ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اتوبوسی به نام هوس

سهراب مبشری − راننده اتوبوس در جرج تاون گفت تور دور دنیا یا به عبارت دقیق تری که مسیح علی نژاد به کار برد، تور پایتختهای گروه هفت به زودی به راه خواهد افتاد. اصلا فلسفه وجودی کنفرانس جرج تاون همین بود.

در روزهای جمعه و شنبه ۱۷ و ۱۸ فوریه برابر با ۲۸ و ۲۹ بهمن، نگاه من نیز مانند نگاه بسیاری از ایرانیان به مونیخ دوخته خواهد شد.

البته من مرکز حادثه را نه در هتل اشرافی بایریشر هوف، بلکه در دو مکان دیگر می‌بینم:

– روز جمعه ۱۷ فوریه کارکنان فرودگاه مونیخ برای دستمزد بیشتر اعتصاب می‌کنند تا بلکه بتوانند کاهش ده درصدی قدرت خرید خود ظرف یک سال گذشته بر اثر جنگ اوکرایین را اندکی جبران کنند.

– روز شنبه ۱۸ فوریه مخالفان جنگ و میلیتاریسم در چند صد متری هتل بایریشر هوف اجتماع می‌کنند. مخالفت با جنگ در آلمان رو به گسترش است. چند روز پیش خانم واگن کنشت از اعضای حزب چپ آلمان و آلیس شوارتسر فعال سالخورده جنبش زنان، فراخوانی علیه کمک تسلیحاتی بیشتر به اوکرایین و در دفاع از آتش بس و صلح در این کشور منتشر کردند که بلافاصله از سوی شماری از چهره‌های سرشناس تقریبا از همه احزاب مورد حمایت قرار گرفت.

اما متاسفانه ایرانیان به این دو حادثه که مورد توجه من است اعتنایی نمی‌کنند. امیدوارم لااقل در تظاهرات ضدجنگ روز شنبه شماری از ایرانیان مقیم آلمان شرکت کنند و از این نترسند که در جبهه مقابل مهمانان هتل بایریشر هوف قرار خواهند گرفت.

در روز چهارشنبه که این یادداشت را می‌نویسم، هنوز برگزارکنندگان کنفرانس امنیتی مونیخ خبر حضور رضا پهلوی و مسیح علی نژاد در این کنفرانس را رسما تایید نکرده‌اند. البته رسم هر ساله این کارگردانان سیرک ناتویی مونیخ است که با مخفی نگه داشتن لیست مدعوین تا آخرین لحظه، به مضحکه پر هزینه‌ای که چهار هزار پلیس مامور حفاظت از آنند، رونق رسانه‌ای بیشتری بدهند.

انتخاب تاریخ کنفرانس جرج تاون یک هفته پیش از کنفرانس مونیخ، تصادفی نبود. در جرج تاون اتوبوسی به نام هوس به راه افتاد، هوس به اصطلاح پس گرفتن ایران. من نمی‌دانم ایران چه وقت مال کسانی بوده است که در خیابانهای ایران و خارج از ایران، این شعار را می‌دهند. اما از زبان رضا پهلوی این شعار کاملا قابل فهم است. مگر او نبود که در مصاحبه با شبکه درباری من و تو گفت اگر یک وجب از نقشه ایرانی که به سینه زده بود کم شود، این ایران دیگر ایران او نخواهد بود؟ مگر این گفته از زبان کسی که ایران را به مفهوم واقعی کلمه ارث پدرش می‌داند عجیب است؟

همین راننده اتوبوس در جرج تاون گفت تور دور دنیا یا به عبارت دقیق تری که مسیح علی نژاد به کار برد، تور پایتختهای گروه هفت به زودی به راه خواهد افتاد. اصلا فلسفه وجودی کنفرانس جرج تاون همین بود. نکته قابل توجه در کنفرانس جرج تاون، چهره دعوت کننده این کنفرانس بود:‌ کریم سجادپور.

کریم سجادپور کیست؟ او که به فارسی به زحمت و با لهجه سخن می‌گوید، در آمریکا به عنوان یک چهره راست افراطی طرفدار جنگ علیه ایران شناخته نمی‌شود. کافی است با یک جستجوگر اینترنتی تحقیق کنید که در پانزده سال گذشته چند بار در سایت نایاک از مقالات سجادپور نقل شده است. به عنوان نمونه، او در اکتبر ۲۰۰۹ در مقاله‌ای که در نشریه فارین پالیسی آمد و در سایت نایاک از آن نقل شد، نوشت بازداشت برخی چهره‌ها پس از جنبش سبز در ایران، کار افراطیونی در ایران است که می‌خواهند جلوی تعامل دیپلماتیک میان ایران و غرب را بگیرند. به عبارت دیگر، سجادپور از صاحبنظرانی بود که رژیم ایران را به افراطی بد و میانه رو خوب تقسیم و به دولتهای آمریکا توصیه می‌کرد با میانه روهای تهران تعامل کنند.

پس حتما اتفاقی افتاده است که کریم سجادپور پا پیش می‌گذارد و بلیت اتوبوس اپوزیسیون می‌فروشد. به نظر می‌رسد حوصله محافل هیأت حاکمه آمریکا از این همه عدم کارآیی اپوزیسیون برون مرزی ایرانی به سر آمد و کسی را مأمور گرد آوردن این اپوزیسیون کردند که هم اصل و نسب ایرانی دارد و هم به قول معروف خرش در آمریکا می‌رود. سجادپور در همان کنفرانسی که در آن، خبرنگار کاسه لیس ایدندیپندنت فارسی، رضا پهلوی را والاحضرت می‌نامد، که البته افراطی تر از او هم هستند یعنی کسانی که می‌گویند اعلیحضرت رضا شاه دوم از هنگام ادای سوگند در بیست سالگی، شاه ایران است، آری، در همان کنفرانس جرج تاون، سجادپور با تعمدی آشکار، رضا پهلوی را با لفظ آر پی جان خطاب قرار داد که خطابی دوستانه با حروف اول اسم شاهزاده به تحریر انگلیسی است. سجادپور می‌خواست بگوید ببینید من چگونه با شاه شما سخن می‌گویم. بدون من همه شما هیچ بودید. سجادپور خود را به درستی آمریکایی می‌داند، یک آمریکایی با یک ماموریت برای وطنش، ماموریت راه انداختن اتوبوسی با سرنشینانی متشکل از یک شاهزاده با بهره هوشی بسیار کمتر از متوسط و نمونه تن پروری به عنوان مشخصه ارثی شاهان، یک زن شارلاتان که راه خبرنگار طرفدار بخشی از جمهوری اسلامی تا پای ثابت مجامع طرفداران حمله نظامی آمریکا به ایران را یک شبه پیمود، یک زن دیگر که تا همین چند ماه پیش هیچ دغدغه‌ای درباره ایران نداشته است و یک فرد چهارم که جنایت هولناک جمهوری اسلامی در ساقط کردن هواپیمایی اوکرایینی او را به تعبیر زیبای مزدک دانشور، به میدان سیاست بی رحم ایران پرتاب کرد. من نیز مانند مزدک دانشور هنوز حساب حامد اسماعیلیون را از بقیه جدا می‌کنم و فقط یک نکته را به این انسان رنج کشیده و دادخواه گوشزد می‌کنم: آقای اسماعیلیون، شما که خواست اصلی امروزتان از دولتهای بزرگ غربی قرار دادن سپاه در لیست تروریستی است، چهار سال به عقب برگردید و به یاد آورید که ترامپ چهار سال پیش چنین کاری کرد. دستاورد کار ترامپ چه بود؟ کسانی بودند که همان چهار سال پیش هشدار دادند کار ترامپ، به اصطلاح نظامیان، یک آتش تهیه است. باید از آتش اصلی ترسید. چند ماه بعد معلوم شد مقصود از آتش تهیه ترامپ چه بود. در دی ماه ۱۳۹۸، ظرف چند روز چند حادثه روی داد. نخست، نیروهای آمریکایی در یک نقض آشکار حقوق بین الملل، یک مقام ایرانی به نام قاسم سلیمانی را در یک کشور ثالث همراه با چند تن از اتباع همین کشور ثالث، ترور کردند، اقدام تجاوزکارانه‌ای که به استناد قرار داشتن سپاه در لیست تروریستی ایالات متحده صورت گرفت.

سپس، نوبت رجزخوانی سلامی فرمانده سپاه شد که از انتقامی سخت سخن گفت. زیرزیرکی به آمریکایی‌ها رساندند که مجبوریم در تاریخ فلان و ساعت فلان و مکان فلان، ترقه‌ای به یک پایگاه شما در عراق بیاندازیم. همه پرسنل آمریکایی این پایگاه به طور معجزه آسایی هنگام اصابت موشکهای ایرانی در پناهگاه امن بودند! با همه این مسخره بازی ها، باز خیال رژیم ایران از از اقدام متقابل آمریکا آسوده نبود و تنشان می‌لرزید. اما به جای این که احساس خطر را صادقانه به همه مقامات دولتی اطلاع دهند و مثلا از هواپیمایی کشوری بخواهند که پروازها را قطع کند، از ترس این که مبادا کسی از احساس ضعف آنها مطلع شود، در پستوهایشان نشستند و چشم به صفحه رادار و دست روی تکمه آتش، چندین ساعت پردلهره را گذراندند. این سیاست بزدلانه و غیرمسئولانه، به فاجعه منجر شد، فاجعه‌ای که زندگی بسیاری را مانند زندگی خانواده اسماعیلیون سوزاند و نابود کرد. نمی‌خواهم در گمانه زنی شرکت کنم که به عمد هواپیمای مسافری را زدند یا نه. این اصلا مهم نیست. آنچه می‌دانیم برای محکومیت سران رژیم و سران سپاه کافی است. آنها در درون خود بالاترین درجه هشدار را اجرا، و در سطح کشور چنین وانمود کردند که اوضاع عادی است. آیا چنین بازی خطرناکی با زندگی انسانها به قدر کافی جنایتکارانه نیست؟ چندی پیش یک موشک ضدهوایی اوکرایین به خاک لهستان افتاد و از میان مردم بیگناه این کشور قربانی گرفت. یک مقام اوکرایینی به درستی گفت مسئول اصلی، کسی است که کشور ما را بمباران می‌کند یعنی پوتین، و بله، موشک ما بود که در خاک لهستان فرود آمد. این مشاور زلنسکی را به خاطر یک کلام حرف حساب فورا برکنار کردند. من نمی‌خواهم بگویم مسئول اصلی شلیک به هواپیمای اوکرایینی ترامپ بود. مسئول اصلی، خامنه‌ای و فرماندهان سپاه بودند. اما دولت آمریکا در تشدید تشنج نقشی نداشت؟ آیا حامد اسماعیلیون به یاد دارد که قتل قاسم سلیمانی تنش بین ایران و آمریکا را به مرحله‌ای بالاتر کشاند؟ آیا به یاد دارد که کشتن سلیمانی با آتش تهیه، یعنی قرار دادن سپاه در لیست تروریستی آغاز شد؟ و به یاد دارد که قرار دادن سپاه در لیست تروریستی، یک سال پس از پاره کردن برجام توسط ترامپ صورت گرفت؟ و هر دو اقدام، بخشهایی از سیاست فشار حداکثری بودند که در دولت بایدن نیز ادامه یافته است؟ آیا حامد اسماعیلیون معنی قرار دادن سپاه در کنار گروه‌هایی مانند بوکو حرام و الشباب و القاعده و داعش را می‌داند؟ آیا خبر دارد که مدتهاست پهبادهای آمریکایی تحت عنوان زدن گروه‌های تروریستی، به کشورهایی از قلب آفریقا تا غرب آسیا حمله می‌کنند؟ آیا ما ایرانیان می‌دانیم یا توجه داریم که از دهه‌ها پیش تا کنون، مجامعی مانند کنفرانس امنیتی مونیخ محل توجیه و تدارک سیاسی – دیپلماتیک جنگهای ناتو بوده است؟ اگر حامد اسماعیلیون این روزها در مونیخ می‌بود، به مارین پلاتس یعنی محل برگزاری تظاهرات ضد جنگ می‌رفت یا به هتل بایریشر هوف، که کرایه شبانه کوچکترین اتاق آن این روزها چهار رقمی است؟

آیا از خود پرسیده ایم هدف از هزینه کردن صدها میلیون یورو برای یک کنفرانس امنیتی، و هدف از راه دادن اتوبوس جرج تاون به آن، چیست؟ آیا آتش تهیه ناتو را می‌بینیم؟ آیا می‌دانیم که بدون جنگ نظامی هم فشار حداکثری از مردم ایران قربانی می‌گیرد؟

منبع اصلی: اخبار روز

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Shrin

    این حجم از بدبینی و کینه توزی از کجا میاد؟ رضا پهلوی شخصی غیر از پدرش است. مسیح علی نژاد هم کم هزینه نداده است، بیشتر از خیلی از ماها. نازنين بنیادی انسان شریفی است و صدای مردم بوده. حامد اسماعیلیون تمام چیزهایی که شما نوشتید را می‌داند اما این را نیز می‌داند که وقت کینه توزی نیست، باید بهترین تصمیم ها را برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی گرفت.

  • ستار

    مقاله شما جای بحث دارد اما در عین حال منطق دارد .چون هر کدام از پاراگرافهای شما به موضوعی اشاره دارد که خود میتواند موضوعی مجزا و کامل باشد و مبسوط تر به آن پرداخت . اینکه رضا پهلوی از سر هوس اتوبوسی کرایه کرده و همراهانی نیز برای خودش تراشیده یا تراشیده اند نکته مثبت مقاله شماست . من به عنوان کسی که در دو شهر متفاوت از نظر فرهنگ و جغرافیا و جمعیت در تظاهرات این 5 ماه شرکت داشته ام به ضرص قاطع عرض میکنم رضا پهلوی کوچکترین اقبالی در بین ایرانیان ندارد زیرا مردم در طی این 44 سال آن قدر گرگ دیده اند که تا شخص لب به سخن بگشاید هنرش را در میابند .البته تا آنجایی که بنده به چشم دیدم و شعارها رو شنیدم و قانونی هم که من یک رای بیشتر ندارم و از جانب خودم میگویم . مردم از ظلم و جور خسته اند و بسیار هم پخته شده اند که عمرا دول خارجی یا عروسک های خیمه شب بازی داخلی بتوانند باز از ایشان سواری بگیرند . این انقلاب نه از امسال که از سال 88 شروع شده منتاها با فراز و نشیب بسیار همراه بوده و در این زمان به بلوغ رسیده است . سال 1402 سالی است که بهار ایران هم خواهد رسید و خورشید آزادی نیز بر سرزمین ما هم خواهد تابید . باید بیش از این خون داد ، خب هیچ کالایی را مجانی نمیدهند و آزادی این موهبت الهی که سفاکان روزگار از ما دریغش کرده اند قیمتی دارد که خون جوانان وطن است . در کل مقاله خوبی بود استفاده کردم . با تشکر از رادیو زمانه بابت انتشار بدون سانسور اخبار

  • A

    تو این مقاله حرف های خیلی خیلی نایس و قشنگی زده شده ولی واقعیت داستان جور دیگه ایه. چطور مردم ما دارن با حکومت تو یه جنگ فرسایشی میجنگن کشته میشن سرمایشون نابود میشه و هزینه میدن وتهش شکست میخورن ولی شما با اینکه به این قاتل ها بگیم تروریست یا فرماندشون کشته بشه مخالفی؟ ما مردم جنگ زده ایم و همیشه مخالف جنگ بودیم ولی با تروریست باید جنگید. این انتخاب ما نیست .چاره است

  • کیوان

    از رضا پهلوی (و همسفرانش) تعجب نمی کنم که در پی اعاده خلافت اشرافی بر ایران هستند ... یا حتی از عملکرد سجادپور . حیرت من از کار متولیان کنفرانس مونیخ است . یعنی در داخل و خارج از ایران ، اینقدر دچار قحط الرجال هستیم که چنین افرادی دعوت شوند ؟ هرگز قصد اهانت ندارم ولی بعید می‌دانم افراد یاد شده حتی یک کتاب در باب مسائل امنیتی و ژئوپلیتیک جهانی خوانده باشند . حداقل یک فهرست صد نفره از زنان و مردان ایرانی در خارج از کشور می توانم‌ اینجا بنویسم که حتی بیش از سن این افراد دارای سوابق روشن و استوار سیاسی و مبارزاتی هستند . ظاهرا همان جریان پروپاگاندایی که در سال ۵۷ خمینی را باد و قالب کرد ، اکنون دوباره فعال شده است ، متاسفانه .

  • بردیا

    از متن: **آیا از خود پرسیده ایم هدف از هزینه کردن صدها میلیون یورو برای یک کنفرانس امنیتی، و هدف از راه دادن اتوبوس جرج تاون به آن، چیست؟ آیا آتش تهیه ناتو را می‌بینیم؟ آیا می‌دانیم که بدون جنگ نظامی هم فشار حداکثری از مردم ایران قربانی می‌گیرد؟** »»استفاده ابزاری اما بغایت کودکانه و ناشیانه از مردم ایران و قربانی جلوه دادن آنها جهت حقانیت دادن به شتر گاو پلنگی که نویسنده در مقاله اش سر هم کرده است. بی جهت نیست که ایرانیان چه در داخل و چه در خارج این چنین سردرگم و آواره فکر و ذهنی هستند. سرانجام کار مردم ایران در خاک ایران و توسط مردم روی خیابان‌های ایران صورت خواهد گرفت. خارج نشینان خیلی هنر کنند با شکم سیر بروند جلوی سفارت ِ ج.ا و چندتا فحش نثار صاحبان قدرت در ایران کنند و شب با شکم سیر، آسوده خاطر و با این خیال: من هم مبارزه کرده ام!!! سر به بالین بگذارند. ***

  • بردیا

    از آنجایی که مطمئن نیستم که بخش اول نوشته ام پُست شده است، این بخش را دوباره پُست میکنم: از متن: **– روز شنبه ۱۸ فوریه مخالفان جنگ و میلیتاریسم در چند صد متری هتل بایریشر هوف اجتماع می‌کنند. مخالفت با جنگ در آلمان رو به گسترش است. چند روز پیش خانم واگن کنشت از اعضای حزب چپ آلمان و آلیس شوارتسر فعال سالخورده جنبش زنان، فراخوانی علیه کمک تسلیحاتی بیشتر به اوکرایین و در دفاع از آتش بس و صلح در این کشور منتشر کردند که بلافاصله از سوی شماری از چهره‌های سرشناس تقریبا از همه احزاب مورد حمایت قرار گرفت. اما متاسفانه ایرانیان به این دو حادثه که مورد توجه من است اعتنایی نمی‌کنند. امیدوارم لااقل در تظاهرات ضدجنگ روز شنبه شماری از ایرانیان مقیم آلمان شرکت کنند و از این نترسند که در جبهه مقابل مهمانان هتل بایریشر هوف قرار خواهند گرفت./** »»در اخبار آلمان چنین چیزهایی که نویسنده نوشته است وجود ندارد!!! خانم واگن کنشت که از قرار معلوم پدرشان ایرانی است در حال حاضر توسط هم حزبی هایش بطور نسبی ایزوله شده است!!! این دوحادثه که مورد توجه نویسنده قرار گرفته قرار نیست لزوماً مورد توجه دیگر ایرانیان قرار گیرد. ****

  • نوچی

    من فقط به یک نکته که نوشته اید تمرکز میکنم . در مورد خانم واگن کنشت نوشتید که ایشان "فراخوانی علیه کمک تسلیحاتی بیشتر به اوکرایین و در دفاع از آتش بس و صلح در این کشور منتشر کردند که بلافاصله از سوی شماری از چهره‌های سرشناس تقریبا از همه احزاب مورد حمایت قرار گرفت." مردم اوکراین باید تصمیم شان را بگیرند که کی زمان صلح رسیده است, و نه خانم واگن کنشت. این خانم بطور هیستریک از پوتین در این تجاوز روسیه به اوکراین دفاع کرده و مرتب بطور هیستریک مردم آلمان را می ترسانده که روسیه قدرت اتمی ایست و نباید تحریکش کرد. شرم آور است که یک دفعه نگفته که باید روسیه به تجاوزش پایان دهد و خاک اوکرین را ترک کند. نوشتید "از سوی شماری از چهره‌های سرشناس تقریبا از همه احزاب مورد حمایت قرار گرفت." همینجا می توانید بنویسید که این "چهر ه ها" کی هستند و گرنه شعاری بیش نیست. از نوشته خوب شما و در مورد آقای سجاد پور ,جالب بود. روز شنبه ۱۸ فوریه مخالفان جنگ و میلیتاریسم در چند صد متری هتل بایریشر هوف اجتماع می‌کنند. مخالفت با جنگ در آلمان رو به گسترش است. چند روز پیش خانم واگن کنشت از اعضای حزب چپ آلمان و آلیس شوارتسر فعال سالخورده جنبش زنان، فراخوانی علیه کمک تسلیحاتی بیشتر به اوکرایین و در دفاع از آتش بس و صلح در این کشور منتشر کردند که بلافاصله از سوی شماری از چهره‌های سرشناس تقریبا از همه احزاب مورد حمایت قرار گرفت.

  • فرزاد

    با ستار موافقم و امیدوارم مردم ایران به اندازه‌ای از بلوغ فکری رسیده باشند که خود را در دام سلطنت طلب ها نیاندازند.