ادامه اعتصابهای سراسری در ایران در دومین روز یادبود آبان خونین ۹۸
در دومین روز از اعتراضات سراسری سه روزه در یادبود سومین سالگرد آبان خونین ۹۸ و در ادامه اعتراضات جاری، اعتصاب در دهها شهر ایران بار دیگر بهشکل گستردهای ادامه یافت. بازارها و مغازههای بسیاری تعطیل بودند.
چهارشنبه ۲۵ آبان برای دومین روز متوالی اعتصابها در بسیاری از شهرهای ایران ادامه داشت. این اعتصابها براساس فراخوانهای منتشرشده از سوی گروههای مختلف، از روز گذشته (سهشنبه) بهمناسبت یادبود سومین سالگرد آبان خونین ۹۸ آغاز شد و قرار است بهمدت سه روز ادامه یابد. این فراخوانها از روزهای گذشته منتشر و به شکلهای مختلف از سوی شهروندان در شبکههای اجتماعی یا به شکل فردی و دستی، تبلیغ شدند.
برآوردها حاکی از آن است که اعتصابهای چهارشنبه ۲۵ آبان اگر نه بیشتر که به اندازه روز گذشته بوده است.
کارگران شرکت ذوب آهن اصفهان روز چهارشنبه برای دومین روز پیاپی اعتصاب کردند. آنها طبق فراخوان قبلی با خواست افزایش دستمزد و اجرای طرح طبقهبندی مشاغل اعتصاب کردند. کارگران در بخشهای مختلف ذوب آهن دست از کار کشیدند و در حالی که شعار میدادند «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه» در محوطه کارخانه راهپیمایی کردند.
مدیریت کارخانه به بهانه نبود منابع مالی از پاسخگویی به مطالبات کارگران سر باز زده است. کارگران در فراخوان اعتصاب اعلام کردهاند تا آخر در برابر دروغگویی مدیریت و بی عدالتی میایستند.
روز چهارشنبه اعتصاب در بازار آهن تهران نیز ادامه داشت و براساس خبرهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی مأموران امنیتی به بازاریان اعتصابی در بازار آهن تهران حمله کرده و به سمت آنها گاز اشکآور شلیک کردند.
فیلمهای منتشرشده از این رویداد دود غلیظی را برفراز بازار آهن تهران در منطقه شادآباد نشان میدادند که گفته میشود ناشی از به آتش کشیدهشدن شمار زیادی لاستیک بود. همچنین خبرها حاکی از آن است که دستکم یک نفر بر اثر شلیک مأموران امنیتی از ناحیه سر زخمی و به بیمارستان منتقل شد.
روز چهارشنبه بازار بزرگ تهران نیز در اعتصاب کامل بود و کتابفروشیهای خیابان انقلاب تهران نیز در اعتصاب بودند و همه تعطیل کردند.
مغازههای خیابانهای ولیعصر، محله امامزاده حسن، گیشا و منوچهری تهران نیز بهشکل گسترده تعطیل بودند.
در تبریز مغازهداران در روز چهارشنبه به اعتصاب سراسری پیوستند. آنها روز گذشته نیز مغازههای خود را بسته بودند.
در اصفهان نیز اعتصاب ادامه یافت و در ویدئویی نشان داده شد که تمام مغازههای چهارباغ عباسی این شهر بسته بودند. در فلاورجان استان اصفهان هم مردم مغازهها را بسته و اعتصاب کردند.
در شیراز اعتصاب با قدرت ادامه داشت. گفته میشود که خیابانهای زند، زرگری، قصرالدشت، مشیرفاطمی، پارامونت، معالیآباد، فرهنگ شهر و امیرکبیر در اعتصاب بودند.
مردم کرمانشاه نیز روز چهارشنبه اعتصاب کردند. در خیابان دبیراعظم کرمانشاه که مغازهها تعطیل بودند نیروهای امنیتی با سلاح در دست به شمار زیاد حضور داشتند.
در بندر گناوه برای دومین روز متوالی اعتصاب انجام شد و بازار این شهر تعطیل بود. کازرون نیز برای دومین روز همین وضعیت را داشت و بازار بسته بود.
خبرها از رشت حاکی از آن بود که دستکم در خیابانهای لاکانی، گلسار و دیلمان کلیه مغازهها تعطیل بودند. فیلمهای منتشرشده از فسا نیز نشان میدادند که مغازههای خیابان روزبهان این شهر تعطیل کردهاند.
در شهرهای کردستان از جمله سنندج و قروه نیز همچون روزهای گذشته مغازهها بسته بودند.
از بندرعباس، اراک، کرج، ساری، لاهیجان، بندر انزلی، زنجان، خرمآباد، شهرکرد، سیرجان، شوش، مرودشت، دورود، نجفآباد، جوانرود، شهر بابک استان کرمان، حاجیآباد فارس، شاهینشهر و پهره در استان سیستان و بلوچستان، گزارشهای مشابه و فیلمهایی منتشر شدند که نشان از تعطیلی مغازهها در این شهرها بودند.
اعتصابهای دو روز اخیر در شهرهای ایران را میتوان بزرگترین اعتصابهای سراسری پس از انقلاب سال ۵۷ دانست.
پیش از این گستردهترین اعتصابها در استانهای با جمعیت بالای شهروندان کرد صورت گرفته بود اما در اعتراضات اخیر، صاحبان کسب و کار در دهها شهر به اعتصابها پیوستهاند.
نظرها
محمد رحیم جمشیدی
« مجلس اصولگرا عامل بی ثبات کننده کشور » ------------------------------------- نقش « مصوبه جدید مجلس » اصولگرا، بی سواد، عقب افتاده، نادان، ارتجاعی، تنگ نظر، ایران ستیز، ... در تشدید سرکوب معترضان 1- در گسترش اعتراضات مردم دریافتند در صورت سکوت کردن ممکن است به جان دستگیر شدگان تعرض صورت گیرد لذا بصورت گسترده تری در اعتراضات حضور یافتند و خواهند یافت 2- با تصویب مصوبه جدید مجلس کشور به سرعت به سوی « خلأ سیاسی » سوق داده شده است می شود گفت مجلس به « عامل بی ثباتی کشور » تبدیل شده است توازن قوا در بین پایینی ها و بالایی ها به سرعت در حال دگرگونی است به هوش باشید ایران در روزهای حساسی قرار دارد ------------------------------------- حکومت در ایران بر سر دو راهی - تغییر رهبری - و یا سرنگونی نظام