لغو وثیقه نازیلا معروفیان، روزنامهنگار زندانی: او زیر بازجویی است
بر اساس اطلاعاتی که به «زمانه» رسیده، نازیلا معروفیان در زندان اوین با دو اتهام جدید روبهرو شده است و نیروهای امنیتی مانع از آزادی او با وجود تعیین وثیقه شدند. بازجوها توییتهای این روزنامهنگار را مصداق جرم معرفی کردند.
بنا به اطلاعاتی که به دست زمانه رسیده، نازیلا معروفیان، روزنامهنگار ۲۳ ساله اهل سقز، بعد از بازداشت و انتقال به بند ۲۰۹ زندان اوین، قرار بود با تعیین وثیقه یک میلیارد تومانی آزاد شود، اما به خانواده این روزنامهنگار روز گذشته اطلاع داده شد که وثیقه لغو و او به دلیل بازجویی آزاد نخواهد شد.
وثیقه سنگین یک میلیارد توماتی برای نازیلا معروفیان در حالی تعیین و سپس لغو شد که در زمان آزادی قبلی از زندان وثیقه دو و نیم میلیارد تومانی ارائه داده بود و آن وثیقه همچنان جریان دارد.
این روزنامهنگار و دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی، روز شنبه ۱۷ تیرماه پس از حضور شعبه یک دادسرای اوین بازداشت شد.
یک منبع آگاه به زمانه گفت نازیلا معروفیان همراه به پدر و مادرش به دادسرای اوین مراجعه کرده بود و علت بازداشت به آنها گفته نشد:
آنها ساعت ۱۰ به دادسرای اوین رفتند. نازیلا را برندند برای بازجویی، همان بازجوی قبلیاش بود و توییتهای نازیلا را پرینت شده جلویش گذاشته بود و گفت میدانی اینها مصداق جرم هستند؟ بعد هم دادیار حکم بازداشت نازیلا را صادر کرد و درگیری لفظی بین نازیلا و دادیار پیش آمد و میگفت من هیچ جرمی نکردم چرا باید بازداشت شوم؟
بر اساس اطلاعات رسیده به زمانه، این دانشجوی زندانی با دو اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» روبهرو شده است.
نازیلا معروفیان از زمان بازداشت تنها یک بار توانسته با خانوادهاش تماس بگیرند. منبع آگاه زمانه میگوید: «به پدرش گفته بود فارسی صحبت کن، ولی پدرش یک جمله کُردی حرف زده بود، به همین دلیل تماس را قطع کردند.»
در هفتههای گذشته نازیلا معروفیان بارها مورد حمله و آزار و اذیت نهادهای امنیتی قرار گرفت.
یورش نیروهای امنیتی به منزل نازیلا معروفیان
منبعی که با زمانه گفتوگو کرده از یورش بیش از ۱۰ مامور اطلاعاتی لباس شخصی در روز سهشنبه ۱۳ تیرماه خبر داده است.
به گفته این منبع نیروهای اطلاعاتی هیچ مدرکی مبنی بر تفتیش منزل نازیلا معروفیان نداشتند، با وجود این همه خانه را تفتیش و وسایل الکترونیکی او مانند تلفن همراه و لپتاپ او را خود بردند: «بدون هیچ برگه احضار رسمی هم از نازیلا خواستند روز شنبه به دادسرای اوین برود.»
نازیلا معروفیان بعدا در حساب کاربری توییتر خود روایت روزی که نیروهای اطلاعاتی به منزل او در تهران یورش بردند را چنین روایت کرد:
«روز سیزدهم تیرماه صبح حوالی ساعت ۹ یا ۱۰ برای خرید صبحانه از خونه خارج شدم. دقیقا وقتی رسیدم سر کوچه یک فرد قوی هیکل کارتشو نشونم داد گفت برو در خونه رو باز کن. همونجا گوشیمم ازم گرفتن. رفتیم داخل خونه شروع کردن به گشتن. حتی کشو لباس زیرامو با دقت میگشتند. زیر تخت، زیر تشک، پشت مبل، کمد لباسام. تلخترین قسمتش این بود که بازجوم دفتری که خاطراتم رو داخلش مینوسم رو برداشت خوند و به اون یکی بازجوم نشون داد. حالا هدف از گفتن این روایت چیه؟ اینکه من تو مملکت خودم چیزی تحت عنوان حریم شخصی و نقطه امن ندارم و نداریم. خیلی راحت میریزن خونهت، جایی که نقطه امن تو هستش. خیلی راحت گوشیت که حتما محتوای خصوصی بسیاری داره رو ازت میگیرن و اطلاعات شخصی تورو نگاه میکنند. خونه دیگه امن نیست، خیابون دیگه امن نیست هرگونه امنیتی از ما سلب شده...»
اما این تنها باری نبود که پس از آزادی به نازیلا معروفیان حمله کردند.
روز ۳۰ خرداد ماه سال جاری، تنها یک هفته قبل از اینکه به نیروهای اطلاعاتی به منزل این روزنامهنگار حملهرو شوند، در تئاتر شهر تهران ماموران یگانویژه او را مورد ضربوشتم شدید قرار دادند و روی زمین کشاندند.
بر اساس ویدیویی که از طریق منابع آگاه به دست زمانه رسیده است، درگیری لفظی نازیلا معروفیان با حمله مامورها به او همراهانشان مشخص است.
❗️ صدای ویدئوی زیر ممکن است برای برخی آزاردهنده باشد.
تهدید و آزار از سوی بازجوها
نازیلا معروفیان بارها درباره تهدیدها و آزارها بازجوهایش در دوران زندان افشاگری کرد.
به گفته منبع آگاه زمانه در روزی که نیروهای اطلاعاتی به منزل او یورش بردند، دو نفر از بازجوهایی که قبلا در زندان او را بازجویی کرده بودند نیز حضور داشتند.
نازیلا معروفیان ۲۵ خرداد ماه در توییتر خود نوشت پس از آزادی از زندان بارها از سوی بازجویش تهدید شده و امکان یافتن شغل و کار در تحریریههای رسانهها برای او دشوار شده است.
این روزنامهنگار همچنین تصاویر پیامهایی را منتشر کرد که بازجو او تهدید کرده بود در صورت عدم رعایت حجاب سوابق قضایی او افشا را خواهد کرد.
نازیلا معروفیان سال گذشته بعد از انتشار مصاحبهاش با امجد امینی، پدر ژینا (مهسا) امینی در تاریخ هشتم آبان ماه در منزل یکی از دوستاناش در تهران بازداشت شد. او که ۷۲ روز را در زندانهای اوین و قرچک ورامین سپری کرد، در تاریخ ۱۹ دی ۱۴۰۱ با قرار وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.
اوایل بهمن ماه سال گذشته، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری، این روزنامهنگار را به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی از طریق انتشار مصاحبه با پدر مهسا امینی» به دو سال حبس تعزیری، پانزده میلیون تومان جریمه نقدی و پنج سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم کرد.
اما حکم حبس او به مدت پنج سال به حالت تعلیق در آمد.
نظرها
نظری وجود ندارد.