ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مریم کلارن: ناهید تقوی به دلیل دو تابعیتی بودن شامل «عفو» نشد

ناهید تقوی از بیماری‌هایی چون گردن و کمر درد رنج می‌برد و به سختی می‌تواند انگشتان دست چپ خود را باز و بسته کند. با وجود این، از امکان مرخصی و دسترسی به خدمات درمانی مناسب نیز محروم مانده است.

مریم کلارن، دختر ناهید تقوی، زندانی سیاسی دوتابعیتی که در حال حاضر در زندان اوین به سر می‌برد، به «زمانه» گفت مادرش به دلیل تابعیت دوگانه از امکان برخورداری از «عفو» محروم مانده است.

این زندانی سیاسی ایرانی-آلمانی همچنان بدون دسترسی به خدمات درمانی مناسب و با وجود درخواست آزادی وکلای مدافع و خانواده‌اش، در زندان اوین دوران حبس خود را سپری می‌کند.

در هفته‌های گذشته تعدادی از زندانیان سیاسی، از جمله هم‌پرونده‌ای‌های ناهید تقوی با «عفو» از زندان آزاد شدند، اما تاکنون ناهید تقوی و مهران رئوف، دیگر زندانی دوتابعیتی ایرانی-بریتانیایی آزاد نشده‌اند.

به گفته مریم کلارن، ناهید تقوی بیشتر از ۶۰ سال دارد و از شرایط عفو برخوردار است. اما در پاسخ به پیگیری‌های وکلا و خانواده او و هم‌چنین مراجعه نزد دادستان و واحد اجرای احکام، نهایتا به آنها گفته شد این زندانی سیاسی به دلیل داشتن تابعیت دوم آلمانی شامل عفو نمی‌شود:

این هم بسیار نگران‌کننده است، زیرا رُک و راست می‌گویند تابعیت دوم باعث می‌شود او آزاد نشود. ما می‌دانیم که جمهوری اسلامی سال‌هاست می‌گوید تابعیت دوم را به رسمیت نمی‌شناسد و زندانیان دو تابعیتی در دید جمهوری اسلامی تنها تابعیت ایران را دارند و الان که نفع آنها است که تابعیت دوم را برجسته کنند، این موضوع را بهانه قرار داده‌اند تا مادرم را آزاد نکنند.

◼️گفت‌وگوی زمانه با مریم کلارن، دختر ناهید تقوی را بشنوید:

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

ناهید تقوی از بیماری‌هایی چون گردن و کمر درد رنج می‌برد و به سختی می‌تواند انگشتان دست چپ خود را باز و بسته کند.

مریم کلارن می‌گوید بعد از آغاز اعتراضات سراسری در ایران روند درمان زندانیان از جمله ناهید تقوی با اخلال روبه‌رو شده است و زندانیان را جهت دریافت خدمات درمانی به بیرون از زندان اعزام نمی‌کنند و به گفته مریم کلارن مادرش به درمان فیزیوتراپی نیازمند که در زندان این امکان فراهم نیست.

ناهید تقوی، تیرماه سال جاری به مرخصی استعلاجی فرستاده شد، اما پیش از اتمام دوره درمانی مجددا او را به زندان باز گرداندند.

ناهید تقوی، زندانی دوتابعیتی ایرانی-آلمانی شامگاه جمعه ۲۵ مهر ماه ۹۹ به دست نیروهای امنیتی در منزل خود در تهران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. مأموران هنگام بازداشت او خانه‌اش را تفتیش کردند و برخی از وسایل شخصی او از جمله لپ‌تاپ، تلفن همراه، پاسپورت‌ها و کتاب‌هایش را با خود بردند.

دلیل یا دلایل بازداشت این شهروند دو‌تابعیتی هنوز به‌طور رسمی و دقیق هیچ‌گاه اعلام نشده، اما مریم کلارن در روزهای اول بازداشت مادرش به ‌نقل از مأموران امنیتی گفته بود که او متهم به «تهدید امنیت ملی» است.

ناهید تقوی هفت ماه را در سلول انفرادی گذراند و در تاریخ ۲۶ اسفندماه ۹۹ با پایان مراحل بازجویی از بازداشتگاه اطلاعات سپاه به بند زنان منتقل شد. مریم کلارن، دختر ناهید تقوی پیشتر گفته بود که مادرش از زمان بازداشت طی ۸۰ جلسه و معادل ۱۰۰۰ ساعت تحت بازجویی قرار گرفته است.

جلسه نخست دادگاه رسیدگی به اتهامات ناهید تقوی به همراه پنج متهم سیاسی دیگر ۸ اردیبهشت‌ماه، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران و دومین جلسه دادگاه در تاریخ ۲۳ خردادماه، در این شعبه برگزار شد.

در نهایت شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری، ناهید تقوی، مهران رئوف، سمیه کارگر، بهاره سلیمانی و نازنین محمد‌نژاد پنج تن از زندانیان موسوم به «متهمان پرونده ۸ متهم سیاسی» را در مجموع به ۳۸ سال حبس تعزیری محکوم کرد. از این میزان حکم، ناهید تقوی به ۱۰ سال و ۸ ماه زندان محکوم شده است.

کارگروه بازداشت‌های خودسرانه سازمان ملل متحد، بازداشت ناهید تقوی را خودسرانه دانسته و خواستار آزادی فوری او شده است. عفو بین الملل ناهید تقوی را زندانی عقیدتی خوانده و خواستار آزادی فوری او شده است. پارلمان اروپا نیز در قطعنامه ای اعلام کرد که بازداشت ناهید تقوی در ایران خودسرانه است.

ناهید تقوی، شهروند دو تابعیتی ایرانی-آلمانی و مهندس معمار بازنشسته است. تقوی در سال ۱۳۸۲ همراه با خانواده خود از ایران به آلمان مهاجرت کرد و طی ۱۵ سال اخیر بین ایران و آلمان در رفت‌وآمد بوده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.