی اشاره کرده بودند که در آن ساکنان اوکراینی در سرزمینهای اشغالی مجبور به رای دادن شدهاند.
پذیرش بخشهای اشغالی استانهای لوهانسک، دونتسک، زاپوریژیا و خرسون مدت کوتاهی پس از سخنرانی پوتین در کرملین رسمی شد. این مراسم از تلویزیون دولتی روسیه پخش شد. پوتین اعلام کرد که روسیه «به هر طریق ممکن» از این مناطق دفاع خواهد کرد. او گفت:
«روسیه قصد بازگرداندن اتحاد شوروی را ندارد اما با همه امکانات و تجهیزات از سرزمینهایمان دفاع خواهیم کرد.»
اشاره پوتین به منشور سازمان ملل
چنین همهپرسیهایی در جهان بهرسمیت شناخته نمیشوند زیرا برخلاف قوانین اوکراین و قوانین بینالمللی و همچنین بدون حداقل استانداردهای دموکراتیک برگزار شدهاند.
ولادیمیر پوتین در سخنرانی خود به حق مردم در تعیین سرنوشت خود که در منشور سازمان ملل آمده است، اشاره کرد. او گفت به همین دلیل است که همهپرسیها مشروعاند.
او افزود:
«این غرب بود که اصل تخلفناپذیری مرزها را زیر پا گذاشت و حالا تصمیم میگیرد چه کسی حق تعیین سرنوشت خود را دارد و چه کسی ندارد.»
«شهروندان همیشگی»
پوتین از ساکنان این مناطق بهعنوان شهروندان روسیه یاد کرد. او به نمایندگان پارلمان و دیگر رهبران سیاسی کرملین گفت:
«ساکنان لوهانسک و دونتسک، خرسون و زاپوریژیا برای همیشه شهروندان ما خواهند بود.»
بسیاری از مردم دونتسک و لوهانسک در سالهای اخیر گذرنامه روسی دریافت کرده بودند و فقط از این طریق میتوانستند از روسیه مستمری و سایر مزایای اجتماعی دریافت کنند.
رئیس جمهوری روسیه تأکید کرد:
«اوکراین باید اکنون خصومتهای خود را متوقف کند و با روسیه مذاکره کند.»
با این حال، مناطق ضمیمهشده قابل مذاکره نیستند.
پوتین اشارهای به حمله روسیه به اوکراین و نقض قوانین بینالمللی و همچنین موفقیتهای نظامی ارتش اوکراین در هفتههای اخیر نکرد.
تحریمهای جدید اتحادیه اروپا
اتحادیه اروپا الحاق خاک اوکراین به روسیه را محکوم کرد و گفت آرای «غیرقانونی» بهرسمیت شناخته نخواهد شد و تحریمها علیه روسیه دوباره تشدید خواهد شد.
جورجیا ملونی، نخستوزیر جدید ایتالیا نیز این الحاق را محکوم کرد. ملونی گفت این اقدام «هیچ ارزش حقوقی و سیاسی ندارد».
حتی قبل از مراسم کرملین، جامعه بینالمللی قصد الحاق خاک اوکراین را محکوم کرده بود. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا از «تلاش بیهوده برای غصب زمین» صحبت کرد. آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، این رأیگیری را مخالف انتخابات آزاد و عادلانه خواند.
پوتین: «جنگ چندوجهی» علیه روسیه
پوتین در سخنرانی خود بین ارزشهای روسی و غربی تفاوت قائل شد و گفت غرب نقش سنتی خانواده و مذهب را نادیده میگیرد. او با تأکید بر اینکه کشورهای غربی سعی در سرکوب روسیه داشتند، بارها به تاریخ استعماری اشاره کرد که کشورهای غربی تا امروز به آن ادامه میدهند. به گفته پوتین، غرب در حال پیشبرد یک «جنگ ترکیبی» علیه کشورش است. او از جنگ ویتنام و کره و بمباران اتمی شهرهای ژاپن توسط آمریکا در پایان جنگ جهانی دوم بهعنوان شاهدی بر «غرب متجاوز» نام برد و گفت:
«غرب همانطور که تلاش میکند تا فرهنگ نئولیبرالی خود را بهعنوان الگو پیش ببرد، روسهراسی را هم گسترش میهد. نظم جهانی غرب آزاد نیست، ریاکارانه و پر از دروغ است.»
«کار آمریکاست»
ولادیمیر پوتین همچنین نشت خطوط لوله گاز نورد استریم در دریای بالتیک را بخشی از راهبرد غرب برای رویارویی با روسیه دانست و گفت «در واقع، ایالات متحده تخریب زیرساخت انرژی اروپا را آغاز کرده است».
گارد ساحلی سوئد روز گذشته، پنجشنبه ۷ مهر / ۲۹ سپتامبر چهارمین نشت گاز در خطوط لوله آسیبدیده نورد استریم را در دریای بالتیک کشف کرد. جستوجو برای یافتن عامل این خرابکاری همچنان ادامه دارد.
روسیه پیش از این آمریکا را در این زمینه متهم کرده و آمریکا نیز این اتهام را «مضحک» خوانده بود.
بهگفته پوتین «آمریکا اساساً در حال اشغال آلمان، کره جنوبی و ژاپن است اما از برابری با آنها حرف میزند».
او شیوه همکاری رهبران اروپا و غرب با آمریکا را «خیانت به مردم خود این کشورها» دانست.
نظرها
نظری وجود ندارد.