ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزارت خارجه آمریکا: به مقابله با جمهوری اسلامی و تحریم ادامه می‌دهیم، برجام اولویت ما نیست

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که اکنون آن‌ها بر سه موضوع سرکوب اعتراضات و وضع حقوق بشر در ایران، برنامه هسته‌ای و نقض توافق ۲۲۳۱ با فروش پهپاد به روسیه متمرکز هستند.

ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک نشست خبری در روز جمعه ۱۶ دسامبر/ ۲۵ آذر‌ماه گفت که کشورش به فشار بر مقام‌های جمهوری اسلامی برای متوقف کردن ماشین سرکوب و کشتار معترضان ادامه خواهد داد.

پاتل در پاسخ به پرسشی در مورد ابزارهای آمریکا برای توقف کشتار معترضان در ایران گفت:

«ما شدیداً نگران (شدت سرکوب‌ها) هستیم. طبق گزارش‌ها مقام‌های جمهوری اسلامی با کشتار بیشتر مردم خود در تلاش برای سرکوب تظاهرات مسالمت‌آمیز هستند»

او همچنین گفت که نگران گزارش‌های مربوط به دستگیری‌های دسته‌جمعی، محاکمه‌های ساختگی، و هم‌اکنون صدور احکام اعدام برای معترضان و همچنین اجرای آن، و همچنین خشونت‌های آشکار دولتی علیه زنان در ایران هستند.

معاون وزیر خارجه آمریکا در مورد ابزارهای جمهوری اسلامی برای فشار بر مقام‌های جمهوری اسلامی به سابقه تحریم‌های حقوق بشری در سه ماه گذشته اشاره کرد و گفت که آمریکا در استفاده بیشتر از این ابزار تردید نخواهد کرد: «فقط به این دلیل که یک بار از یک ابزار (تحریم‌های حقوق بشری) استفاده کرده‌ایم به این معنی نیست که این ابزار را کنار خواهیم گذاشت. در مقاطع مختلف پس از مرگ مهسا امینی، ایالات متحده برای رسیدگی به نقض حقوق بشر توسط رژیم ایران، چه تحریم دستگاه‌های امنیتی، چه تحریم افراد خاص، چه تحریم نیروهای دست‌اندرکار برای سرکوب قهرآمیز اعتراضات، انجام داده است.»

اعتراضات سراسری در ایران پس از قتل ژینا (مهسا) امینی از روز ۲۵ شهریور ماه آغاز شد و به رغم سرکوب وحشیانه در سه ماه گذشته همچنان ادامه دارد.

سرکوب اعتراضات سراسری در ایران با قطع اینترنت و فیلترینگ گسترده شبکه‌های اجتماعی هم همراه بوده است. حال وزارت خارجه آمریکا می‌گوید در عزمش برای تسهیل دسترسی شهروندان ایرانی به جریان آزاد اطلاعات پایبند است.

پاتل در نشست خبری روز جمعه گفت که آمریکا در این زمینه گام‌هایی برداشته ولی او فعلا مایل نیست در مورد این اقدامات صحبت کند. او گفت که «همچنان بر این باوریم که این ابزارهایی که در اختیار داریم نه تنها رژیم ایران را مسئول خواهد کرد، بلکه به مردم ایران نیز در تلاش‌های آنها کمک می‌کند.»

معاون سخنگوی وزارت خارجه در مورد تغییرات سیاسی در اسرائیل و نقل قول بنیامین نتانیاهو در مورد حمله به برنامه هسته‌ای ایران بدون کسب اجازه از آمریکا هم گفت که هنوز ترکیب کابینه نتانیاهو روشن نیست ولی آمریکا آماده همکاری با دولت جدید این کشور است.

او تاکید کرد که آمریکا اجازه نخواهد داد ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد.

ودانت پاتل در مورد مذاکرات برجام و وضعیت کنونی آن هم گفت که «به صراحت گفته‌ایم که برجام در حال حاضر تمرکز ما نیست.» او گفت که نقل‌قول‌ها و اظهارات مقام‌های ایرانی در مورد برجام و مذاکراتش با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد سوالات پادمانی برای آمریکا قابل اعتماد نیست و به آن شک دارند.

موضوع دیگری که در این نشست خبری مطرح شد به جلسه روز دوشنبه شورای امنیت سازمان ملل در مورد فروش پهپادهای انتحاری ایرانی به روسیه و نقض قطع‌نامه ۲۲۳۱ باز می‌گشت. پاتل در این مورد گفت که آمریکا این اقدام جمهوری اسلامی را نقض قطع‌نامه ۲۲۳۱ می‌داند ولی تا پیش از انتشار گزارش رسمی سازمان ملل موضعی نخواهد گرفت.

«قرار نیست وارد بحث‌های داخلی سازمان ملل شوم. اما همانطور که قبلاً گفته‌ام، مانند دیگران، خرید پهپادهای روسیه از ایران، به شدت با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل که محدودیت‌هایی را برای انتقال فناوری‌های مرتبط با موشک به یا از ایران ایجاد می‌کند، در تضاد است. و به طور خاص وقتی صحبت از انتقال این پهپادها شد به دلیل نوع و برد این پهپادها بود.

یادآوری می‌کنم که این قطعنامه در ژوئیه ۲۰۱۵ به تصویب رسید. این محدودیت‌های حیاتی را ایجاد کرد. همه اعضای شورا از جمله روسیه به آن رأی دادند. روسیه در مذاکرات مفاد آن شرکت داشت. و ایران این پهپادها را در اختیار روسیه قرار داد که مسکو اکنون از آنها برای نابودی مردم اوکراین استفاده می‌کند. این امر خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ است.»

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.