ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وضعیت تولید گاز بحرانی است، تا ۹ سال دیگر ۵۰ درصد کسری تامین گاز رخ خواهد داد

پس از انتشار گزارش کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت تولید و تامین گاز در ایران، حال یک استاد دانشگاه هم هشدار داده است که بحران کسری گاز فقط به گرمایش خانه‌ها در زمستان محدود نخواهد ماند و قطعی مکرر برق هم رخ خواهد داد.

هاشم اورعی، کارشناس انرژی و استاد دانشگاه شریف در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا گفت که ایران برای جبران کاهش تولید گاز فقط در میدان پارس جنوبی به ۲۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری و استفاده از تکنولوژی روز نیاز دارد ولی هیچ کدام از این شرایط فعلا وجود ندارد.

او در توصیف وضع کنونی تولید گاز و چشم‌انداز کوتاه‌مدت گفت: «فقط در پارس‌جنوبی روزانه ۲۸ میلیون متر مکعب کاهش تولید داریم و در سال ۱۴۱۰ ناترازی روزانه ۴۰۰ میلیون متر مکعب خواهد بود یعنی بیش از ۵۰ درصد کل مصرف امروزمان کسری خواهیم داشت.»

او گفت که پیش از این در پژوهشی که ۱۳ سال پیش انجام شده بود، وضع کنونی به روشنی ترسیم شده بود ولی به آن توجهی نشد:

«طبق یک بررسی در سال ۸۸ هشدار داده شده بود که از سال ۱۴۰۰ به بعد به ناترازی فزاینده می‌رسیم و اکنون بعد از ۱۳ سال نه در وزارت نیرو و نفت بلکه در مجلس امر بدیهی را در یک ماه باقی مانده به زمستان ارائه می‌دهند و متاسفانه تمام سعی وزارت نفت نیز همچنان تأمین گاز و تولید است و آن هم نه افزایش تولید بلکه جلوگیری از کاهش تولید و هیچگونه نقش موثری در بهینه‌سازی مصرف نداشته و نداریم.»

در مهرماه امسال نیز کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گزارشی درباره بحران تامین گاز در ایران در صحن علنی ارائه داد که یافته‌هایش با سخنان این استاد دانشگاه منطبق است. در آن گزارش آمده بود:

«در سال جاری نیز به‌رغم کاهش و بعضاً قطع گاز بخش‌های مختلف صنعت، در مواقعی که شاهد کاهش صادرات و مصرف مقادیر بیشتر نفت کوره در مقایسه با گذشته هستیم، اعمال خاموشی در صنایع و بخش‌های خانگی و تجاری محتمل خواهد بود...در صورت بی‌توجهی و عدم برنامه‌ریزی و اقدام سریع، کشور با بحران جدی برای امنیت انرژی روبرو خواهد شد؛ به نحوی که واردات این حامل انرژی یا بازگشت به دهه ماقبل ۷۰ شمسی و خرید و توزیع وسایل گرمایشی نفتی و ذغالی بین مردم اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.»

هاشم اورعی اما می‌گوید بحران گاز کشور فقط به تامین گرمای خانه‌ها در فصول سرد محدود نیست بلکه گاز منبع اصلی تامین برق هم هست و زنجیره‌ای از بحران‌ها در راه است:

«در حال حاضر ۷۵ درصد از انرژی مصرفی کشور از طریق گاز تأمین می‌شود و این یعنی اینکه سبد انرژی کشور خوب تعریف نشده و نامطلوب است و دلیل آن نیز وابستگی زیاد به این حامل انرژی خاص و امنیت پایین در حوزه انرژی است. در حال حاضر ۳۷ درصد از متوسط سالانه گاز کشور در بخش خانگی و تجاری، ۳۳ درصد نیروگاهی و ۳۰ درصد باقیمانده در بخش صنایع و حمل و نقل مصرف می‌شود. از ۳۳ درصد گاز کشور که به مصرف بخش نیروگاهی می‌رسد ۸۴ درصد برق کشور را تولید می‌کند و این بدان معناست که نه تنها در بخش انرژی وابستگی داریم بلکه در بخش برق هم تکیه ما به گاز بسیار زیاد است، در نتیجه به محض اینکه احساس کمبود گاز داشته باشیم بلافاصله مشکل کمبود برق هم داریم.»

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.