اوپکپلاس توافق کاهش روزانه ۲ میلیون بشکه نفت را تمدید کرد
اوپک پلاس موافقت کرد به اهدافی که از کاهش تولید نفت خود دارد پایبند بماند با این استدلال: بازارهای نفت در تلاش برای ارزیابی تأثیر کندی اقتصاد چین بر تقاضا و بررسی تأثیر سقف قیمتی گروه ۷ بر نفت روسیه در عرضه هستند.
در سیوسومین نشست اوپکپلاس، مقرر شد از نوامبر ۲۰۲۲ مجموع تولید کشورهای عضو ائتلاف دو میلیون بشکه در روز کاهش یابد و تا پایان سال ۲۰۲۳ ادامه پیدا کند. بهدنبال ارزیابی از شرایط و با توجه به گزارشهای ارائه شده از سوی کمیته وزارتی نظارت بر توافق، اعضای اوپکپلاس بر اجرای تصمیم نشست پیشین مبنی بر کاهش تولید به میزان دو میلیون بشکه در روز از ماه نوامبر تا پایان سال ۲۰۲۳ تاکید کردند.
بر همین اساس با توجه به برخی نگرانیها از پیامدهای همهگیری ویروس کرونا در چین برای رشد اقتصادی جهان و آسیبهای احتمالی برای تقاضا، نگرانیهایی در مورد احتمال مازاد عرضه نفت در ماههای پیشرو وجود دارد. این تصمیم دو روز پس از توافق کشورهای گروه هفت (G7) برای سقف قیمتی نفت روسیه نیز اتخاذ شده است.
اوپک پلاس که متشکل از سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش از جمله روسیه است، اکتبر گذشته با کاهش تولید ۲ میلیون بشکه نفت در روز که معادل دو درصد از حجم کل تولید نفت خام در جهان است موافقت کرده بود. ایالات متحده آمریکا و متحدان غربیاش از این تصمیم را نپسندیدند تا بدان حد که روابط آمریکا و عربستان سعودی به سردی گرائید.
واشنگتن عربستان سعودی را متهم کرد که با وجود تهاجم نظامی روسیه به اوکراین از مسکو حمایت میکند.
اوپک پلاس استدلال کرده بود که به دلیل چشمانداز اقتصادی ضعیفتر، تولید خود را کاهش داده است. قیمت نفت از ماه اکتبر به دلیل رشد اقتصادی کندتر چین و همچنین رشد اقتصادی کند جهان و افزایش نرخ بهره کاهش یافته است. رویترز مینویسد این گمانهزنی در بازارهای نفت وجود دارد که ممکن است اوپک پلاس باز هم تولید نفت خام را کاهش دهد.
با وجود ناخشنودی واشنگتن و پایتختهای اروپایی از کاهش تولید نفت در بحبوحه جنگ اوکراین که امنیت انرژی در کشورهای صنعتی جهان را به مخاطره انداخته است، روز یکشنبه تولیدکنندگان نفت تصمیم گرفتند سیاست کاهش تولید نفت را تغییر ندهند.
قرار است ژوئن/ خرداد آینده اوپک و اوپک پلاس مجددا تشکیل جلسه دهند.
هفت قدرت صنعتی جهان متشکل از ایالات متحده آمریکا، آلمان، فرانسه، ژاپن، ایتالیا، بریتانیا و کانادا، و اتحادیه اروپا جمعه ۲ دسامبر/۱۱ آذر با محدودیت قیمت ۶۰ دلاری برای نفت روسیه موافقت کردند تا بهگفته خود با این کار کرملین را از منابع مالی مورد نیازش برای ادامه جنگ با اوکراین محروم کنند.
مسکو گفت که نفت خود را زیر سقف نمیفروشد و در حال تجزیه و تحلیل است که چگونه پاسخ دهد.
بسیاری از تحلیلگران و وزیران اوپک گفتهاند که سقف قیمت تعیین شده برای روسیه گیجکننده و احتمالا ناکارآمد است زیرا مسکو بیشترین میزان نفت خود را به کشورهایی مانند چین و هند میفروشد که از محکوم کردن تهاجم نظامی روسیه به اوکراین خودداری کردهاند.
نظرها
نظری وجود ندارد.