ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فرانسه و بریتانیا خواهان «تروریستی» خواندن گروه نظامی روسی واگنر شدند

قرار گرفتن در فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا و بریتانیا محدودیت‌هایی به‌ویژه در زمینه تراکنش مالی گروه واگنر به‌همراه خواهد داشت و همکاری دیگر کشورها با این گروه را محدود خواهد کرد.

پارلمان فرانسه از اتحادیه اروپا خواست تا به‌طور رسمی گروه مزدور روسی واگنر را به‌عنوان گروه تروریستی معرفی کند. بریتانیا نیز با این اقدام موافق است.

پارلمان فرانسه به اتفاق آرا قطعنامه غیرالزام‌آوری را با هدف تشویق ۲۷ عضو اتحادیه اروپا برای قرار دادن گروه واگنر در فهرست رسمی سازمان‌های تروریستی تصویب کرد.

بنژامَن حداد، نماینده پارلمان فرانسه سه‌شنبه ۱۹ اردیبهشت / ۹ مه در پارلمان گفت اعضای گروه واگنر در هر جایی که کار می‌کنند، بی‌ثباتی و خشونت را گسترش می‌دهند؛ «آن‌ها می‌کُشند و شکنجه می‌کنند. قتل عام و غارت می‌کنند. آن‌ها تقریباً با مصونیت کامل تهدید و جعل می‌کنند».

او همچنین افزود آن‌ها مزدورانی نیستند که تنها با انگیزه‌های مالی هدایت شوند، آن‌ها «با یک استراتژی گسترده، از مالی تا اوکراین، حمایت از سیاست‌های تهاجمی رژیم پوتین در قبال دموکراسی‌های ما را دنبال می‌کنند».

از سوی دیگر روزنامه بریتانیایی تایمز نیز گزارش داد که بریتانیا آماده است تا تروریستی خواندن گروه واگنر را رسمی کند و هدف از این اقدام افزایش فشار بر روسیه است.

تایمز به‌نقل از یک منبع آگاه در دولت بریتانیا نوشت که قرار گرفتن گروه واگنر در فهرست سیاه سازمان‌های تروریستی «به‌زودی» و احتمالاً ظرف چند هفته آینده اجرا خواهد شد.

قرار گرفتن در فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا به این معنا خواهد بود که اعضای این اتحادیه می‌توانند دارایی‌های گروه واگنر و اعضای آن را مسدود کنند و شرکت‌ها و شهروندان اروپایی از معامله با این گروه منع می‌شوند.

دارایی‌های یوگنی پریگوژین، رهبر گروه واگنر در اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۰ مسدود شد و به دلیل استقرار سربازان واگنر در لیبی جنگ‌زده در فهرست سیاه دریافت ویزا قرار گرفت، تصمیمی که عملاً ناموفق بود.

کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه، روز سه‌شنبه به نمایندگان پارلمان این کشور گفت از نظر قانونی تروریستی خواندن گروه واگنر از سوی اتحادیه اروپا «تأثیر مستقیم بیشتری» بر این گروه نخواهد گذاشت اما «نباید اهمیت نمادین چنین نام‌گذاری و تأثیر بازدارنده‌ای که می‌تواند بر کشورهایی که وسوسه می‌شوند به واگنر روی آورند، دست‌کم بگیریم».

به‌گفته تایمز، قرار گرفتن در فهرست سیاه تروریستی بریتانیا به معنای آن خواهد بود که تعلق به گروه واگنر، شرکت در جلسه‌های آن، تشویق به حمایت از آن، یا حمل لوگوی آن در مجامع عمومی جرم محسوب خواهد شد. همچنین تحریم‌های مالی بر این گروه تحمیل می‌شود و محدودیت‌ها در تراکنش مالی این گروه از طریق مؤسسات مالی بریتانیا پیامدهایی بر توانایی آن برای جمع‌آوری پول خواهد داشت.

درباره "واگنر "

گروه روسی واگنر سازمان خصوصی نظامی‌ای است که در سال ۲۰۱۴ تأسیس شد و به‌طور مشخص در جنگ داخلی سوریه و لیبی، تحولات سودان و جنگ دونباس فعال بوده است.

این گروه متهم به موارد متعدد نقض حقوق بشر است. شرکت‌های خصوصی‌ نظامی از محدودیت‌ها و نظارت‌های ویژه‌ که تلاش می‌کنند جلوی اعمال خشونت بی‌حد و مرز نیروهای نظامی را بگیرند، آزاد هستند.

با این حال گروه واگنر صرفاً روی کاغذ یک سازمان خصوصی است، چرا که اصولاً در روسیه (همچون ایران) مرزهای امر خصوصی و دولتی مبهم است. واگنر از دل سال‌ها آزمون و خطای دولت روسیه بیرون می‌آید، و نوعی اراده و هماهنگی دولتی برای تأسیس و عملکرد آن وجود داشته است.

میان اهداف تجاری الیگارش‌هایی که واگنر را اداره می‌کنند و اهداف سیاسی و ژئوپلیتیکی روسیه هماهنگی کامل وجود دارد. یوگنی پریگوژین، بنیانگذار گروه واگنر از الیگارش‌های نزدیک به کرملین است. پریگوژین به نام «آشپز پوتین» شناخته می‌شود. او صاحب رستوران‌هایی بوده است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به صرف غذا در آن‌ها علاقه دارد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.