ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

علی خامنه‌ای: «نمی‌خواهیم طرف سلاح هسته‌ای برویم»، «اگر این نبود جلویش را نمی‌توانستند بگیرند»

رهبر جمهوری اسلامی ایران در سخنانی که مخاطبش آژانس انرژی اتمی و دولت‌های عضو برجام و آمریکا بودند، گفت ایران نمی‌خواهد سلاح هسته‌ای بسازد اما اگر غیر از این هم بود جلوی آن را نمی‌توانستنند بگیرند. او افزود «توافق اشکالی ندارد اما زیرساخت‌های صنعت هسته‌ای نباید دست بخورد.»

خامنه‌ای در دیدار با دست‌اندرکاران برنامه هسته‌ای سخنان پیشین خود را تکرار کرد. او ساخت سلاح هسته‌ای را «بهانه دروغ» خواند و گفت: «ما روی مبنای اسلامی‌مان نمی‌خواهیم طرف سلاح برویم».

رهبر جمهوری اسلامی که چند سال پیش هم ساخت بمب هسته‌ای را «حرام» دانسته بود، در ادامه اما اضافه کرد: «اگر این نبود جلویش را نمی‌توانستند بگیرند؛ همچنانی که جلوی پیشرفت‌های هسته‌ای ما را تا الان نتوانستند بگیرند» تا به صورت تلویحی بگوید اگر ایران قصد کند می‌تواند سلاح هسته‌ای هم داشته باشد.

سخنان خامنه‌ای چند روز پس از نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که توضیحات ایران را قانع‌کننده ندانسته بود، خطاب به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و اعضای باقی‌مانده توافق هسته‌ای گفته شد. رهبر جمهوری اسلامی گفت: «همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چارچوب مقررات پادمانی باید حفظ شود. از قانون اقدام راهبردی مجلس نباید تخطی کرد.» او ضمن چرخش از موضع خود در قبال مذاکره با ایالات متحده افزود: «توافق اشکالی ندارد اما زیرساخت‌های صنعت هسته‌ای نباید دست بخورد.»

علی خامنه‌ای برنامه هسته‌ای را «آبروی کشور» خواند و گفت یکی از دستاوردهای ایران در جریان مذاکرات هسته‌ای بیست سال اخیر این بوده است که «به وعده‌های این‌ها، به حرف‌های این‌ها نمی‌شود اعتماد کرد» و ایران فهمیده است «چه کسانی قابل اعتمادند، چه کسانی قابل اعتماد نیستند.»

خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنانش دولت‌های غربی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را «مخالفان ایران» نامید و گفت منطق آنها «غیر انسانی و غیر منصفانه‌ و زورگویانه‌» بوده است و به وعده‌هایی که به ایران داده‌اند، عمل نکرده‌اند.

ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر سر حجم و غلظت اورانیوم غنی‌سازی شده در ایران اختلاف نظر دارند. پس از خروج آمریکا از برجام، ایران هم بر مبنای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها دسترسی آژانس انرژی اتمی به مراکز هسته‌ای را محدود و غنی‌سازی را شتابان کرده است.

در آخرین نشست شورای حکام که ۱۶ خرداد تشکیل شد، دبیرکل آژانس گفته بود: «سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی در رابطه با یافته‌های آژانس در سه مکان اعلام نشده در ایران توضیحاتی که از نظر فنی معتبر باشد، ارائه نکرده است. همچنین ایران مکان یا مکان‌های فعلی مواد هسته‌ای و/یا تجهیزات آلوده به مواد هسته‌ای را که در سال ۲۰۱۸ از تورقوزآباد منتقل شده بود، به آژانس اطلاع نداده است. تا زمانی که ایران توضیحات معتبر فنی برای وجود ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در تورقوزآباد، ورامین و مریوان ارائه نکند و آژانس را از همه مکان‌های فعلی مواد هسته‌ای و/یا تجهیزات آلوده مطلع نکند، آژانس نمی‌تواند صحت و کمال اظهاریه‌های ایران را تحت موافقت‌نامه پادمان جامع خود تأیید کند.»

اتحادیه اروپا، آمریکا و اسرائیل در ماه‌های گذشته نسبت به سرعت پیشرفت برنامه‌ هسته‌ای ایران هشدار داده‌اند. ایران اما ادعای تهدیدآمیز بودن برنامه هسته‌ایش را رد کرده است و مذاکرات غیرعلنی را با آمریکا و چند دولت اروپایی از سر گرفته است.

در هفته گذشته طرف‌های ایرانی و آمریکایی مذاکره غیرمستقیم در عمان را تایید کردند اما در باره جزئیات آن توضیحی ندادند. علی واعظ، مدیر پروژه ایران در گروه «بحران بین‌المللی» گفته است که در این مذاکره گفت‌وگو بر سر توافق موقتی که مستلزم رفع تحریم باشد مطرح نیست. چراکه چنین توافقی، با توجه به فضای سیاسی قدرتمندی که علیه جمهوری اسلامی در واشنگتن ایجاد شده، با مخالفت کنگره مواجه خواهد شد. به بایدن از نظر سیاسی در آستانه انتخابات ضربه خواهد زد. در گفت‌وگو‌های غیرمستقیم مسقط، تمرکز بر تنش زدایی و خطوط قرمز یکدیگر در مسائل هسته‌ای، منطقه‌ای و همکاری نظامی با روسیه بوده است. این اقدامی است در راستای بازدارندگی و قطعاً مثبت است چرا که از وقوع درگیری نظامی ناخواسته جلوگیری خواهد کرد.»

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • چاه مستراح تاریخ

    متاسفانه علی خامنه ای مانند همیشه دروغ می گوید و الا همه می دانند که قدرت های غربی چقدر برای رسیدن به توافق خوب هسته ای با ایران مشتاقند و اینکه چقدر بر عکس انچه که خامنه ای می گوید غربی ها قابل اعتماد هستند و به توافقات بین المللی خود که امضا کرده اند وفادار و پایبندند مانند رکوردها و سوابق بخصوص دولت دونالد ترامپ در توافق برجام و توافق جلوگیری از گرمایش زمین در شهر پاریس و وفای به عهد به پیمان وحدت دو آلمان و قول عدم گسترش ناتو به شرق آلمان در آن زمان که به میخاییل گورباچف خر داده بودند و الان اوکراین را قربانی می کنند وغیره ووو!... به نظر می رسد بهترین توافق هسته ای ایران با غرب باید شامل تحویل دادن کل صنعت هسته ای و موشکی و تعطیل کردن وزارت دفاع ایران به کل جهت اعتماد سازی با غربی ها و آزادی زندانیان سیاسی و*** دو تابعیتی و کشیدن پایین داوطلبانه شلوار و شورت خامنه ای توسط خودش*****برای سیاستمداران قابل اعتماد و جنتلمن غربی و مالیدن روغن بنفشه دم *** خودش با دست مبارک خودش(****)باید بشود که شاید و بازهم شاید و بازهم تر شایدتر غربی ها یه کم کوتاه بیایند(البته این کوتاه امدن احتمالی غربی ها و برجام جدید هم عمرش به اندازه **** از سیاستمداران غربیست که کل توافقات را با یک اشاره بریزه توی چاه مستراح تاریخ و روز از نو و روزی از نو!)

  • farhad farhadiyan

    حالا که نمی خواهید بمب اتم بسازید دلیل غنی سازی بالای 60 درصد به چه علت است ؟