ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ج.ا.ایران از دبیرکل سازمان ملل خواست از  «سوءاستفاده» از قطعنامه ۲۲۳۱ در ارتباط با جنگ اوکراین جلوگیری کند

اوکراین هم‌صدا با قدرت‌های غربی می‌گوید ارسال پهپاد به روسیه از سوی ایران به معنای نقض قطعنامه ۲۲۳۱ است. جمهوری اسلامی این تفسیر را قبول ندارد. استدلال می‌آورد که قطعنامه ۲۲۳۱ ناظر به موشک‌‌ها با توانایی حمل کلاهک هسته‌ای است.

امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک در نامه‌ای، پیشنهاد اوکراین مبنی بر دیدار کارشناسان سازمان ملل از این کشور برای بازرسی از قطعات پهپاد‌های ساقط شده و مرتبط ساختن آن با اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ در مورد توافق هسته‌ای ایران را فاقد هرگونه پایه حقوقی در چارچوب قطعنامه یاد شده خواند.

سرگی کیسلیتا، نماینده اوکراین در سازمان ملل متحد چهارشنبه ۱۹ اکتبر/۲۷ مهر پیش از جلسه غیرعلنی شورای امنیت در شامگاه همان روز که توسط بریتانیا، فرانسه و ایالات متحده آمریکا درخواست شده بود، در نامه‌ای به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل ایران را به نقض ممنوعیت شورای امنیت سازمان ملل در مورد انتقال پهپادهایی با قابلیت پرواز ۳۰۰ کیلومتر متهم کرد و از کارشناسان سازمان ملل دعوت کرد تا از قطعات پهپادهای ساقط شده و پیامدهای استفاده از آن‌ها در تخریب زیرساخت‌های مدنی در اوکراین بازدید کنند.   

ایران در جنگ اوکراین ادعای بی‌طرفی دارد و معامله تسلیحاتی با روسیه را تکذیب کرده است. با این‌حال  علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در همان روز در سخنانی دوپهلو که در جمع برخی دانشگاه‌هیان ایراد کرد، گفت:

«ساخت تجهیزات پیشرفته‌ موشکی و پهپادی که چند سال پیش از این وقتی که عکس‌هایش منتشر می شد، می‌گفتند این فتوشاپ است. حالا می‌گویند پهپادهای ایرانی خیلی خطرناک است. چرا به فلان کس می‌فروشید، به فلان کس می‌دهید.»

این سخنان را که برخی از خبرگزاری‌های داخلی حذف کردند، می‌توان به عنوان تأیید فروش پهپادهای انتحاری شاهد در اوکراین درک کرد. علاوه بر این کاخ سفید می‌گوید شواهدی در اختیار دارد که جمهوری اسلامی ایران نیروی نظامی مستشاری به کریمه فرستاده است.

ایروانی در نامه به آنتونیو گوترش از اینکه اوکراین موضع بی‌طرفی ایران در جنگ جاری در این کشور را نادیده گرفته ابراز تأسف کرد و این کشور را متهم کرد که به دنبال اهداف سیاسی در ارتباط با قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل متحد است.

نخستین بار فرانسه و سپس بریتانیا و آمریکا اعلام کردند که ارسال پهپاد انتحاری به روسیه از سوی ایران به معنای نقض قطعنامه ۲۲۳۱ است. استدلال قدرت‌های غربی این است که هرچند تحریم تسلیحاتی ایران لغو شده اما تحریم‌های موشکی علیه ایران در قطعنامه ۲۲۳۱، تا سال ۲۰۲۳ ادامه دارد و این پهپادها هم عملاً حکم موشک را دارند. اگر شکایت اوکراین به نتیجه برسد و قدرت‌های غربی قصد پیگیری داشته باشند، در نهایت ممکن است به فکر توسل به مکانیسم ماشه، تحت قطعنامه ۲۲۳۱ برای بازگرداندن قطعنامه‌های سازمان ملل علیه ایران بیفتند.

امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در ادامه نامه به آنتونیو گوترش یادآوری کرد که بر اساس پاراگراف ۶ ضمیمه B قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل تحریم تسلیحاتی ایران در اکتبر ۲۰۲۰ پایان یافته است و پاراگراف ۴ ضمیمه B قطعنامه ۲۲۳۱ هم ناظر به توسعه موشک‌هایی با توانایی حمل کلاهک هسته‌ای است. ایروانی گفت: پیشنهاد اوکراین به کارشناسان سازمان ملل برای دیدار از این کشور برای بازدید از پهپاد‌های ساقط شده به منظور تسهیل اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ فاقد هرگونه پایه حقوقی در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ است.

کاخ سفید در دو نوبت اعلام کرده که فعلاً تمرکزش بر احیای توافق هسته‌ای با ایران نیست، بلکه اکنون بر اعتراضات سراسری در ایران متمرکز است. در سند استراتژی امنیت ملی دولت بایدن که ۱۳ اکتبر منتشر شد، گفته شده: «‌ما پیگیری دیپلماسی را ادامه خواهیم داد تا اطمینان حاصل کنیم ایران هرگز به سلاح هسته‌‌‌‌ای دست پیدا نخواهد کرد. همزمان، آماده خواهیم بود در صورت شکست دیپلماسی، از گزینه‌های دیگر استفاده کنیم.»

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.