هفتمین نمایشگاه کتاب تهران بدون سانسور: غلبه فرهنگ بر اقتصاد
فرشته نزاکتی - وفاداری به کتاب افست با شمارگان مشخص از مهمترین ویژگیهای نشر کتاب ارزان در سوئد است. با نعمت علیمرادی، مدیر این انتشاراتی پرسابقه و دیرپا در تبعید گفتوگو کردهایم.
هفتمین نمایشگاه کتاب تهران بدون سانسور از ۴ مه تا ۶ ژوئن در شهرهای مختلف اروپای مرکزی و در تورنتو کانادا و لسآنجلس آمریکا برگزار میشود. یک نمایشگاه متفاوت که کتاب را به محل سکونت ایرانیان دور از وطن در چهارگوشه جهان میبرد.
نعمت علیمرادی، مدیر انتشارات کتاب ارزان در سوئد سالیان درازیست که با وجود پراکندگی ایرانیان در خارج از کشور در کار نشر و پخش کتاب است و در این زمینه همچنان به کتاب کاغذی و به چاپ افست وفادار مانده است. یکی از مهمترین ویژگیهای چاپ افست این است که تیراژ کتاب مشخص و شمارگانی که از یک عنوان کتاب به فروش رفته قابل تشخیص و لذا حدود حقوق ناشر و نویسنده نیز مشخص است. با نعمت علیمرادی گفتوگو کردهایم:
مدیر انتشارات کتاب ارزان در سوئد در مصاحبه با زمانه میگوید که در هفتمین نمایشگاه کتاب تهران با پنج عنوان کتاب تازه که دو عنوان آن از آثار ادبیات خلاق نوشته زنان است حضور دارد. علیمرادی به نکته مهمی اشاره میکند: در نظر او تأثیر فرهنگی نمایشگاه کتاب تهران بدون سانسور و سهمی که این نمایشگاه در مبارزه با سانسور دارد، از بازدهی اقتصادی و تأثیر آن بر گردش مالی نشر مستقل دیاسپورا مهمتر است. بسیاری از ناشران ایرانی دقیقاً با همین انگیزه در تبعید فعالیت میکنند. علیمرادی اما میگوید با اینحال نباید از اقتصاد نشر غفلت کرد. مدیر انتشارات کتاب ارزان یادآوری میکند که جامعه ایرانی اصولاً جامعه کتابخوان نیست. علاوه بر این نسل جوان در خارج از ایران با زبان و کتاب فارسی بیگانه شده است. او روابط ناشران با هم در خارج از ایران در مجموع مثبت ارزیابی میکند در این معنا که به رغم پارهای مشکلات همکاری در مجموع میسر است.
نظرها
نظری وجود ندارد.