گزارش رخدادها ــ یادبود حدیث و مهرشاد و جواد و مهسا موگویی، عرصه خیزش و درگیری با مأموران امنیتی
هفتم مهرشاد شهیدینژاد در اراک، چهلم حدیث نجفی و مهسا موگویی و جواد حیدری در به ترتیب کرج و فولادشهر و قزوین، همگی به عرصه تداوم اعتراض مردمی علیه حکومت جمهوری اسلامی تبدیل شدند.
توالی مراسم خاکسپاری معترضان کشتهشده به دست جمهوری اسلامی و یادبودهای هفتم و چهلم و حضور شهروندان در این برنامهها، خیزش سراسری و اعتراضات علیه جمهوری اسلامی را زنده نگه داشته است. مأموران امنیتی در واکنش به حضور مردم در این مراسم و یادبودها، از هیچ خشونتی فروگذار نمیکنند و تلاش دارند تا به هر طریق ممکن، مانع حضور مردم و جمع شدن آنان شوند. به کار بستن خشونت افسارگسیخته علیه معترضان از سوی حاکمیت که تا به حال بهعنوان یگانه نسخه برخورد با اعتراضات از سوی جمهوری اسلامی به کار بسته شده، این بار تا به حال نتیجه عکس داده و بر آتش اعتراضات دمیده است.
پنجشنبه ۱۲ آبان، با اعتراضات مردم در مراسم یادبود و چهلم کشتهشدگان اعتراضات آغاز شد. چهلم حدیث نجفی در کرج و هفتم مهرشاد شهیدینژاد در اراک هم عرصه اعتراض شهروندان بود.
کرج به میدان جنگ تبدیل شد؛ جنگی که با تیراندازی به سوی معترضان و آتش زدن کانکس پلیس و خودروی نیروهای امنیتی همراه بود.
مراسم چهلم حدیث نجفی در بهشت سکینه کرج
مراسم چهلم حدیث نجفی در کرج تبدیل به میدان اعتراض معترضان و عرصه درگیری آنها با مأموران امنیتی شد. نقاط مختلف کرج نیز عرصه اعتراض مردم و درگیری آنان با عوامل سرکوب جمهوری اسلامی شد.
حدیث نجفی چهارشنبهشب ۳۰ شهریور ۱۴۰۱، حوالی ساعت ۲۰ در بلوار ارم مهرشهر کرج، به دست نیروهای امنیتی مورد اصابت گلوله ساچمهای قرار گرفت و کشته شد.
پیکر حدیث نجفی تا روز جمعه یکم مهر به خانواده تحویل ندادند. نیروهای امنیتی خانواده این جان باختهها را برای اخذ تعهد تحت فشار گذاشته بودند. یک منابع آگاه به زمانه گفت که «حتی موقع تحویل پیکر به پدر حدیث توهین کردند و او را هُل دادند، اما او قبول نکرده بود که تعهد بدهد و برای اینکه ساکتش کنند به او قرص آرامبخش قوی زدند به صورتی که حتی دیگه نمیتوانست راه برود و حرف بزند. میخواستند او را وادار کند که بگوید حدیث سکته مغزی کرده است».
این مراسم روز پنجشنبه ۱۲ آبان در «بهشت سکینه» کرج برگزار شد و مردم برای رسیدن به این آرامگاه، پای پیاده مسیر را طی کردند، هر چند اجازه برگزاری مراسم عملا داده نشد.
همچنین معترضان در مقابل مأموران مقاومت کرده و شعار «امسال سال خونه، سید علی سرنگونه» و «هیز تویی هرزه تویی، زن آزاده منم» سر دادند.
در پی حمله مأموران به مردم، اتوبان کرج قزوین از سوی معترضان مسدود شد. معترضان خودروی نیروهای امنیتی را به آتش کشیدند.
یک راوی که در این مراسم حضور داشته، میگوید:
«جمعیت خیلی زیاد بود ولی در قبرستون رو بسته بودند و مأموران به مردمی که برای این مراسم رفته بودند گاز اشکآور شلیک کردند. نیروهای سرکوب وقتی دیدند جمعیت در حال افزایش است، با گاز اشکآور و تیر ساچمهای به مردم حمله کردند و به اشخاصی که در آنجا برای مراسم شخصی خودشان هم آمده بودند، حمله ور شدند.»
شهروندان همچنین در فیلمها روایت میکنند که مأموران از هلیکوپتر، بمب صوتی و گاز اشکآور به سوی آنان انداختهاند.
معترضان در تجمع به مناسبت چهلم حدیث نجفی شعار دادند: «نه اینوری، نه اونوری ...»، «قسم به خون یاران، ایستادهایم تا پایان!»
معترضان همچنین خیابان منتهی به «بهشت سکینه» را سنگربندی کردند:
از فیلمهای منتشر شده به نظر میرسد که کرج علاوه بر مراسم چهلم حدیث نجفی نیز شاهد اعتراضات مردم بوده است. فیلمی از کمالشهر کرج تجمع اعتراضی مردم را نشان می دهد.
برق مهرشهر کرج (یا دستکم قسمتهایی از مهرشهر) قطع شد. برخی از تصاویر حاکی از آن است که نیروهای امنیتی با سلاحهای کشنده مانند کلاشنیکف به مردم شلیک میکنند.
تصاویر نشان میدهد که در حصارک، معترضان یک کانکس نیروهای انتظامی جمهوری اسلامی را محاصره کردند و با سر دادن شعار اعتراضی آن را آتش زدند.
فیلمهایی هم از اعتراضات دانشآموزان و سر دادن شعار «آزادی آزادی آزادی» در فردیس کرج منتشر شده است.
مراسم هفتم مهرشاد شهیدینژاد
مأموران امنیتی به شرکتکنندگان در مراسم مهرشاد شهیدی در بهشت رضوان اراک گاز اشکآور شلیک کردند. شرکتکنندگان هم روسریها و تصاویر علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی را آتش زدند.
مهرشاد شهیدینژاد منفرد طهرانی سرآشپز و دانشجوی ۱۸ ساله ایرانی بود که در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ ایران در ۵ آبان توسط نیرویهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شد. او در اثر ضربات متعدد باتوم به سر، در ۱۸ سالگی توسط نیروی امنیتی در محل زندگیاش اراک کشته شد. مرگ او یک روز قبل از سالگرد تولدش به خانوادهاش اطلاع داده شد.
مهرشاد دانشجوی هتلداری دانشگاه علمی-کاربردی اراک بود که به صورت حرفهای آشپزی و در کافه رستوران بوته اراک کار میکرد. مهرشاد در رشتههای ژیمناستیک، بدنسازی، والیبال، دوچرخهسواری کوهستان و شنا صاحب عناوین قهرمانی بود.
شعار «هیز تویی هرزه تویی، زن آزاده منم» به یکی از شعارهای اصلی معترضان تبدیل شده و در مراسم مهرشاد شهیدی هم سر داده شد.
در این مراسم مردم علاوه بر شعار «آزادی آزادی آزادی»، فریاد زدند: «مهرشاد ما رو کشتند، بهجاش آخوند گذاشتند.»
پدر مهرشاد شهیدی در این مراسم در میان مردم حاضر شد و سخنرانی کرد.
مراسم چلهم مهسا موگویی
مردم در مراسم چهلم مهسا موگویی در فولاد شهر اصفهان شعار «این همه سال جنایت، مرگ بر این ولایت» سر دادند. چندین ویدئو تا به حال از مراسم چهلم او شرکت کردند و شعارهای مختلفی داده شد. در یکی از ویدئوها میبینیم که مردی جوان ایستاده و سنگ پرتاب میکند و اندکی دورتر در خیابانی پر از دود ماموران امنیتی کنار هم ایستادهاند. در یکی از ویدئوها میبینیم که معترضان شعار میدهند «میکشم، میکشم هر آنکه خواهرم کشت».
مهسا موگویی دختری ۱۸ ساله، قهرمان تکواندو و آمادگی جسمانی در فولادشهر اصفهان بود که ۳۱ شهریور به گفته پدرش در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ ایران در تاریخ ۳۱ شهریور به ضرب گلوله نیروهای امنیتی کشته شد. در حالیکه حکومت جمهوری اسلامی مدعی است او در جریان تجمع حضور نداشته است و تیراندازی توسط افراد ناشناس با سلاح ساچمهای انجام شده است. مهسا موگویی مدالهای متعددی در تکواندو داشت و در این رشته ورزشی کمربند مشکی داشت.
مراسم چهلم جواد حیدری در قزوین
امروز مراسم چهلم جواد حیدری، ۳۹ ساله از گشتهشدگان قزوین نیز بود. در ویدئویی میبینیم که مادر و پدر نوید افکاری در مراسم چهلم جواد حیدری شرکت کردند و مردم عکس نوید را بالا برده و نام او را فریاد میزنند.
جواد حیدری، از جانباختههای اعتراض به قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی روز پنجشنبه ۳۱ شهریور در نزدیکی پارک ملت قزوین، خیابان حکمآباد مورد اصابت گلوله قرار گرفت و بعد از چند ساعت بهدلیل شدت جراحات و عدم رسیدگی پزشکی جان باخت.
به گفته یک منبع آگاه به زمانه، یکی از فشارهایی که توسط نیروهای امنیتی به خانواده جواد حیدری وارد میشد، بنری بود که آنها مقابل خانه نصب کرده بودند و بر روی آن نوشته شده بود: «جواد جان شهادتت مبارک»، و نیروهای امنیتی مدام از خانواده میخواستند این بنر را بردارند.
در ویدئوی دیگری که ۱۲ آبان از اعتراضات مردمی در چهلم جواد حیدری در قزوین منتشر شده است معترضان شعار میدهند: «بسیجی سپاهی، داعش ما شمایی».
به مناسبت چلهم او ویدئویهای دیگری نیز منتشر شده است. معترضان شعارهای مختلفی سر دادند. یکی از آنها ویدئویی است که زنی با روسری در دست و رقصان همراه با معترضان دیگر میخواند: «هیز تویی هرزه تویی، آن زن آزاده منم».
نظرها
rasi
درحال حاضر وزارت ارتباطات تمامی مسیر ها را فیلتر کرده و حتی سایفون 3 که براحتی کار میکرد را هم جلو اش را سد کرده و از طریق ایمیل هم سایفون 3 رو دانلود می کنم نمی توانم وارد شوم . پس این همه ادعا که داشتید حمایت می کنید چه شد ؟ شما ها هم مثل حکومت حرف میزنید و از عمل چیزی دیده نمی شود .