ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دیوان عالی کشور حکم قصاص محمد قبادلو را نقض کرد

محمد قبادلو، از بازداشت‌شدگان جنبش زن، زندگی، آزادی یک بار به اتهام قتل و بار دیگر به اتهام محاربه به اعدام محکوم شده بود. حکم قصاص به اتهام قتل به تأیید دیوان عالی کشور رسید اما وکیل او اعاده دادرسی کرد و حکم قصاص او نقض شد.

امیر رئیسیان، وکیل محمد قبادلو، از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری، چهارشنبه ۴ مرداد از نقض حکم موکلش در شعبه یکم دیوان عالی کشور خبر داد.

رئیسیان در توییتر نوشت: «حکم قصاص محمد قبادلو در شعبه اول دیوان عالی کشور نقض شد و پرونده برای رسیدگی به ایرادات مربوط به سلامت روانی موکل و صدور حکم به شعبه هم عرض ارجاع خواهد شد.»

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

پیش از این، شعبه یکم دیوان عالی کشور در روز دوم خرداد سال جاری حکم مربوط به درخواست اعاده دادرسی محمد قبادلو را صادر و قصاص (اعدام) او را تأیید کرده بود.

امیر رئیسیان در آن تاریخ گفته بود که اعاده دادرسی درباره پرونده اعدام قبادلو هنوز مفتوح است. به‌‌گفته این وکیل در دادنامه‌ای که دیوان عالی کشور به او و موکلش ابلاغ کرده، گفته شده بود ایرادهایی که در پرونده وجود داشته از جمله مسائل مربوط به پزشکی قانونی و سلامت روان و همین‌طور مباحث تحقیقاتی مانند تصاویر دوربین‌های مدار بسته، موضوعاتی «ماهیتی» است و به مرحله دادرسی بدوی و فرجامی مرتبط بوده و به این دلیل که از زمره دلایل اعاده محسوب نمی‌شود، به این موارد رسیدگی نکرده‌اند.

این در حالی بود که حتی در مرحله دادرسی بدوی و فرجامی هم این موارد مورد توجه و بررسی قرار نگرفته بود.

محمد قبادلو، ۲۲ ساله و کارگر آرایشگاه است. او پیش از بازداشت ساکن شهر پرند بود.

قبادلو را متهم کردند که در جریان اعتراضات شامگاه ۳۰ شهریور سال گذشته با خودروی سواری به مأموران موتوری حکومتی زده است.

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی می‌گفت یک مأمور به نام استوار فرید کرم‌پور حسنوند در این حادثه به دلیل «ضربه به سر» کشته شده است.

اتهام رسمی قبادلو اما «افساد فی ‌الارض» بود که بر اساس آن قاضی ابوالقاسم صلواتی، ۲۵ آبان برای او حکم اعدام صادر کرد.

پس از اعلام شکایت اولیای دم کرم‌پور، پرونده‌ای در دادگاه کیفری یک تهران برای محمد قبادلو تشکیل شد که به صدور حکم قصاص منتهی شد.

وکیل محمد قبادلو پیش از این هم گفته بود پرونده موکلش نواقص تحقیقاتی و ایرادهای فنی دارد و موضوع «سلامت روان» قبادلو و این‌که مبتلا به اختلال دوقطبی است باید در نظر گرفته شود.

مادر محمد قبادلو و رئیسیان اسناد بیماری اختلال دو‌قطبی او را هم منتشر کرده بودند.

محمد قبادلو هفت سال سابقه درمان بیماری اختلال دوقطبی دارد.

معین خزائلی، حقوقدان و روزنامه‌نگار، درباره حکم قصاص محمد قبادلو نوشته بود:

«پرونده پر از تناقض است. گزارش پزشکی قانونی نشان می‌دهد مأمور پلیس در نتیجه اصابت جسم سخت به سر و مسلماً در یک درگیری کشته شده نه تصادف. روایت کشته شدن مأمور در درگیری در روز تشیع جنازه او نیز توسط فرماندهان پلیس تأیید شده بود. دادستان اما اصرار داشته که محمد در تصادف عمدی مأمور یگان ویژه را کشته است. چرا؟ چون ضابطان قضائی نتوانسته‌اند کشف کنند مأمور جان‌باخته کجا و در درگیری با چه کسانی کشته شده.»

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.