ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نقشه‌های حوزه علمیه قم برای آموزش و پرورش - مسئول مربوطه می‌گوید «برنامه‌هایی چیده‌ایم»

معلمان را بازداشت و زندانی کرده‌اند و به جای آن‌ها می‌خواهند آخوندهای جوان را برای «جهاد تبین» به مدرسه‌ها بفرستند یا معلمان تازه جذب شده را در حوزه‌های علمیه آموزش بدهند.

حمید نیک‌زاد، دبیر ستاد همکاری‌های حوزه علمیه و وزارت آموزش و پرورش از طرح تازه این دو نهاد برای افزایش نقش حوزه‌های علمیه در مدارس خبر داد. به گفته او طرح «دیدبان» یکی از توافق‌های جدید آموزش و پرورش و نهاد روحانیت برای «افزایش همکاری مشترک» در مدارس است. بر اساس این طرح قرار است «شبکه‌ای از دانش آموزان نخبه فرهنگی و علمی» ایجاد شود تا «جهاد تبین»، یکی از دستورهای رهبر جمهوری اسلامی برای جعل روایت را پیش ببرد.

نیک‌زاد گفت این طرح «در صدد روایت صحیح، شناخت نظری و اقناع فکری نسبت به واقعیت‌های انقلاب اسلامی است.»

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در دو سال اخیر بارها واژه «جهاد تبین» را در سخنرانی‌هایش به کار برده و به وفاداران به خود، از جمله بسیجیان، حوزوی‌ها و مدیران اجرایی کشور گفته است «تبین و رفع شبهه‌ها را جدی بگیرند».

مساله حجاب هم که از شهریور ماه امسال بزرگ‌ترین خیزش سال‌های اخیر ایران را رقم زده است، موضوع دیگری است که آموزش و پرورش و حوزه‌های علمیه را به همکاری مشترک رسانده است. دبیرخانه «عفاف و حجاب» آموزش و پرورش و حوزه‌های علمیه یک طرح به نام «یادآوران معروف» در دست اجرا دارند که به گفته نیک‌زاد بر اساس آن «مسئولیت‌پذیری و کنشگری اجتماعی دانش آموزان و مشارکت اولیاء و مربیان» افزایش خواهد یافت. یادآوران معروف سال‌ها است در برخی مدارس اجرا می‌شود اما تا به حال حداقل به صورت رسمی اعلام نشده بود که حجاب مساله اصلی این طرح است.

از آغاز اعتراضات به قتل حکومتی ژینا (مهسا) امینی دانش‌آموزان در ده‌ها مدرسه حجاب از سر برداشتند و شعارهای ضدحکومتی سر دادند. ماموران حکومت نیز بر بنیاد گزارش نهادهای حقوق بشری طی سه ماه دست‌کم ۶۵ کودک دانش‌آموز را کشتند و صدها دانش‌آموز را بازداشت کردند.

طرح «فخری‌زاده» هم دیگر برنامه مشترک آموزش و پرورش و حوزه‌های علمیه است. بر اساس این طرح به گفته نیکزاد دانش‌آموزان از محیط‌های علمی، فرهنگی و نظامی بازدید خواهند کرد. بازدید از محیط‌های علمی و فرهنگی پیشتر نیز در برنامه وزارت آموزش و پرورش قرار داشت اما بازدید از مراکز نظامی به منظور «آشنایی عینی با پیشرفت‌های چشمگیر فرزندان انقلاب» جدید است و احتمالا به معنای برگزاری اردوی نظامی برای دانش‌آموزان خواهد بود.

طرح سوم اما به صورت مستقیم حضور «روحانیت» در مدارس را به شکل چشمگیری افزایش خواهد داد. آموزش و پرورش و حوزه‌های علمیه پیش از این برای اعزام مبلغین مذهبی به مدارس و همچنین استخدام بیش از ۲۵ هزار «طلبه» به توافق رسیده بودند. در طرح جدید قرار است «نو معلمان»، یعنی معلمانی که تازه جذب آموزش و پرورش شده‌اند، به حوزه علمیه بروند و در آنجا به گفته نیک‌زاد بتوانند «دانش حوزوی» کسب کنند.

تدوین سرفصل‌ها و کتب آموزشی با رویکرد اسلامی برای رشته «راهنمایی و مشاوره تحصیلی» یکی دیگر از طرح‌هایی است که مداخله نهاد روحانیت را در آموزش و پرورش بیشتر خواهد کرد. دبیر ستاد همکاری حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش هدف از این طرح را «حضور نومشاورانی مسلط به مبانی مشاوره اسلامی در مدارس» اعلام کرد.

نهاد روحانیت پیش از این نیز در کارگروه‌های تدوین کتب درسی نقش داشت اما حالا به گفته نیک‌زاد «کمیته‌های پشتیبان» شکل گرفته‌اند «تا با انجام اقدامات پژوهشی گام موثرتری در تدوین مواد درسی و افزایش کارآمدی و فایده علمی کتب بردارند». گام‌های موثر این کمیته‌ها نمی‌تواند چیزی به غیر از افزایش آموزش ایدئولوژیک مذهبی در مدارس باشد، موضوعی که در سال‌های اخیر بارها با انتقاد تشکل‌های صنفی معلمان و کارشناسان مستقل روبه‌رو شده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.