ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

روسیه روستاهایی در شرق اوکراین را تصرف کرد

در شرایطی که تسلط مسکو بر جنوب اوکراین تضعیف شده و در این منطقه زیر فشار قرار دارد، نیروهای تحت حمایت این کشور در شرق اوکراین پیشروی‌هایی داشتند.

داده‌‌های سرویس‌ اطلاعاتی بریتانیا حاکی از آن است که نیروهای تحت رهبری «واگنر»، گروه نظامی خصوصی روسی، روستاهای اپتین و ایوانگراد در جنوب شهر باخموت را به تصرف خود درآورده‌اند. این نخستین پیشروی از این دست در بیش از سه ماه گذشته است.

بریتانیا که معمولاً بر موفقیت‌های نیروهای اوکراینی‌ در جبهه‌های جنگ تمرکز دارد، گفته است:

«از اوایل ماه ژوئیه تاکنون شمار اندکی از شهرک‌های دیگر توسط نیروهای روسیه یا جدایی‌طلبان تصرف شده‌اند.»

اوکراین در اواخر ماه اوت حملات متقابلی را علیه نیروهای روسیه آغاز کرد و آن‌ها را از بخش بزرگی از شمال شرق کشور بیرون راند و در جنوب روس‌ها را تحت فشار شدید قرار داد.

در پی عقب‌نشینی‌ نیروهای روسی، بلاروس، متحد نزدیک مسکو، این هفته به سربازان خود دستور داد تا با تشکیل گردان مشترک با روس‌ها در نزدیکی مرز اوکراین مستقر شوند. بدین ترتیب این نگرانی ایجاد شد که ممکن است برای اولین بار بلاروس نیروهای خود را به آن سوی مرز بفرستد.

روز جمعه، الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس به دلیل آن‌چه احتمال حمله اوکراین نامید، نسبت به تروریسم هشدار داد. اوکراین اما حمله به بلاروس را رد کرده است.

تمرکز اصلی کی‌یف در حال حاضر خرسون است؛ یکی از چهار استان نیمه‌اشغالی اوکراین که روسیه ادعا می‌کند در هفته‌های اخیر ضمیمه خاکش شده است. این استان در حال حاضر مهم‌ترین استان استراتژیک است.

یک روز پس از آن‌که یکی از مقام‌های روسیه پیشنهاد کرد مردم خرسون و اطراف این شهر به روسیه بگریزند، خبرگزاری تاس این کشور گفت انتظار می‌رود که تخلیه‌شدگان از منطقه خرسون امروز جمعه به روسیه وارد شوند.

با پیشروی نیروهای اوکراینی، گروهی از مردم مناطق تحت اشغال روسیه در اوکراین به روسیه گریخته‌اند و برخی دیگر همچنان به سمت غرب، به مناطق تحت کنترل اوکراین در کشورشان می‌روند.

فرار غیرنظامیان از خرسون نقض ادعای مسکو مبنی بر الحاق حدود ۱۵ درصد از خاک اوکراین به روسیه است. سه چهارم اعضای سازمان ملل روز چهارشنبه الحاق این مناطق به روسیه را غیرقانونی خواندند.

شهر خرسون، تنها منطقه مهمی است که روسیه از زمان آغاز حمله در ماه فوریه دست‌نخورده به تصرف خود درآورده است.

در روزهای نخست ماه اکتبر، نیروهای اوکراینی بزرگترین پیشروی خود از زمان آغاز جنگ در جنوب کشور را شروع و از خطوط مقدم روسیه در منطقه عبور کردند. آن‌ها هدفشان قطع کردن خطوط تدارکاتی و راه‌های فرار از طریق رودخانه است.

اوکراین روز جمعه اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور ۶۰۰ شهرک را در ماه گذشته بازپس گرفته‌اند، از جمله ۷۵ شهرک در منطقه خرسون و ۴۳ شهرک در منطقه دونتسک شرقی، جایی که اپتین و ایوانگراد قرار دارند.

وزارت ادغام مجدد سرزمین‌های موقتاً اشغالی در وب‌سایت خود اعلام کرد که مساحت سرزمین‌های آزادشده اوکراین به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

خرسون در کنار منطقه زاپوریژیا قرار دارد که روسیه نیز مدعی آن است، جایی که بزرگترین نیروگاه هسته‌ای اروپا در آن مستقر است.

یک مقام مستقر در روسیه گفت این نیروگاه اکنون طبق استانداردهای روسیه کار می‌کند. مشخص نیست که کارگران اوکراینی که زیر نظر نیروهای روسی به کار در نیروگاه ادامه داده بودند، هنوز آن‌جا هستند یا خیر.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در توییتی نوشت روسیه و اوکراین در حال نزدیک‌تر شدن به توافقی برای ایجاد یک منطقه حفاظتی برای این نیروگاه هستند. او گفت این وضعیت «غیرقابل دفاع» است.

در گزارش بریتانیا آمده است که روس‌ها کمبود شدید مهمات و نیروی انسانی دارند و توسط نیروهای اوکراینی در انتهای شمالی و جنوبی خط مقدم زیر فشار هستند.

براساس این گزارش، گروه واگنر روسیه باخموت را هدف قرار داده است تا منطقه کراماتورسک-سولویانسک در دونتسک شرقی را تصرف کند. این یکی از مناطقی است که روسیه گفته بود به‌رغم این‌که کنترل کاملی بر آن ندارد، ضمیمه خود کرده است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین پنج‌شنبه شب در سخنرانی روزانه خود از ادامه درگیری‌های «وحشیانه» در این منطقه خبر داد.

گروه راست افراطی واگنر در سال ۲۰۱۴ توسط یوگنی پریگوژین، سرمایه‌دار روس و معروف به «آشپز پوتین» تأسیس شد. گفته می‌شود که افراد استخدام‌شده توسط گروه واگنر از سال ۲۰۱۴ در اوکراین جنگیده‌اند. این گروه نظامی همچنین در لیبی، سوریه و کشورهای آفریقایی نیز فعال است.

یوگنی پریگوژین ماه گذشته از اعزام زندانیان برای جنگ در اوکراین دفاع کرده بود.

در ماه ژوئیه، آژانس امنیت داخلی اوکراین (SBU) گروه واگنر را مسئول مرگ ده‌ها اسیر جنگی اوکراینی در انفجاری در زندان اولنیوکا تحت کنترل روسیه دانست. روسیه اما اوکراین را عامل این کشتار معرفی کرد.

زلنسکی در سخنرانی خود گفت هنوز هیچ کس از اولنیوکا بازدید نکرده است. او کمیته بین‌المللی صلیب سرخ را به انفعال در حمایت از حقوق اسرای جنگی اوکراینی متهم کرد.

صلیب سرخ با بیان این‌که ماه‌ها آماده بازدید از این بازداشتگاه بوده است، گفت:

«ما نمی‌توانیم به زور به محل بازداشت یا بازداشتگاهی که در آن پذیرفته نشده‌ایم، دسترسی پیدا کنیم.»

این هفته، روسیه بزرگترین حملات هوایی از زمان آغاز جنگ را انجام داد و بیش از ۱۰۰ موشک کروز عمدتاً به زیرساخت‌های برق و گرمای اوکراین شلیک کرد.

مسکو همچنین تکرار کرد که آماده مذاکره برای دستیابی به توافق صلح است. برخی از تحلیلگران آن را نشانه تحت فشار بودن کرملین تعبیر کردند. اوکراین مذاکره را رد کرده و گفته است نیروهای روسی تنها باید خاک این کشور را ترک کنند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.