ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس: بازیکنانی که سرود ملی را نمی‌خوانند ضرورت ندارد در تیم ملی باشند

یک هفته مانده به آغاز مسابقات تیم ملی ایران در جام جهانی فوتبال مردان، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس همراهی نکردن بازیکنان تیم ملی با سرود ملی را خلاف «منشور و قواعدی که وجود دارد» خواند و خواستار اخراج آن‌ها شد.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خواستار اخراج ملی پوشان تیم ملی فوتبال مردان که سرود ملی جمهوری اسلامی را نمی‌خوانند، شد.

احمد راستینه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در واکنش به عدم همراهی بازیکنان تیم ملی فوتبال مردان ایران گفت:

«بازیکنان به قدری شعور و فهم دارند که وقتی گلی زده می‌شود و ملت به پاس آن، خوشحالی می‌کند، خود را در خوشحالی مردم شریک بدانند و سرود ملی را بخوانند. اگر بازیکنی، فهم درستی از این صحنه و میدان ندارد، ضرورتی ندارد همچنان در تیم ملی حضور داشته باشد.»

او از فدراسیون فوتبال خواست بر اساس آنچه که «منشور و قواعد بین‌المللی» خواند، با بازیکنانی که حاضر به خواندن سرود ملی جمهوری اسلامی نیستند، برخورد کند:

«فدراسیون فوتبال هم باید براساس منشور و قواعدی که وجود دارد، بازیکنان را ملزم به اجرای رفتار حرفه‌ای کند. نمی‌شود بازیکنی، حقوق حرفه‌ای بگیرد، اما رفتار حرفه‌ای نداشته باشد.»

۹ بازیکن تیم ملی فوتبال ایران در بازی تدارکاتی با نیکاراگوئه که پنج‌شنبه ۱۹ آبان در ورزشگاه آزادی برگزار شد سرود ملی جمهوری اسلامی را نخواندند. اعتراضات در تیم ملی فوتبال مردان ایران همزمان با اردوی آماده سازی در اتریش در شهریور ماه آغاز شده بود. رسانه‌های داخلی و مسئولان وزارت ورزش و جوانان اما آن‌زمان اختلاف در تیم ملی را تکذیب کردند.

در تازه‌ترین کنش اعتراضی از سوی بازیکنان تیم ملی فوتبال مردان، سردار آزمون در واکنش به قتل نوید بادپا، دانشجوی گنبدی دانشگاه آزاد ورامین که به دست ماموران حکومتی به قتل رسید، در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: «من راجب (راجع به) نوید حرف نزنم خیانت کردم به ترکمن‌های خودم. خیانت کردم به ترکمن صحرایی که توش بزرگ شدم، من ناراحتم و غمگین مثل همه مردم ایران. این رسمش نیست جوان‌ها پرپر بشن ...».

آزمون پیشتر به دلیل آنچه که آسیب‌دیدگی اعلام شده بود به اردوی تیم ملی دعوت نشده بود.

پس از خرداد ۱۳۸۸ که چند بازیکن تیم ملی فوتبال ایران در همبستگی با معترضان با دستبند سبز در بازی با کره جنوبی حاضر شدند، این نخستین بار است که فوتبالیست‌های ایرانی به تحولات سیاسی و اجتماعی واکنش نشان می‌دهند.

واکنش‌های ورزشکاران این بار اما گسترده‌تر از ۱۳ سال قبل است. آن‌ها در مسابقات ورزشی پس از گلزنی یا پیروزی شادی نمی‌کنند و با اجرای پرفرمنس‌های اعتراضی با معترضان اعلام همبستگی می‌کنند. کنشی که مسئولان فدراسیون فوتبال ایران را بر آن داشت تا مسابقات لیگ را بدون حضور تماشاگران پیگری کنند.

در آخرین نمونه هاشم شیرعلی بازیکن تیم فوتسال فولاد زرند ایرانیان پس از گلزنی به جای خوشحالی بر روی زمین نشست و دست‌های خود را به حالت بسته شدن به تیر بست تا تصویر خدانور لجه ای که در اعتراضات زاهدان به قتل رسید را یادآور شود. این صحنه در بازی تیم چوکای تلاش و ون پارس در لیگ دسته دو از سوی میعاد یزدانی، مهاجم این تیم تکرار شد.

فعالان حقوق بشر در ایران از بازداشت هاشم شیرعلی، بازیکن تیم فولاد زرند ایرانیان در روز شنبه ۲۱ آبان خبر داده‌اند.

سعید پیرامون، بازیکن تیم ملی فوتبال ساحلی ایران هم که در بازی فینال جام بین قاره‌ای به صورت نمادین موهای خود را قیچی کرد در هفته گذشته به بازداشت تهدید شده بود.

بازیکنان تیم ملی فوتبال ساحلی ایران پس از قهرمانی در این مسابقات شادی نکردند. کمیته فوتبال ساحلی فدراسیون فوتبال ایران بدون اینکه نامی از سعید پیرامون و دیگر بازیکنان ببرد رفتار آنها را مغایر با «مقررات جمهوری اسلامی ایران و منشور اخلاقی المپیک و قوانین فدراسیون جهانی فوتبال» در خصوص «رعایت اصول حاکم بر ورزش فوتبال و پرهیز از هرگونه رفتارهای سیاسی در میادین ورزشی» توصیف کرد و تهدید کرده بود «با اشخاصی که اخلاق حرفه‌ای و ورزشی را رعایت ننموده‌اند، وفق مقررات رسیدگی خواهد شد».

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • نوید

    اگر قرار باشد محبوبیت سرودهای فارسی را افکارسنجی کنید سرود جمهوری اسلامی سرود صدم هم از لحاظ محبوبیت در میان ایرانیان نیست. این دیگر چه سرود ملی است؟

  • فرهاد - فرهادیان

    آخوندها زمانی که سرود ملی را انحصاری کردند هیچوقت تصوری نداشتند که روزی با یک انقلاب عظیم اجتماعی روبرو شوند که یادگرفتن و خواندن سرود جمهوری اسلامی را اجباری کنند زیرا پایگاه مردمی خمینی چنین تصوری را برای حداقل 300 سال غیر ممکن می نمود اما امروز انقلاب پا روی « شد جمهوری اسلامی به پا » هم گذاشته است و خواهان سرنگونی این جرثومه ی فساد است و ورزشکاران غیور دقیقا نماد ملی بودن را به نمایش می گذارند چون جمهوری اسلامی یک حکومت فراگیر نه بوده و نه هست یادتان رفته خمینی همیشه صحبت از طبقه ی روحانی و قشر کارگران می کرد ؟ امروز باید گفت روحانیت یعنی یک دار و دسته ی مافیائی فاسد جنایتکار دروغگو . همه چیز با انقلاب دگرگون می شود