ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اتحادیه اروپا ایران را به دلیل ارسال پهپادهای انتحاری به روسیه و سرکوب اعتراضات تحریم می‌کند

دیپلمات‌ها می‌گویند که موضوع پهپادهای ایرانی مورد استفاده روسیه برای حمله به اوکراین در دستور کار وزرای خارجه اتحادیه اروپا خواهد بود. اروپا همچنین قرار است مجازات‌های جدیدی را علیه ایران به دلیل سرکوب اعتراضات تصویب کند.

وزرای خارجه کشورهای اتحادیه اروپا درباره تحریم‌های احتمالی آینده ایران به دلیل عرضه پهپادهای انتحاری به روسیه گفتگو خواهند کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، دو دیپلمات ناشناس گفتند که این موضوع روز دوشنبه ۱۶ اکتبر/ ۲۴ مهرماه در نشست وزیران در لوکزامبورگ مورد بحث قرار خواهد گرفت.

روسیه ماه گذشته استفاده از پهپاد شاهد-۱۳۶ ساخت ایران را برای انجام حملات مرگبار در اوکراین آغاز کرد.

بر اساس گزارش‌ها، مسکو صدها پهپاد از تهران تحویل گرفته است، علی‌رغم اینکه واشنگتن به ایرانی‌ها درباره صادرات این سلاح هشدار داده است.

این دیپلمات‌ها به این خبرگزاری گفتند که پس از تحلیل فعالیت‌های اخیر پهپادها، تصمیم گرفته شد این موضوع به دستور کار نشست وزیران اضافه شود.

این دیپلمات‌ها گفتند در حالی که تحریم‌های جدید بلافاصله در رابطه با تأمین پهپادهای انتحاری ایران اعمال نمی‌شود، اما می‌توان توافقی بین وزرا در این زمینه حاصل شود و راه را برای مجازات‌های آینده هموار کرد.

ایران روز شنبه ۱۵ اکتبر/ ۲۳ مهرماه بار دیگر استفاده از پهپادهای شاهد ۱۳۶ در جنگ اوکراین را رد کرد و گفت که به روسیه تسلیحات «برای استفاده در جنگ اوکراین» نداده است.

در بیانیه وزارت امور خارجه ایران آمده است: «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران هیچ سلاحی برای استفاده در جنگ اوکراین ارائه نکرده و نخواهد کرد.

وزیر امور خارجه ایران در تماسی که با ژائو گومز کراوینیو، همتای پرتغالی خود داشت، گفت: «معتقدیم تسلیح هر یک از طرف‌های بحران باعث طولانی شدن جنگ می‌شود. ما جنگ را نه در اوکراین و نه در افغانستان، سوریه و یمن راه درستی نمی‌دانیم.»

امیرعبداللهیان روز جمعه در تماس تلفنی جداگانه‌ای با جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، موضع رسمی ایران مبنی بر بی‌طرفی در قبال جنگی را که با حمله روسیه نزدیک به هشت ماه پیش آغاز شد، تکرار کرد.

وی گفت: «ما با روسیه همکاری دفاعی داریم، اما سیاست ما در مورد جنگ اوکراین، ارسال سلاح به طرف‌های درگیر، توقف جنگ و پایان دادن به آوارگی مردم نیست.»

اوکراین روز دوشنبه گفت که روسیه در حملات مرگبار اخیرش از پهپادهای ایرانی پرتاب شده از بلاروس و همچنین موشک‌های روسی استفاده کرده است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین گفت روسیه از ده‌ها موشک و پهپاد شاهد ایرانی برای هدف قرار دادن غیرنظامیان و زیرساخت‌ها استفاده کرده است.

ماه گذشته، کی‌یف تصمیم گرفت به طور قابل توجهی روابط دیپلماتیک خود با تهران را به دلیل ادعای ارسال تسلیحات به روسیه کاهش دهد.

بنا بر گزارش‌ها، اسرائیل «اطلاعات اولیه» را در مورد پهپادهای انتحاری ایرانی که توسط ارتش روسیه استفاده می‌شوند به کی‌یف ارائه کرده است، اما به درخواست اوکراین برای ارائه فناوری ضد موشک و پهپاد پاسخی نداده است.

با این حال، دیگر متحدان غربی اوکراین متعهد شده‌اند که دفاع هوایی جدید را «با هر سرعتی که می‌توانیم» ارائه کنند.

همچنین در نشست روز دوشنبه، کشورهای اتحادیه اروپا قرار است در مورد اعمال تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی به دلیل سرکوب مرگبار تظاهرات سراسری در ایران تصمیم بگیرند.

رژیم جمهوری اسلامی در یک ماه گذشته با اعتراضات سراسری و گسترده در شهرهای مختلف روبه رو بوده است که جرقه آن را قتل مهسا امینی، دختر کردی زد که در بازداشتگاه گشت ارشاد کشته شد.

معترضان در یک ماه گذشته خواستار سرنگونی جمهوری اسلامی شده‌آند و رهبر جمهوری اسلامی در لبه پیکان شعارهای مردمی بوده است.

سرکوب گسترده اعتراضات که عموما سپاه در همدستی با نیروی انتظامی و بسیج آن را انجام می‌دهد به کشته شدن صدها نفر و دستگیری تعدادزیادی از معترضان از جمله نوجوانان شده است. جمهوری اسلامی تا کنون ۲۳ نوجوان ایرانی را در این اعتراضات کشته است.

ایالات متحده، کانادا و بریتانیا پیش از این تحریم‌هایی را علیه مقامات و نهادهای ایرانی به دلیل اعتراضات اعمال کرده‌اند.

تهران نسبت به اقدامات تلافی جویانه در صورت انجام اقدام مشابه اتحادیه اروپا هشدار داده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.