ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دست‌کم شش مدرسه دخترانه در سقز هدف حملات شیمیایی قرار گرفت

پس از حمله شیمیایی به مدرسه دخترانه معراج در سقز، نیروی انتظامی در محل حاضر شد، اما مردم خشمگین نیروهای سرکوب را فراری دادند.

در تداوم حملات شیمیایی و سریالی به مدارس و مسمومیت دختران دانش‌آموز، امروز یکشنبه ۲۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۲، دست‌کم شش مدرسه دخترانه در سقز و زیویه در استان کردستان هدف حملات شیمیایی قرار گرفتند و فضای شهرستان سقز به «شدت ملتهب» گزارش شده است.

بنا بر اطلاعاتی که از طریق یک منبع آگاه در این رابطه به دست زمانه رسیده است، صبح امروز مدارس طالقانی، سمیه، معراج، بنت‌الهدی صدر، استقلال در سقز و مدرسه عصمت در زیویه مورد حملات شیمیایی قرار گرفتند و ده‌ها دانش‌آموزان دختر بر اثر استنشاق گازهای سمی دچار مسمومیت و به بیمارستان منتقل شدند.

در همین ارتباط نیز شبکه حقوق بشر کردستان گزارش کرده است که همزمان با تجمع خانواده‌ها مقابل مدارس و بیمارستان شهرستان سقز، نیروهای یگان ویژه در خیابان‌های اصلی شهر مستقر شده‌اند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان و خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران بازداشت تعدادی از معترضان و خانواده‌های دانش‌آموزان را در سقز تأیید کردند، اما تا لحظه تنظیم این گزارش، اطلاع دقیقی از شمار معترضان بازداشتی یا هدف قرار دادن آن‌ها از سوی نیروهای سرکوب در دست نیست.

در این خصوص نیز ویدئوهایی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است که نشان می‌دهد، خانواده‌ها و سایر معترضان به این حملات شعارهای ضد حکومتی سر می‌دهند.

در یکی از این ویدئوهای منتشر شده مقابل مدرسه معراج سقز، راوی پشت دوربین با اشاره به مسمومیت دختران دانش‌آموز، جمهوری اسلامی را «عامل اصلی» آن معرفی می‌کند و همزمان نیز صدای شعار، «مرگ بر خامنه‌ای» از سوی معترضان به گوش می‌رسد.

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

در یکی دیگر از ویدئوهای منتشر شده از اعتراضات مردمی در شهرستان سقز که حساب ۱۵۰۰ تصویر آن را در توییتر منتشر کرده است، یکی از معترضان به حملات شیمیایی مدارس دخترانه در این شهر، پرچم جمهوری اسلامی را از بالای یکی از دیوار مدرسه دخترانه پایین می‌کِشد و این اقدام با حمایت دسته جمعی و سر دادن شعار، «مرگ بر خامنه‌ای» از سوی سایر معترضان همراه می‌شود.

در ویدئوی دیگری از اعتراضات مردمی در سقز پس از حمله شیمیایی به مدرسه معراج، نیروی انتظامی در محل حاضر شد، اما مردم خشمگین آن‌ها را فراری دادند.

ویدئویی از بیمارستان «خمینی» شهر سقز که از سوی شبکه حقوق بشر کردستان منتشر شده است از فضای ملتهب در این شهر و حضور خانواده‌های دانش‌آموزان در مراکز درمانی برای پیگیری وضعیت فرزندان‌شان حکایت دارد. هم‌چنین شبکه حقوق بشر کردستان تأیید کرده است که صدای تیراندازی در برخی از خیابان‌های شهر سقز شنیده می‌شود.

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

منبع آگاه زمانه می‌گوید که در اثر حملات شیمیایی به مدرسه معراج در محله «شاناز» در سقز دست‌کم ۱۰۰ دانش‌آموز دختر دچار مسمومیت شدند و به بیمارستان خمینی، مراکز درمانی تأمین اجتماعی و شفا منتقل شدند. هم‌چنین منبع آگاه زمانه می‌گوید که تاکنون حال ۲۴ تن از این دانش‌آموزان «وخیم» گزارش شده است:

نیروهای سرکوب خیابان‌ها را مسدود کردند و با خانواده‌های نگران دانش‌آموزان در محله «شاناز» درگیر شدند. هم‌چنین نیروهای سرکوب برای متفرق کردن دیگر معترضان از گاز اشک‌آور استفاده کردند و درها و شیشه‌های مدرسه معراج را شکستند و به سمت مردم تیراندازی کردند.

حملات شیمیایی به مدارس عمدتا دخترانه در ایران از آذرماه سال گذشته آغاز شده و در اسفند ماه شدت گرفت. با وجود اینکه صدها مورد حمله شیمایی به مدارس صورت گرفته و هزاران دانش‌آموز به دنبال آن به بیمارستان منتقل شدند، مقامات ایران واکنش جدی به آن نشان نداده‌اند و بی‌مسئولیتی حاکمیت برای پایان دادن به این حملات شیمیایی به کودکان و نوجوانان کماکان ادامه دارد.

علی خامنه‌ای اواخر اسفند دستور پیگیری این حملات را داد اما از آن زمان هم هیچ گزارشی درباره عوامل این حمله‌ها منتشر نشده و هیچ‌اقدام پیشگیرانه‌ای برای جلوگیری از آن انجام نشده است.

به تأیید مقام‌های رسمی جمهوری اسلامی هدف از این حملات واکنش روانی عمومی، ایجاد ترس و در نهایت بسته‌شدن مدارس دخترانه و جلوگیری از تحصیل دختران بوده است.

بسیاری از فعالان مسموم‌کردن دختران در مدارس را واکنشی از سوی گروه‌های وابسته به حکومت جمهوری اسلامی اعم از گروه‌های مذهبی، به اعتراضات دختران و زنان به آپارتاید جنسیتی در ایران می‌دانند.
در نخستین مورد گزارش‌شده در سال ۱۴۰۲ روز دوشنبه ۱۴ فروردین هم پنج دختر دانش‌آموز مدرسه «۲۲ بهمن» واقع در بخش محمدیار در شهرستان نقده هدف حمله شیمیایی قرار گرفته و به بیمارستان منتقل شدند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.